Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Avis: TDC kan være på vej til at sælge YouSee

TDC kan meget vel være ved at gøre klar til at sælge YouSee efter opsplitning og salg af hele den norske forretning.

TDC’s nye ejere kan meget vel være ved at forberede et salg af hele den danske kundeforretning i YouSee, skriver Finans.

TDC blev i foråret overtaget af pensionskasse-konsortiet DK Telekommunikation, som siden har både splittet selskabet op i to og frasolgt hele den norske forretning til konkurrenten Telia.

Det kan du læse mere om her: TDC sælger hele sin norske forretning til Telia for 16,5 milliarder kroner - skal bruges på at nedbringe gæld

Ifølge avisen vil et eventuelt kommende salg af YouSee betyde, at TDC alene står tilbage med kabel-forretningen og mobilmast-forretningen.

Læs også: TDC splittes op i to store forretnings-enheder: Koncern-direktør fratræder

“Alt tyder på, at strategien på længere sigt kun indeholder infrastrukturen med netværkskablerne og mobilmasterne. Det er en Banedanmark-model, hvor TDC-ejerne vil lave et mindre, men stabilt, afkast på at leje deres infrastruktur ud. Derfor er man med stor sandsynlighed ved at forberede et salg af Yousee,” siger teleanalytiker hos ABG Sundal Collier, Peter Kurt Nielsen, til Finans.

Samme melding kommer fra tidligere bestyrelsesmedlem i TDC, Stine Bosse.

Hun siger til avisen, at hun vurderer, at planen ‘må være’ at komme af med YouSee ‘hurtigst muligt.’

Avisen kan dog for tiden ikke se nogen oplagt køber herhjemme. Til gengæld kan der være flere i Sverige, hvor Tele2 nævnes som en oplagt mulighed.

Læs også:

Derfor smadrer TDC konkurrenterne i den danske mobilkrig

Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd

TDC's nye ejere har forgældet TDC til op over begge ører - kan ramme investeringsplaner

Pernille Erenbjerg bekræfter exit fra TDC: “Det er det rigtige tidspunkt for mig at træde tilbage på”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere