Artikel top billede

Google forlod Kina under vilde protester: Nu vil søgegiganten tilbage på det kinesiske marked med censureret søgemaskine

I 2010 sagde Google farvel til det kinesiske marked under stor palaver. Nu kan søgegiganten være på vej tilbage med en ny søgemaskine, der lever op til det kinesiske regimes censur-krav.

Google arbejder på at udvikle en ny og censureret søgemaskine til det kinesiske marked.

Det skriver mediet The Intercept, der har haft indsigt i dokumenter om det hemmelige projekt, som ifølge mediet går under kodenavnet Dragonfly.

Ifølge både The Intercept og den amerikanske avis New York Times arbejder en gruppe af ingeniører hos Google lige nu på en søge-app til Android, der er special-bygget til det kinesiske marked, og dermed i stand til at bortfiltrere hjemmeside og søgetermer, som er uønskede af det kinesiske regime.

Appen har angiveligt allerede været demonstreret for kinesiske regeringsfolk, men New York Times påpeger, at det langt fra er ensbetydende med, at Googles entré på det kinesiske marked er nært forstående.

For ifølge avisen tester Google løbende apps og nye koncepter, som ikke nødvendigvis kommer til at se dagens lys.

Læs også: Facebook skruer op for tilstedeværelsen i Kina: Planlægger innovationshub

Kendt for massiv censur

Det kinesiske styre er kendt for sin omfattende censur af internettet og blokering af uønskede side. Et censur-apparat som ofte omtales som ”the great firewall of China."

Det betyder, at vestlige internet-tjenester som Facebook og Google i dag er blokeret af den kinesiske firewall, og i stedet er internettet i Kina domineret af store lokale tech-virkomheder som eksempelvis søgemaskine Baidu og sociale medier som Weibo eller WeChat.

Ifølge The Intercept oplysninger vil den nye app, hvis den ender med at blive en realitet, formentlig blive lanceret som et jointventure med et kinesisk internetselskab.

Google var i perioden 2006 til 2010 tilgængelig på det kinesiske marked i en censureret udgave, hvilket Google mødte massiv kritik for.

I 2010 valgte Google dog at trække sig fra det kinesiske marked med den begrundelse, at virksomheden ikke længere ville finde sig i den kinesiske censur.

Læs også: Den kinesiske app WeChat er en uundværlig del af én milliard menneskers liv: Den får vestlige apps til at virke direkte primitive, men pas på med hvad du skriver
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere