Artikel top billede

(Foto: iStockphoto/Lisa Klumpp)

Københavns Universitet dropper nyt it-system efter fem års udvikling: Fortsætter med 20 år gammelt system

Københavns Universitet nedlægger it-projekt, der har været fem år under udvikling på grund af store forsinkelse. I stedet skal universitet fortsætte med det 20 år gamle system, som det nye it-system oprindeligt skulle erstatte.

Efter hele fem års arbejde med udviklingen af et omfattende nyt it-system til personaleadministration dropper Københavns Universitet projektet.

Konsekvensen bliver, at universitet i stedet forsætter med at bruge et omkring 20 år gammelt it-system til personaleadministration.

Det skriver Uniavisen.

Avisen har fået oplysningen fra en meddelelse på Københavns Universitets intranet, som er blevet sendt til avisen.

Her fremgår det, at det dumpede it-system, som hedder Epos, er blevet forsinket i tre til fire måneder, hvilket kommer oveni i en række forsinkelser, der allerede har været på projektet.

Derfor har Københavns Universitet ophævet kontrakten med leverandøren af Epos-systemet, Azets.

"KU har besluttet at ophæve kontrakten med Azets og dermed også leverancen af Epos, som var planlagt til at blive implementeret i oktober 2018," står der i meddelelsen fra Københavns Universitets HR-vicedirektør, Lisbeth Møller.

Læs også: Københavns Universitet sjusker med databeskyttelse: Hundredevis havde adgang til personfølsomme oplysninger

Støver 20 år gammelt system af

Det fremgår desuden, at der stadig er flere uafklarede forhold, og universitetet derfor kommer til at bruge en del ressourcer på at få lukket projektet endegyldigt ned.

Det betyder også, at det ældgamle Scanpas-system støves af og får lov til at køre videre.

Systemet har omkring 20 år på bagen, og det blev allerede for flere år siden besluttet, at Epos-systemet skulle erstatte Scanpas.

Det arbejde har nu været fem år undervejs, inden det nu er blevet lagt i graven.

Københavns Universitet ønsker ikke at oplyse, hvad skrinlægningen af systemet har kostet universitet over for Uniavisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere