Artikel top billede

Kryptojacking-angreb eksploderer: Antallet af angreb er mere end fordoblet på bare ét år

Krypto-mining bliver fortsat mere populært blandt verdens hackere. Antallet af organisationer, der mkisbruges til at tjene penge på kryptovaluta er fordoblet siden 2017.

En minimal risiko og en stort set sikker gevinst hver gang får i stigende grad hackere til at bruge kryptojacking.

Ved kryptojacking eller krypto-mining udnytter hackerne nemlig offerets computerkraft til at udvinde kryptovaluta uden offeret ved, at det foregår.

Sikkerhedsfirmaet Check Point har observeret en fordobling i antallet af organisationer og virksomheder, der er ramt af kryptojacking-malware.

Læs også: Mere end 10 procent af danske virksomheder er stadig inficeret af kinesisk malware

I det sidste halvår af 2017 blev 20,5 procent ramt af en kryptojacking-malware, mens 42 procent af verdens virksomheder og organisationer, ifølge Check Point, blev ramt i løbet af de første seks måneder i 2018.

Kryptojacking-malware indtager førstepladsen

Kryptojacking giver hackerne mulighed for at tjene penge på bitcoin-transaktioner ved hjælp af offerets computerkraft.

Mange opdager aldrig, at deres computer bliver misbrugt, fordi malwaren ikke gør andet end at gøre computeren langsomere.

Ifølge Check Point var de tre mest brugte typer malware i det første halvår af 2018 alle sammen varianter af kryptojacking.

Læs også: Ejer du en af disse routere? Farlig aflytnings-malware har ramt danske routere, advarer Center for Cybersikkerhed

Dermed er det fortsat mere populært blandt hackerne end ransomware, hvor man udsætter sig selv for en langt større risiko.

"Ransomware er synligt, fordi hackerne skal have betaling for de filer, de har stjålet. Kryptojackere er mere usynlige. De kan inficere din computer i flere uger eller måneder, hvor de miner kryptovaluta uden, at det bliver opdaget,” forklarede Bogdan Botezatu, trusselsanalytiker hos Bitdefender tidligere på måneden til Computerworld.

Det kan du læse mere om her: Cryptojacking er hackernes nye yndlingsværktøj: Sådan overtager de din computer og misbruger den til at udvinde kryptovaluer

Hackerne ser også ud til at gå mere aggrassivt til værks i jagten på gevindsten.

Ifølge Check Point har man opserveret kryptojacking malware, der udnytter helt op til 65 procent af computernes CPU.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere