Artikel top billede

Apple bryder patent: Straffes med bøde på 925 millioner

Apple må indkassere en bøde lige i underkanten af en milliard kroner for at have brudt et patent - ejet af den canadiske virksomhed WiLan. Apple ønsker ikke at kommentere sagen, men har anket dommen i Californien.

Apple er blevet idømt en bøde på 145 millioner dollar - omkring 925 millioner kroner - af en jury i den californiske by San Diego.

Juryen har fundet Apple skyldig i at have brugt en teknologi i flere iPhones, der er patenteret hos det canadiske selskab WiLan.

Det skriver CNBC.

Apple har ikke ønsket at kommentere sagen over for mediet, men har valgt at anke afgørelsen.

I 2013 fik Apple medhold i en lignende sag, hvor WiLan krævede en erstatning på 248 millioner dollar, svarende til 1,6 milliarder kroner.

Læs også: Derfor er Apple størst: Det er i bund og grund en arrogant, teknologiforskrækket virksomhed

Service-afdeling brillerer i nyt kvartalsregnskab

Apple har for nyligt præsenteret et kvartalregnskab, der viste, at særligt service-afdelingen i koncernen, brillerer.

Service-afdelingen alene tegner sig alene for en omsætning på 9,5 milliarder dollar i det seneste kvartal, hvilket svarer til 18 procent af Apples samlede omsætning på 53,3 milliarder dollar.

I danske kroner svarer det til henholdsvis godt 60 milliarder og små 340 milliarder.

Det giveren vækst på mere end 30 procent i forhold til samme periode i 2017, og en markant stigning i forhold til den resterende del af forretningen, som kun har en samlet vækstrate på knap 15 procent.

Det kan du læse mere om her: Service-tjenesterne boomer hos Apple - mens hardware-salget flader ud: Se tallene her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere