Artikel top billede

Google forlod Kina under vilde protester: Nu vil søgegiganten tilbage på det kinesiske marked med censureret søgemaskine

I 2010 sagde Google farvel til det kinesiske marked under stor palaver. Nu kan søgegiganten være på vej tilbage med en ny søgemaskine, der lever op til det kinesiske regimes censur-krav.

Google arbejder på at udvikle en ny og censureret søgemaskine til det kinesiske marked.

Det skriver mediet The Intercept, der har haft indsigt i dokumenter om det hemmelige projekt, som ifølge mediet går under kodenavnet Dragonfly.

Ifølge både The Intercept og den amerikanske avis New York Times arbejder en gruppe af ingeniører hos Google lige nu på en søge-app til Android, der er special-bygget til det kinesiske marked, og dermed i stand til at bortfiltrere hjemmeside og søgetermer, som er uønskede af det kinesiske regime.

Appen har angiveligt allerede været demonstreret for kinesiske regeringsfolk, men New York Times påpeger, at det langt fra er ensbetydende med, at Googles entré på det kinesiske marked er nært forstående.

For ifølge avisen tester Google løbende apps og nye koncepter, som ikke nødvendigvis kommer til at se dagens lys.

Læs også: Facebook skruer op for tilstedeværelsen i Kina: Planlægger innovationshub

Kendt for massiv censur

Det kinesiske styre er kendt for sin omfattende censur af internettet og blokering af uønskede side. Et censur-apparat som ofte omtales som ”the great firewall of China."

Det betyder, at vestlige internet-tjenester som Facebook og Google i dag er blokeret af den kinesiske firewall, og i stedet er internettet i Kina domineret af store lokale tech-virkomheder som eksempelvis søgemaskine Baidu og sociale medier som Weibo eller WeChat.

Ifølge The Intercept oplysninger vil den nye app, hvis den ender med at blive en realitet, formentlig blive lanceret som et jointventure med et kinesisk internetselskab.

Google var i perioden 2006 til 2010 tilgængelig på det kinesiske marked i en censureret udgave, hvilket Google mødte massiv kritik for.

I 2010 valgte Google dog at trække sig fra det kinesiske marked med den begrundelse, at virksomheden ikke længere ville finde sig i den kinesiske censur.

Læs også: Den kinesiske app WeChat er en uundværlig del af én milliard menneskers liv: Den får vestlige apps til at virke direkte primitive, men pas på med hvad du skriver
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.