Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: iStockphoto/Lisa Klumpp)

Københavns Universitet udskød it-system fire gange på fem år, før det blev lagt i graven

Fire gange blev Epos-systemet, der skulle erstatte et omkring 20 år gammel system på Københavns Universitet, udskudt, før systemet blev skrottet i juni. Universitetet ønsker ikke at kommentere sagen.

I slutningen af juni dødsdømte Københavns Universitet it-systemet Epos, der leveres af Azets.

Det skete efter, it-systemet, der skulle erstatte det gamle personaleadministrationssystem, ikke var gået i luften efter fem års udvikling.

I stedet så Københavns Universitet sig nødsaget til at fortsætte med et omkring 20 år gammelt it-system.

Københavns Universitet har ikke været særligt meddelsomme i forhold til at oplyse de specifikke årsager til, at systemet blev skrottet, men nu viser det sig, at implementeringen af Epos-systemet er blevet udskudt hele fire gange over de sidste fem år.

Det skriver Version2.

Mediet har fået aktindsigt i kontrakten mellem Københavns Universitet og Azets, og her fremgår det, at det nye HR-system oprindeligt skulle være taget i brug i marts 2016.

I april 2015 udskydes det to måneder til marts 2016, men forsinkelserne er stopper langt fra der.

I oktober samme år flyttes den planlagte lancering af det nye system et helt år frem til oktober 2017.

Heller ikke den deadline kan overholdes, for henover sommeren 2017 ændres planen igen.

Nu skal it-systemet først være klar i midten af maj 2018.

Tre forsinkelser er dog ikke nok, for den plan holder heller ikke.

I februar udskydes idriftsættelsen så til oktober 2018.

Om den tidshorisont havde holdt, får vi aldrig svar på, da Københavns Universitet vælger at skrinlægge projektet en gang for alle i juni.

Læs mere om sagen her: Københavns Universitet dropper nyt it-system efter fem års udvikling: Fortsætter med 20 år gammelt system

Tavshed fra Københavns Universitet

Version2 skriver, at Københavns Universitet har mørkelagt store dele af projektet, så det har ikke været muligt at få oplyst, hvad systemet har kostet, ligesom universitetet heller ikke vil kommentere på, hvad der har ændret sig fra februar, hvor it-systemet blev udskudt for sidste gang og så frem til juni, hvor universitetet endegyldigt trak stikket på projektet.

Universitetet vil heller ikke at kaste lys over, hvorfor systemet er blevet udskudt så mange gange, før beslutningen om at dødsdømme projektet blev taget.

Læs også: Københavns Universitet sjusker med databeskyttelse: Hundredevis havde adgang til personfølsomme oplysninger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere