Artikel top billede

Napatech får ny topchef - amerikaner afløser den mangeårige topchef, Henrik Brill Jensen, efter underskudsår

Den danske netværksvirksomhed Napatech i over sommeren i al stilhed indsat amerikaneren Ray Smets som ny administrerende direktør. Den mangeårige topchef, Henrik Brill Jensen, træder et skridt tilbage og bliver COO.

Den danske netværks-virksomhed Napatech har over sommeren i al stilhed indsat amerikaneren Ray Smets som ny CEO.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fra børsen i Oslo, som du finder her.

Ifølge meddelelsen tiltrådte Ray Smets som topchef 24. juli.

Han afløser Napatechs mangeårige topchef, danskeren Henrik Brill Jensen, som nu træder et skridt tilbage til rollen som COO.

Henrik Brill Jensen har stået i spidsen for Napatech siden 2005.

I fondsbørsmeddelelsen skriver Napatech, at selskabet er på vej ind i den næste vækstfase.

“Timingen er den rette til at informere alle stakeholdere om, at jeg vil fortsætte mit bidrag til selskabet som COO, hvilket vil inkludere videreudvikling af de eksisterende stærke kunde-forbindelser,” lyder det fra Henrik Brill Jensen.

Napatech blev i 2013 børsnoteret på børsen i Oslo.

Selskabet med dengang omkring 80 ansatte vurderede dengang, at klimaet på den danske fondsbørs ikke egnede sig mindre og mellemstore danske virksomheder.

Det kan du læse mere om her: Dansk it-firma skal børsnoteres - scorer en formue.

Søborg-virksomhedens omsætning faldt i fjor for første gang i flere år og landede her på 206 millioner kroner.

Samtidig kom selskabet ud med et underskud på 24 millioner kroner mod et mindre overskud på 3,7 millioner kroner i 2016.

I regnskabs-meddelelsen for 2018 skrev Henrik Brill Jensen, at 2017 havde været et transitionsår for Napatech, som havde ‘accelleret investeringerne i vores folks, teknologi og produkter’ med henblik på at udvide selskabets løsninger til ‘cloud og software-defined netværk.’

“Selv om visse resultater er under vores forventninger, er vi overbeviste om, at udsigterne for Napatech er meget lyse. Selv om vi måske vil se udsving på den korte bane, forventer vi, at omsætningen igen vil vækste i 2018,” lyder det i meddelelsen.

Den nye amerikanske direktør er 54 år og har tidligere været chef i blandt andet McAfee og Cisco.

"Med hans [Ray Smets, red] omfattende erfaring og track record fra chef-stillinger i sikkerheds,- cloud,- netværks,- software,' og telecom-industrierne er vi overbeviste om, at Ray [Smets, red] vil lede selskabet i at tage de store muligheder i et hastigt voksende marked," lyder det fra Napatechs bestyrelsesformand, Lars Boilesen.

Læs også: Her er Danmarks bedste netværksvirksomhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere