Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Ny lønstatistik: Disse danske it-uddannelser giver den bedste løn

Der er store forskelle mellem lønniveauet på de videregående it-uddannelser. Her er listen over de it-uddannelser, der giver den bedste løn.

5. juli klokken 12.00 udløber årets frist for at søge videregående uddannelse i Danmark. Drømmes der om en it-karriere, er der store lønforskelle på de retninger, der skal vælges.

Det fremgår af en nyligt udgivet liste fra den borgerlig-liberale tænketank Cepos, hvor de 190 danske videregående uddannelser rangeres efter gennemsnitsløn.

Blandt it-uddannelserne er der mere end 400.000 kroner til forskel i den gennemsnitlige årsløn, alt efter valget.

’Erhvervsøkonomi og informationsteknologi’ topper listen med en middelløn på 864.528 kroner og distancerer spiludvikler-uddannelsen, som må nøjes med en middelløn på 453.368 kroner.

Listen tæller knap 200 lange videregående uddannelser og er udregnet ud fra lønindkomst, indkomst fra selvstændig virksomhed samt overførselsindkomster som dagpenge og børnecheck, præciserer Cepos’ cheføkonom Mads Lundby Hansen på interesseorganisationens hjemmeside.

Herunder kan du se, hvordan landets 14 it-uddannelser fordeler sig på gennemsnitsløn, medianløn, kønsfordeling samt hvad de højst betalte indenfor hver retning tjener.

Se også: Følger din løn med? Sådan udvikler lønnen sig i it-branchen

Ingen it-uddannelser i top 10

Er det den bedst indtjeningsmulighed, der ønskes, falder selv de højst rangerede it-uddannelser udenfor den danske top 10.

Her er det de studerende på aktuar-uddannelsen og medicin-uddannelsen samt virksomhedssystem-specialister der indtager podiet, med henholdsvis 1.339.248, 1.205.266 og 1.105.428 kroner i løngennemsnit.

Højst placerede it-uddannelse kan kun mønstre en 14. plads i statistikken.

Fælles for topscorerne er dog, at de oftest har udgangspunkt i de hårde naturvidenskabelige discipliner samt matematik.

”Ser man på de 20 uddannelser, der typisk giver den højeste indkomst bygger de alle – på nær jura- på en matematisk tankegang og på naturvidenskab. I bund 20 har vi mere bløde uddannelser med udgangspunkt i musik, kunst og kultur,” noterer Mads Lundby Hansen.

Undersøgelsens bundprop, billedkunstner-uddannelsen på 190. pladsen, må til her nøjes med middelløn på 192.152 kroner.

Du kan se den fulde liste på CEPOS’ hjemmeside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere