Artikel top billede

Google forlod Kina under vilde protester: Nu vil søgegiganten tilbage på det kinesiske marked med censureret søgemaskine

I 2010 sagde Google farvel til det kinesiske marked under stor palaver. Nu kan søgegiganten være på vej tilbage med en ny søgemaskine, der lever op til det kinesiske regimes censur-krav.

Google arbejder på at udvikle en ny og censureret søgemaskine til det kinesiske marked.

Det skriver mediet The Intercept, der har haft indsigt i dokumenter om det hemmelige projekt, som ifølge mediet går under kodenavnet Dragonfly.

Ifølge både The Intercept og den amerikanske avis New York Times arbejder en gruppe af ingeniører hos Google lige nu på en søge-app til Android, der er special-bygget til det kinesiske marked, og dermed i stand til at bortfiltrere hjemmeside og søgetermer, som er uønskede af det kinesiske regime.

Appen har angiveligt allerede været demonstreret for kinesiske regeringsfolk, men New York Times påpeger, at det langt fra er ensbetydende med, at Googles entré på det kinesiske marked er nært forstående.

For ifølge avisen tester Google løbende apps og nye koncepter, som ikke nødvendigvis kommer til at se dagens lys.

Læs også: Facebook skruer op for tilstedeværelsen i Kina: Planlægger innovationshub

Kendt for massiv censur

Det kinesiske styre er kendt for sin omfattende censur af internettet og blokering af uønskede side. Et censur-apparat som ofte omtales som ”the great firewall of China."

Det betyder, at vestlige internet-tjenester som Facebook og Google i dag er blokeret af den kinesiske firewall, og i stedet er internettet i Kina domineret af store lokale tech-virkomheder som eksempelvis søgemaskine Baidu og sociale medier som Weibo eller WeChat.

Ifølge The Intercept oplysninger vil den nye app, hvis den ender med at blive en realitet, formentlig blive lanceret som et jointventure med et kinesisk internetselskab.

Google var i perioden 2006 til 2010 tilgængelig på det kinesiske marked i en censureret udgave, hvilket Google mødte massiv kritik for.

I 2010 valgte Google dog at trække sig fra det kinesiske marked med den begrundelse, at virksomheden ikke længere ville finde sig i den kinesiske censur.

Læs også: Den kinesiske app WeChat er en uundværlig del af én milliard menneskers liv: Den får vestlige apps til at virke direkte primitive, men pas på med hvad du skriver




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere