Københavns Universitet udskød it-system fire gange på fem år, før det blev lagt i graven

Fire gange blev Epos-systemet, der skulle erstatte et omkring 20 år gammel system på Københavns Universitet, udskudt, før systemet blev skrottet i juni. Universitetet ønsker ikke at kommentere sagen.

I slutningen af juni dødsdømte Københavns Universitet it-systemet Epos, der leveres af Azets.

Det skete efter, it-systemet, der skulle erstatte det gamle personaleadministrationssystem, ikke var gået i luften efter fem års udvikling.

I stedet så Københavns Universitet sig nødsaget til at fortsætte med et omkring 20 år gammelt it-system.

Københavns Universitet har ikke været særligt meddelsomme i forhold til at oplyse de specifikke årsager til, at systemet blev skrottet, men nu viser det sig, at implementeringen af Epos-systemet er blevet udskudt hele fire gange over de sidste fem år.

Det skriver Version2.

Mediet har fået aktindsigt i kontrakten mellem Københavns Universitet og Azets, og her fremgår det, at det nye HR-system oprindeligt skulle være taget i brug i marts 2016.

I april 2015 udskydes det to måneder til marts 2016, men forsinkelserne er stopper langt fra der.

I oktober samme år flyttes den planlagte lancering af det nye system et helt år frem til oktober 2017.

Heller ikke den deadline kan overholdes, for henover sommeren 2017 ændres planen igen.

Nu skal it-systemet først være klar i midten af maj 2018.

Tre forsinkelser er dog ikke nok, for den plan holder heller ikke.

I februar udskydes idriftsættelsen så til oktober 2018.

Om den tidshorisont havde holdt, får vi aldrig svar på, da Københavns Universitet vælger at skrinlægge projektet en gang for alle i juni.

Læs mere om sagen her: Københavns Universitet dropper nyt it-system efter fem års udvikling: Fortsætter med 20 år gammelt system

Tavshed fra Københavns Universitet
Version2 skriver, at Københavns Universitet har mørkelagt store dele af projektet, så det har ikke været muligt at få oplyst, hvad systemet har kostet, ligesom universitetet heller ikke vil kommentere på, hvad der har ændret sig fra februar, hvor it-systemet blev udskudt for sidste gang og så frem til juni, hvor universitetet endegyldigt trak stikket på projektet.

Universitetet vil heller ikke at kaste lys over, hvorfor systemet er blevet udskudt så mange gange, før beslutningen om at dødsdømme projektet blev taget.

Læs også: Københavns Universitet sjusker med databeskyttelse: Hundredevis havde adgang til personfølsomme oplysninger
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Om få år vil næsten alle danskere have adgang til hurtigt bredbånd: Region Hovedstaden kommer til at halte mest bagefter
Overgangen til højhastigheds bredbånd i Danmark sker langt hurtigere end ventet. Om få år vil blot 24.000 danske husstande ikke have hurtigt bredbånd. Region Hovedstaden vil halte mest bagefter.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Data fra 45.000 virksomheder: Sådan lykkes den digital transformation
Digital transformation medfører gennemgribende forandringer og lykkes kun, hvis du får kunder og medarbejdere med på vognen. Denne hvidbog fra Zendesk konkluderer på data fra 45.000 virksomheder, hvornår processen lykkes – og hvornår den ikke gør.