Artikel top billede

(Foto: Jakob Kjøller / Jakob Kjøller)

Tidligere chef for Rigspolitets cybercrime-enhed skifter fra DSV til konsulentbranchen: “Jeg havde brug for at caste mig selv anderledes”

Den tidligere chef for Rigspolitiets cybercrime enhed, NC3, Kim Aarenstrup skifter jobbet som chef for den operationelle it hos DSV ud med jobbet som konsulent hos sikkerhedsfirmaet Fort Consult.

Efter bare et år som chef for den oprationelle it hos DSV skifter Kim Aarenstrup nu job og bliver executive advisor hos it-sikkerhedfirmaet Fort Consult.

“Jeg skifter, fordi jeg gerne ville finde et job, der matchede min profil bedre, og jeg havde brug for at skifte til et sted, hvor professionalismen var i højsædet,” siger Kim Aarenstrup.

Læs også: Dansk cyber-politichef: "Uden Europol risikerer Danmark at blive slaraffenland for it-kriminelle"

Var det noget, du manglede hos DSV?

“Jeg havde nok fået castet mig selv til en rolle, hvor jeg ikke fik brugt mine samlede senioritet og kompetencer.”

Læs også: Tidligere cybercrime-chef bliver it-sikkerhedschef i DSV

Kim Aarenstrup har tidligere været chef for Rigspolitiets Nationale Center for Cybercrime og it-sikkerhedschef hos A.P. Møller-Mærsk.

Når man ser på det udefra, kunne det se ud som om, at du skifter fra at have ansvaret for it-sikkerheden til nu at skulle rådgive om den?

“Det kan man godt sige. Jeg vil gerne gøre en forskel for mange, og når man sidder i en virksomhed, kan man kun nå et stykke. Jeg har brug for at give noget af den viden videre, jeg har fået gennem en lang karriere til flere virksomheder og til dansk erhvervsliv,” siger han.

Skal rådgive topchefer

Hos Fort Consult kommer Kim Aarenstrup til at skulle rådgive topchefer og bestyrelser om it-sikkerhed og dermed være med til at få sat it-sikkerheden på dagsordenen i de danske virksomheder.

Læs også: Ny-ansat it-sikkerhedschef i DSV: “Vi udsættes dagligt for angreb”

“Hvis man kan forklare direktionen og bestyrelserne i virksomhederne, hvad det er for nogle håndtag, de skal trække i, for at det bliver effektivt, kan vi gøre en kæmpe forskel. Det er noget af det, jeg brænder for. At gøre en betydelig forskel her i samfundet,” siger han.

Og netop Kim Aarenstrups erfaring fra store virksomheder er en af grundene til, at han har fået jobbet hos Fort Consult.

“Kim kommer med mange års erfaring i bagagen, og har vigtig viden fra den anden side af bordet, i kraft af sine mange år som CISO, og herunder forståelse af kommunikationen mellem CISOen, CEOen og bestyrelsen. Denne viden er vigtig, da mange af vores klienters udfordringer ligger internt i denne kommunikation,” skriver Peter Troels Brahe, chef for Risk Management & Governance hos Fort Consult i en pressemeddelelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere