Artikel top billede

Avis: TDC kan være på vej til at sælge YouSee

TDC kan meget vel være ved at gøre klar til at sælge YouSee efter opsplitning og salg af hele den norske forretning.

TDC’s nye ejere kan meget vel være ved at forberede et salg af hele den danske kundeforretning i YouSee, skriver Finans.

TDC blev i foråret overtaget af pensionskasse-konsortiet DK Telekommunikation, som siden har både splittet selskabet op i to og frasolgt hele den norske forretning til konkurrenten Telia.

Det kan du læse mere om her: TDC sælger hele sin norske forretning til Telia for 16,5 milliarder kroner - skal bruges på at nedbringe gæld

Ifølge avisen vil et eventuelt kommende salg af YouSee betyde, at TDC alene står tilbage med kabel-forretningen og mobilmast-forretningen.

Læs også: TDC splittes op i to store forretnings-enheder: Koncern-direktør fratræder

“Alt tyder på, at strategien på længere sigt kun indeholder infrastrukturen med netværkskablerne og mobilmasterne. Det er en Banedanmark-model, hvor TDC-ejerne vil lave et mindre, men stabilt, afkast på at leje deres infrastruktur ud. Derfor er man med stor sandsynlighed ved at forberede et salg af Yousee,” siger teleanalytiker hos ABG Sundal Collier, Peter Kurt Nielsen, til Finans.

Samme melding kommer fra tidligere bestyrelsesmedlem i TDC, Stine Bosse.

Hun siger til avisen, at hun vurderer, at planen ‘må være’ at komme af med YouSee ‘hurtigst muligt.’

Avisen kan dog for tiden ikke se nogen oplagt køber herhjemme. Til gengæld kan der være flere i Sverige, hvor Tele2 nævnes som en oplagt mulighed.

Læs også:

Derfor smadrer TDC konkurrenterne i den danske mobilkrig

Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd

TDC's nye ejere har forgældet TDC til op over begge ører - kan ramme investeringsplaner

Pernille Erenbjerg bekræfter exit fra TDC: “Det er det rigtige tidspunkt for mig at træde tilbage på”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere