Artikel top billede

(Foto: © EU / Jennifer Jacquemart)

Dramatisk afstemning i Europa-Parlamentet: Omstridt copyright-direktiv stemt ned

Parlamentarikerne i Europa-Parlamentet har netop stemt nej til det kritiserede copyright-direktiv.

De mange kritikere af EU's omstridte copyright-direktivet kan ånde lettet op.

For Europa-Parlamentet har netop afvist foreslaget med stemmerne 278 for og 318 i mod.

I alt mødte 627 parlamentarikere op til afstemningen klokken 12 i dag.

Resultatet af afstemningen blev blandt andet breaket på Twitter af Rina Ronja Kari, medlem af Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, der har denne kommentar til resultatet.

"EP (Europa-Parlamentet, red.) afviser copyright forslaget, og åbner dermed for debat og ændringsforslag på næste plenarsamling. Virkelig godt!" skriver hun.

Men ikke alle er begejstrede for, at copyright-direktivet nu skal igennem EU-møllen endnu en gang.

"Ærgerligt resultat om copyright. Vi havde et godt kompromis. Nu risikerer vi, at det bliver revet fra hinanden. Vi vender tilbage til sagen på næste plenarsamling i september," skriver Morten Lykkegaard, medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, i et tweet.

Copyright-direktivet åbnes nu igen op for debat og ændringsforslag på et plenarmøde til september. Det betyder, at det ikke kun er eet udvalg, men hele Europa-Parlamentet, der kan få indsigt og blande sig i debatten om copyright-direktivet.

Læs mere: Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"

Kritik af copyright-direktiv har båret frugt

Copyright-direktivet, der har været udsat for heftig kritik i den seneste it, er netop blevet afvist af Europa-Parlamentet.

Der har på det seneste være massiv kritik af direktivet, som blandt andet har fået Wikipedia i flere lande til at lukke ned for alt indhold, og 70 prominente interneteksperter - herunder internettets 'opfinder' Tim Berners-Lee til at skrive et brev, der i skarpe vendinger advarer mod at vedtage direktivet.

Det har især været de to artikler 11 og 13, der har været udsat for enrødglødende kritik, og som har medført at EU-parlamentarikere op til afstemningen har modtaget bunkevis af mails og opkald om at stemme i mod.

Derudover har flere store techvirksomheder, heriblandt Google, i længere tid ført en lobbykampagne mod direktivet.

Den store kamp mod direktivet har altså båret frugt, og er nu åbnet op for en ny omgang.

Læs også: Internet-koryfæer i oprør over nyt EU-direktiv - men tag det nu med ro, mener professor: "Mange af de problemer, vi har set med techindustrien, skyldes frie tøjler"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere