Artikel top billede

Kryptojacking-angreb eksploderer: Antallet af angreb er mere end fordoblet på bare ét år

Krypto-mining bliver fortsat mere populært blandt verdens hackere. Antallet af organisationer, der mkisbruges til at tjene penge på kryptovaluta er fordoblet siden 2017.

En minimal risiko og en stort set sikker gevinst hver gang får i stigende grad hackere til at bruge kryptojacking.

Ved kryptojacking eller krypto-mining udnytter hackerne nemlig offerets computerkraft til at udvinde kryptovaluta uden offeret ved, at det foregår.

Sikkerhedsfirmaet Check Point har observeret en fordobling i antallet af organisationer og virksomheder, der er ramt af kryptojacking-malware.

Læs også: Mere end 10 procent af danske virksomheder er stadig inficeret af kinesisk malware

I det sidste halvår af 2017 blev 20,5 procent ramt af en kryptojacking-malware, mens 42 procent af verdens virksomheder og organisationer, ifølge Check Point, blev ramt i løbet af de første seks måneder i 2018.

Kryptojacking-malware indtager førstepladsen

Kryptojacking giver hackerne mulighed for at tjene penge på bitcoin-transaktioner ved hjælp af offerets computerkraft.

Mange opdager aldrig, at deres computer bliver misbrugt, fordi malwaren ikke gør andet end at gøre computeren langsomere.

Ifølge Check Point var de tre mest brugte typer malware i det første halvår af 2018 alle sammen varianter af kryptojacking.

Læs også: Ejer du en af disse routere? Farlig aflytnings-malware har ramt danske routere, advarer Center for Cybersikkerhed

Dermed er det fortsat mere populært blandt hackerne end ransomware, hvor man udsætter sig selv for en langt større risiko.

"Ransomware er synligt, fordi hackerne skal have betaling for de filer, de har stjålet. Kryptojackere er mere usynlige. De kan inficere din computer i flere uger eller måneder, hvor de miner kryptovaluta uden, at det bliver opdaget,” forklarede Bogdan Botezatu, trusselsanalytiker hos Bitdefender tidligere på måneden til Computerworld.

Det kan du læse mere om her: Cryptojacking er hackernes nye yndlingsværktøj: Sådan overtager de din computer og misbruger den til at udvinde kryptovaluer

Hackerne ser også ud til at gå mere aggrassivt til værks i jagten på gevindsten.

Ifølge Check Point har man opserveret kryptojacking malware, der udnytter helt op til 65 procent af computernes CPU.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere