Artikel top billede

Google anker EU’s gigantbøde: Android har skabt større valgfrihed, ikke mindre

"Vi vil appellere kommissionens beslutning," lyder det fra en Google-talsmand efter at EU's konkurrence-kommissær Margrethe Vestager har udstedt en rekord-stor bøde til virksomheden.

Google vil appellere den gigantbøde på 32 milliarder kroner, som EU tidligere på dagen udstedte til den amerikanske søgegigant.

Det oplyser Googles talsmand Al Verney ifølge den britiske avis The Guardian.

”Vi vil appellere kommissionens beslutning,” siger Al Verney.

Han påpeger, at Android-platformen har skabt et stort og aktivt økosystem, masser af innovation og lavere priser.

”Android har skabt større valgfrihed, ikke mindre,” siger han.

Læs også: EU bekræfter rekord-bøde til Google: En kæmpe lussing på 32 milliarder kroner

Umiddelbart efter bøden blev offentliggjort skrev Margrethe Vestager (R) på Twitter, at Google på ulovlig vis har brugt Android til at fastholde sin dominans på søgemaskinemarkedet og dermed forringet rivaliserende virksomheders mulighed for at innovere og konkurrerer.

Ifølge kommissionens afgørelse har pålagt Android-producenter at pre-installere Googles søgemaskine og browser-app, og samtidig betalt producenterne for ikke at installere konkurrerende søgemaskine-apps på enhederne.

Derudover har Googie ifølge kommissionen forhindret smartphone-producenterne i at sælge enheder med konkurrerende smartphone-styresystemer baseret på Androids open source-kode.

Læs også: Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere