Artikel top billede

Lider du af søvnmangel? Så skru ned for din internetforbindelse

Ny forskning peger på en sammenhæng mellem bredbåndshastighed og søvnmangel.

Lider du af søvnproblemer, søvnløse nætter og er kronisk træt, skal du måske overveje at ringe til din internetudbyder og bede om en lavere hastighed.

Det er sikkert ikke et populært træk i alle husstande, men en ny undersøgelse peger på, at personer med hurtigt internet i gennemsnit mister søvnkvalitet og op til 25 minutters søvn om natten sammenlignet med personer med langsommere internethastigheder.

Det skriver Motherboard.com.

OPAL eller DSL

Den nye søvnforskning er publiceret i 'Journal of economic and organization', der er finansieret af Det Europæiske Forskningsråd.

Forskningen er blandt andet baseret på data fra Tyskland tilbage fra 1984 om søvn, pc-brug og forholdet mellem OPAL- og DSL-teknologiudbredelsen i Tyskland.

Udbredelsen af DSL-teknologien, som gik hen og blev den populære teknologi for hurtigere forbindelser, er blevet brugt som indikation på, om en husstand havde adgang til høje internethastigheder sammenlignet med husstande, i især det tidligere Østtyskland, hvor OPAL-teknologien efter murens fald blev mere udbredt.

Læs også: Du kan sagtens arbejde 60 timer om ugen og have fritid nok

Hurtigt internet fremmer overdrevet brug af elektroniske medier

Resultaterne af undersøgelsen peger på, at højhastighedsinternet, eller adgangen til DSL, fremmer "overdrevent brug af elektroniske medier," som ifølge forskningen leder til mindre søvn.

"Højhastighedsinternet gør det meget lokkende at blive sent oppe og spille computerspil, surfe internettet og bruge tid på at være online på sociale medier," skriver forskerne og peger på:

"I betragtningen af den voksende opmærksomhed om betydningen af søvnkvalitet- og mængde i forhold til vores sundhed og produktivitet, kan yderligere information om risici knyttet til teknologibrug om aftenen være med til at fremme en mere sund søvn og have en ikke ubetydelig effekt på individets velfærd og trivsel."

Ifølge netdoktor angiver de fleste søvneksperter, at 10 - 15 procent af befolkningen lider af alvorlige og langvarige søvnproblemer.

Læs også: Træt om morgenen? Sådan får du en bedre søvn og bliver mere effektiv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere