Artikel top billede

Kryptojacking-angreb eksploderer: Antallet af angreb er mere end fordoblet på bare ét år

Krypto-mining bliver fortsat mere populært blandt verdens hackere. Antallet af organisationer, der mkisbruges til at tjene penge på kryptovaluta er fordoblet siden 2017.

En minimal risiko og en stort set sikker gevinst hver gang får i stigende grad hackere til at bruge kryptojacking.

Ved kryptojacking eller krypto-mining udnytter hackerne nemlig offerets computerkraft til at udvinde kryptovaluta uden offeret ved, at det foregår.

Sikkerhedsfirmaet Check Point har observeret en fordobling i antallet af organisationer og virksomheder, der er ramt af kryptojacking-malware.

Læs også: Mere end 10 procent af danske virksomheder er stadig inficeret af kinesisk malware

I det sidste halvår af 2017 blev 20,5 procent ramt af en kryptojacking-malware, mens 42 procent af verdens virksomheder og organisationer, ifølge Check Point, blev ramt i løbet af de første seks måneder i 2018.

Kryptojacking-malware indtager førstepladsen

Kryptojacking giver hackerne mulighed for at tjene penge på bitcoin-transaktioner ved hjælp af offerets computerkraft.

Mange opdager aldrig, at deres computer bliver misbrugt, fordi malwaren ikke gør andet end at gøre computeren langsomere.

Ifølge Check Point var de tre mest brugte typer malware i det første halvår af 2018 alle sammen varianter af kryptojacking.

Læs også: Ejer du en af disse routere? Farlig aflytnings-malware har ramt danske routere, advarer Center for Cybersikkerhed

Dermed er det fortsat mere populært blandt hackerne end ransomware, hvor man udsætter sig selv for en langt større risiko.

"Ransomware er synligt, fordi hackerne skal have betaling for de filer, de har stjålet. Kryptojackere er mere usynlige. De kan inficere din computer i flere uger eller måneder, hvor de miner kryptovaluta uden, at det bliver opdaget,” forklarede Bogdan Botezatu, trusselsanalytiker hos Bitdefender tidligere på måneden til Computerworld.

Det kan du læse mere om her: Cryptojacking er hackernes nye yndlingsværktøj: Sådan overtager de din computer og misbruger den til at udvinde kryptovaluer

Hackerne ser også ud til at gå mere aggrassivt til værks i jagten på gevindsten.

Ifølge Check Point har man opserveret kryptojacking malware, der udnytter helt op til 65 procent af computernes CPU.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere