Artikel top billede

(Foto: Region Hovedstaden)

Region Hovedstaden har brugt en million kroner på at sende 47 chefer og overlæger til Epics hovedkvarter i USA

Det kostede knap en million kroner, da Region Hovedstaden sendte 47 overlæger og chefer på konference om Sundhedsplatformen i den amerikanske stat Wisconsin.

Region Hovedstaden har brugt knap en million kroner på at sende 47 chefer og overlæger til konference hos det amerikanske firma Epic, der har udviklet det stærkt kritiserede it-system Sundhedsplatformen.

Det skriver Politiken på baggrund af en aktindsigt, der viser, at pengene er gået til et konferencegebyr på 3.745 kroner per deltager samt udgifter til fly og hotel på knap 21.000 kroner per deltager.

Konferencen fandt sted hos Epics hovedkvarter i Verona i den amerikanske stat Wisconsin.

Udgifterne møder kritik af Jacob Rosenberg (LA), der er medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden og selv er overlæge.

”Det er helt i orden, at vi deltager på konferencen. Men ligefrem at sende næsten 50 ansatte fra Region Hovedstaden og formentlig lige så mange fra Region Sjælland er for voldsomt. Hvorfor ikke nøjes med en lille delegation, der kunne komme hjem og fortælle os andre om deres oplevelser, og hvad de har lært”, siger Jacob Rosenberg til Politiken.

Læs også: Rigsrevisionen fælder hård dom over Sundhedsplatformen: Det har været uprofessionelt og kritisabelt

Implementeringen af Sundhedsplatformen mødte tidligere på sommeren hård kritik af Rigsrevisionen, der kaldte den for både uprofessionel og kritisabel.

Epic har dog tidligere oplyst til Computerworld, at virksomheden mener at implementeringen er forløbet tilfredsstillende.

“Jeg synes, at det har været en god implementering. Vi er imponerede over de resultater, der er blevet opnået i den her skala. Man skal tænke på, at det er 44.000 brugere, hvoraf 12-14.000 er på samtidigt. Det er rigtigt mange brugere. Du vil kunne finde grupper, der mener, at ting skal forbedres. Du kan også finde grupper, der synes, at det er gået godt," sagde Lars-Oluf Nielsen, der er implementeringsdirektør i Epic, til Computerworld i foråret.

Læs også: Efter et års tavshed taler amerikanske Epic endelig ud om Sundhedsplatformen: “Vi har ikke den store kultur med at vende os udadtil. Men nu mener vi, at det er på tide"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere