Artikel top billede

(Foto: Foto: Alan Turkus, CC BY 2.0)

Lider du af søvnmangel? Så skru ned for din internetforbindelse

Ny forskning peger på en sammenhæng mellem bredbåndshastighed og søvnmangel.

Lider du af søvnproblemer, søvnløse nætter og er kronisk træt, skal du måske overveje at ringe til din internetudbyder og bede om en lavere hastighed.

Det er sikkert ikke et populært træk i alle husstande, men en ny undersøgelse peger på, at personer med hurtigt internet i gennemsnit mister søvnkvalitet og op til 25 minutters søvn om natten sammenlignet med personer med langsommere internethastigheder.

Det skriver Motherboard.com.

OPAL eller DSL

Den nye søvnforskning er publiceret i 'Journal of economic and organization', der er finansieret af Det Europæiske Forskningsråd.

Forskningen er blandt andet baseret på data fra Tyskland tilbage fra 1984 om søvn, pc-brug og forholdet mellem OPAL- og DSL-teknologiudbredelsen i Tyskland.

Udbredelsen af DSL-teknologien, som gik hen og blev den populære teknologi for hurtigere forbindelser, er blevet brugt som indikation på, om en husstand havde adgang til høje internethastigheder sammenlignet med husstande, i især det tidligere Østtyskland, hvor OPAL-teknologien efter murens fald blev mere udbredt.

Læs også: Du kan sagtens arbejde 60 timer om ugen og have fritid nok

Hurtigt internet fremmer overdrevet brug af elektroniske medier

Resultaterne af undersøgelsen peger på, at højhastighedsinternet, eller adgangen til DSL, fremmer "overdrevent brug af elektroniske medier," som ifølge forskningen leder til mindre søvn.

"Højhastighedsinternet gør det meget lokkende at blive sent oppe og spille computerspil, surfe internettet og bruge tid på at være online på sociale medier," skriver forskerne og peger på:

"I betragtningen af den voksende opmærksomhed om betydningen af søvnkvalitet- og mængde i forhold til vores sundhed og produktivitet, kan yderligere information om risici knyttet til teknologibrug om aftenen være med til at fremme en mere sund søvn og have en ikke ubetydelig effekt på individets velfærd og trivsel."

Ifølge netdoktor angiver de fleste søvneksperter, at 10 - 15 procent af befolkningen lider af alvorlige og langvarige søvnproblemer.

Læs også: Træt om morgenen? Sådan får du en bedre søvn og bliver mere effektiv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere