Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Efter at have balanceret på randen af en konkurs er Hitman-bagmændene igen på succes-kurs: IO Interactive har 10-doblet overskuddet på et år

IO Interactivem der har udviklet Hitman-spillet fra for et år faretruende tæt på en konkurs, men siden da har virksomheden 10-doblet bundlinjen.

På blot et enkelt år har IO Interactive, virksomheden bag succes-spillet Hitman, 10-doblet bundlinjen fra fire millioner kroner til 41 millioner kroner det.

Det skriver det danske erhvervsmedie Finans.

Det er ellers blot et år siden, at IO Interactive var faretruende tæt på en konkurs, da virksomhedens japanske ejere valgt trække sig fra selskabet og dermed tvang IO Interactive til at foretage en ekstraordinær nedskrivning på 294 millioner kroner.

Det betød, at virksomheden måtte fyre 75 ud af 185 medarbejdere.

Læs også: Hitman-firmaet IO Interactive fyrer: 75 medarbejdere mister jobbet

”For et år siden var vi på randen af konkurs. Vi kæmpede for at holde liv i selskabet. At vi her et år efter står med et så stærkt regnskab, havde jeg virkelig ikke troet," siger Hakan Abrak, direktør for IO Interactive, til Finans.

Forklaringen på den succesfulde turn-around skyldes ifølge Hakan Abrak, at virksomheden har reduceret omkostningerne og samtidig udviklet på kerneproduktet.

Hakan Abrak fortæller til Finans, at virksomheden blandt andet har lavet en gratis prøveversion af Hitman-spillet, hvilket har fået brugerbasen til at eksplodere og samtidg skabt en stor indtjening fra brugere, der betaler for at låse nye dele af spillet op.

Læs også:
IO Interactive var faretruende tæt på konkurs

[url= https://www.computerworld.dk/art/239961]Japansk spilgigant trækker sig helt ud ad IO Interactive - vinker farvel til 300 millioner kroner[/url]
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere