Artikel top billede

Google anker EU’s gigantbøde: Android har skabt større valgfrihed, ikke mindre

"Vi vil appellere kommissionens beslutning," lyder det fra en Google-talsmand efter at EU's konkurrence-kommissær Margrethe Vestager har udstedt en rekord-stor bøde til virksomheden.

Google vil appellere den gigantbøde på 32 milliarder kroner, som EU tidligere på dagen udstedte til den amerikanske søgegigant.

Det oplyser Googles talsmand Al Verney ifølge den britiske avis The Guardian.

”Vi vil appellere kommissionens beslutning,” siger Al Verney.

Han påpeger, at Android-platformen har skabt et stort og aktivt økosystem, masser af innovation og lavere priser.

”Android har skabt større valgfrihed, ikke mindre,” siger han.

Læs også: EU bekræfter rekord-bøde til Google: En kæmpe lussing på 32 milliarder kroner

Umiddelbart efter bøden blev offentliggjort skrev Margrethe Vestager (R) på Twitter, at Google på ulovlig vis har brugt Android til at fastholde sin dominans på søgemaskinemarkedet og dermed forringet rivaliserende virksomheders mulighed for at innovere og konkurrerer.

Ifølge kommissionens afgørelse har pålagt Android-producenter at pre-installere Googles søgemaskine og browser-app, og samtidig betalt producenterne for ikke at installere konkurrerende søgemaskine-apps på enhederne.

Derudover har Googie ifølge kommissionen forhindret smartphone-producenterne i at sælge enheder med konkurrerende smartphone-styresystemer baseret på Androids open source-kode.

Læs også: Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere