Artikel top billede

(Foto: iStockphoto/Lisa Klumpp)

Københavns Universitet udskød it-system fire gange på fem år, før det blev lagt i graven

Fire gange blev Epos-systemet, der skulle erstatte et omkring 20 år gammel system på Københavns Universitet, udskudt, før systemet blev skrottet i juni. Universitetet ønsker ikke at kommentere sagen.

I slutningen af juni dødsdømte Københavns Universitet it-systemet Epos, der leveres af Azets.

Det skete efter, it-systemet, der skulle erstatte det gamle personaleadministrationssystem, ikke var gået i luften efter fem års udvikling.

I stedet så Københavns Universitet sig nødsaget til at fortsætte med et omkring 20 år gammelt it-system.

Københavns Universitet har ikke været særligt meddelsomme i forhold til at oplyse de specifikke årsager til, at systemet blev skrottet, men nu viser det sig, at implementeringen af Epos-systemet er blevet udskudt hele fire gange over de sidste fem år.

Det skriver Version2.

Mediet har fået aktindsigt i kontrakten mellem Københavns Universitet og Azets, og her fremgår det, at det nye HR-system oprindeligt skulle være taget i brug i marts 2016.

I april 2015 udskydes det to måneder til marts 2016, men forsinkelserne er stopper langt fra der.

I oktober samme år flyttes den planlagte lancering af det nye system et helt år frem til oktober 2017.

Heller ikke den deadline kan overholdes, for henover sommeren 2017 ændres planen igen.

Nu skal it-systemet først være klar i midten af maj 2018.

Tre forsinkelser er dog ikke nok, for den plan holder heller ikke.

I februar udskydes idriftsættelsen så til oktober 2018.

Om den tidshorisont havde holdt, får vi aldrig svar på, da Københavns Universitet vælger at skrinlægge projektet en gang for alle i juni.

Læs mere om sagen her: Københavns Universitet dropper nyt it-system efter fem års udvikling: Fortsætter med 20 år gammelt system

Tavshed fra Københavns Universitet

Version2 skriver, at Københavns Universitet har mørkelagt store dele af projektet, så det har ikke været muligt at få oplyst, hvad systemet har kostet, ligesom universitetet heller ikke vil kommentere på, hvad der har ændret sig fra februar, hvor it-systemet blev udskudt for sidste gang og så frem til juni, hvor universitetet endegyldigt trak stikket på projektet.

Universitetet vil heller ikke at kaste lys over, hvorfor systemet er blevet udskudt så mange gange, før beslutningen om at dødsdømme projektet blev taget.

Læs også: Københavns Universitet sjusker med databeskyttelse: Hundredevis havde adgang til personfølsomme oplysninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere