Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Napatech får ny topchef - amerikaner afløser den mangeårige topchef, Henrik Brill Jensen, efter underskudsår

Den danske netværksvirksomhed Napatech i over sommeren i al stilhed indsat amerikaneren Ray Smets som ny administrerende direktør. Den mangeårige topchef, Henrik Brill Jensen, træder et skridt tilbage og bliver COO.

Den danske netværks-virksomhed Napatech har over sommeren i al stilhed indsat amerikaneren Ray Smets som ny CEO.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fra børsen i Oslo, som du finder her.

Ifølge meddelelsen tiltrådte Ray Smets som topchef 24. juli.

Han afløser Napatechs mangeårige topchef, danskeren Henrik Brill Jensen, som nu træder et skridt tilbage til rollen som COO.

Henrik Brill Jensen har stået i spidsen for Napatech siden 2005.

I fondsbørsmeddelelsen skriver Napatech, at selskabet er på vej ind i den næste vækstfase.

“Timingen er den rette til at informere alle stakeholdere om, at jeg vil fortsætte mit bidrag til selskabet som COO, hvilket vil inkludere videreudvikling af de eksisterende stærke kunde-forbindelser,” lyder det fra Henrik Brill Jensen.

Napatech blev i 2013 børsnoteret på børsen i Oslo.

Selskabet med dengang omkring 80 ansatte vurderede dengang, at klimaet på den danske fondsbørs ikke egnede sig mindre og mellemstore danske virksomheder.

Det kan du læse mere om her: Dansk it-firma skal børsnoteres - scorer en formue.

Søborg-virksomhedens omsætning faldt i fjor for første gang i flere år og landede her på 206 millioner kroner.

Samtidig kom selskabet ud med et underskud på 24 millioner kroner mod et mindre overskud på 3,7 millioner kroner i 2016.

I regnskabs-meddelelsen for 2018 skrev Henrik Brill Jensen, at 2017 havde været et transitionsår for Napatech, som havde ‘accelleret investeringerne i vores folks, teknologi og produkter’ med henblik på at udvide selskabets løsninger til ‘cloud og software-defined netværk.’

“Selv om visse resultater er under vores forventninger, er vi overbeviste om, at udsigterne for Napatech er meget lyse. Selv om vi måske vil se udsving på den korte bane, forventer vi, at omsætningen igen vil vækste i 2018,” lyder det i meddelelsen.

Den nye amerikanske direktør er 54 år og har tidligere været chef i blandt andet McAfee og Cisco.

"Med hans [Ray Smets, red] omfattende erfaring og track record fra chef-stillinger i sikkerheds,- cloud,- netværks,- software,' og telecom-industrierne er vi overbeviste om, at Ray [Smets, red] vil lede selskabet i at tage de store muligheder i et hastigt voksende marked," lyder det fra Napatechs bestyrelsesformand, Lars Boilesen.

Læs også: Her er Danmarks bedste netværksvirksomhed




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere