Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen

Oracle prøver at vippe Amazon af pinden med nyt træk: Indgiver protest mod cloud-kontrakt for den amerikanske regering

Oracle protesterer over udbuddet af en cloud-kontakt for Pentagon. Den amerikanske regering ønsker kun én leverandør, og det betyder, at Amazon Web Services sandsynligvis løber med kontrakten. Udbuddet står i kontrast til industriens mulicloud strategi, lyder klagen. Giganterne Microsoft, IBM og Google forventes også at byde ind på kontrakten.

Oracle har indgivet en protest mod det amerikanske forsvarsministerium, der sidder i hovedkvarteret Pentagon i Washington.

Oracle protesterer over, at ministeriet netop har udbudt en stor cloud-kontrakt til en værdi af 10 milliarder dollar - svarende til små 65 milliarder kroner - men kun ønsker én leverandør.

Det skriver Reuters.

Dermed bliver det ikke muligt for Oracle at gå sammen med andre leverandører om at byde ind på kontrakten.

"Ved kun at vælge en udbyder vil Forsvarsministeriet være låst i en kontakt med stor cloud-udbyder for en 10-årig periode eller længere. Det vil stå i kontrast til industriens multi-cloud strategi, som sørger for konstant konkurrence, skaber innovation og sænker priserne," lyder det fra Oracles talskvinde, Deborah Hellinger.

Læs også: Oracle-boss om sin største udfordring efter et år som chef i Danmark: "Alle tror, vi er en databasevirksomhed – Oracles cloud-løsning er den bedst bevarede hemmelighed i markedet"

Stor kontakt med mulighed for forlængelse

Det amerikanske forsvarsministerium udbød kontrakten i juli måned, og kontrakten løber i første omgang i to år.

Her skal leverandøren sikre, at den såkaldte Joint Enterprise Defense Infrastructure cloud-system lever op til de nødvendige standarder.

Herefter er vinderen af udbuddet den oplagte kandidat til at blive genvalgt til den amerikanske regerings fremtidige cloud-projekter.

Læs også: Oracle Danmark har taget drastiske midler i brug: Straffer sig selv med dummebøder, hvis selskabet fejler overfor kunderne

Amazon er favorit

Pentagon skal besvare protesten inden 14. november, men vinderen af kontrakten vil allerede blive fundet i løbet af september.

Amazon Web Services spås at være favoritten til at vinde kontakten, og derfor frygter konkurrenterne, herunder Oracle, at det vil blive så godt som umuligt at få lov til at levere cloud-løsninger til den amerikanske regering i fremtiden.

Indtil videre er Amazon Web Services den eneste cloud-udbyder, der er godkendt til at håndtere regeringens data.

Microsoft, IBM og Google ventes alle at byde ind på kontrakten.

Læs også: "Det eneste problem jeg har, med mit manglende dansk, er, når jeg skal ringe og bestille pizza"