Artikel top billede

Det står sløjt til med it-sikkerheden i staten: 117 ud af 377 offentlige it-systemer er ramt af sikkerhedsproblemer

Statslige it-systemer på stribe er i fare for nedbrud eller sårbare overfor hackerangreb, fastslår en ny rapport fra Finansministeriet.

Det står skidt til med it-sikkerheden i den offentlige sektor i Danmark.

Det viser en ny rapport fra Finansministeriet, skriver Berlingske.

Ifølge rapporten er 117 ud af 377 samfunds- og forretningskritiske it-systemer ramt af sikkerhedsproblemer. Det vil eksempelvis sige at systemerne er i fare for nedbrud eller er sårbare overfor hackerangreb.

Der er dog en sket en forbedring i forhold til januar 2017, hvor det seneste eftersyn fandt sted.

Her var det hele 157 systemer der havde utilstrækkelig it-sikkerhed.

Læs også: Stort eftersyn: 157 af statens kritiske it-systemer er nedkørte og sårbare over for hackere

”Det er meget alvorligt, at kritiske systemer ikke er sikret endnu. Der er mange personlige oplysninger, som kan hackes og misbruges til enten afpresning eller identitetstyveri. Hvis regeringen vil have styr på området, skal der tilføres ufatteligt mange ressourcer, og området er nok svært at prioritere frem for eksempelvis bedre velfærd,” siger John Gøtze, der er lektor ved IT-Universitetet og har forsket i it-sikkerhed i offentlige systemer, til Berlingske.

Innovationsminister Sophie Løhde (V) siger til Berlingske, at regeringen arbejder på at komme i mål med it-sikkerheden, men understreger at det tage tid.

"Da jeg præsenterede vores nye strategi for it-styring i staten, var jeg meget åben om, at det her ikke ville blive knipset væk fra den ene dag til den anden," siger hun til Berlingske.

Læs også:
Danmark vinder verdensmesterskabet i offentlig digitalisering for første gang

Her er regeringens nye cyberplan: 25 punkter skal gøre Danmark mere sikker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere