Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Trump tweeter om EU efter kæmpebøde til Google / Dansk spil-udvikler henter millioner fra Kina / Alphabet sender internet-balloner i vejret til næste år

Trump tweeter om EU efter kæmpebøde til Google. Dansk spil-udvikler henter millioner fra Kina. Alphabet sender internet-balloner i vejret til næste år. Amazon Prime Day blev en dundrende succes. Dansk app-firma brokker sig over Nets-selskab.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Trump tweeter om EU efter kæmpebøde til Google

USA’s præsident, Donald Trump, langer på sit yndlingsmedier, Twitter, voldsomt ud efter EU, efter unionen for et par dage siden gav Google en bøde på 32 milliarder kroner.

“Jeg sagde det jo! Den Europæiske Union har lige givet en fem milliarder dollar bøde til en af vores store virksomheder, Google. De har i sandhed udnyttet USA, men det vil ikke vare ved!,” skriver præsidenten.

Det vides ikke, om han rent faktisk har sat sig ind i, hvad bøde-sagen egentlig handler om.

Du finder hans tweet her.

Læs også: Det kommer EU’s kæmpebøde til Google til at betyde: Hele landskabet vil ændre sig.

Dansk spil-udvikler henter millioner fra Kina

Dino Patti, der var med til at stifte det danske spilfirma Playdead, har fået et tocifret millionbeløb til sit nye spilprojekt, Jumpship, af den kinesiske it-gigant Netease, skriver Børsen.

Jumship holder til i London-forstaden Guildford og har seks medarbejdere, som arbejder på selskabets første computerspil, som ventes at være klar til 2020.

“Det er helt fantastisk. Jeg tror ikke, at nogen danske spilvirksomheder har hevet et så stort beløb ind så tidligt,” siger Dino Patti til avisen.

Alphabet sender internet-balloner i vejret til næste år

Alphabet vil i 2019 opsende de første internet-balloner fra selskabets Project Loon.

Ballonerne skal sendes op over Kenya, hvor de fra godt 18 kilometers højde skal gøre det muligt for kenyanerne at få adgang til 4G. Sendeudstyret på ballonerne drives af strøm fra solceller.

Alphabet samarbejder med Telkom Kenya om projektet.

Loon-ballonerne fik deres ilddåb i fjor over Puerto Rico efter en ødelæggende storm, men det er første gang, at de skal sættes i permanent drift.

Du kan læse mere om Loon-ballonerne her: Google på trapperne med Project Loon: Tusindvis af balloner snart klar til opsending.

Amazon Prime Day blev en dundrende succes

Amazons store tilbuds-dag, Prime Day, i mandags blev en dundrede salgs-succes - også selv om selskabet blev ramt af et timelangt website-blackout undervejs.

Ifølge selskabet endte dagen ikke desto mindre med en dundrende salgsrekord for Amazon.

Prime Day er målrettet medlemmer af Amazons indkøbsklub, Prime. Og ifølge selskabet købte de mere end 100 millioner produkter på Prime Day.

Bestsellerne var Amazons egen Echo Dot og Fire TV, lyder det fra selskabet.

Dansk app-firma brokker sig over Nets-selskab

Det lille app-firma Spenderlog brokker sig i Børsen over, at det Nets-ejede selskab Storebox efter Spenderlogs opfattelse ‘sætter en kæp i hjulet for, at de kan komme i gang med deres forretning.’

Spenderlog står bag en løsning til at elektroniske kvitteringer.

“Trods forsøg på dialog og samarbejde har Storebox og Nets valgt gentagne gange at blokere for, at Spenderlog kan fungere," siger Spenderlog-stifter Camilla Kerlauge til avisen.

Hun har tidligere været direktør i Nordea.

Storebox svarer, at grunden ligger i GDPR-reglerne, som gør, at selskabet ikke må videregive personlige data.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere