Artikel top billede

(Foto: Region Hovedstaden)

Region Hovedstaden har brugt en million kroner på at sende 47 chefer og overlæger til Epics hovedkvarter i USA

Det kostede knap en million kroner, da Region Hovedstaden sendte 47 overlæger og chefer på konference om Sundhedsplatformen i den amerikanske stat Wisconsin.

Region Hovedstaden har brugt knap en million kroner på at sende 47 chefer og overlæger til konference hos det amerikanske firma Epic, der har udviklet det stærkt kritiserede it-system Sundhedsplatformen.

Det skriver Politiken på baggrund af en aktindsigt, der viser, at pengene er gået til et konferencegebyr på 3.745 kroner per deltager samt udgifter til fly og hotel på knap 21.000 kroner per deltager.

Konferencen fandt sted hos Epics hovedkvarter i Verona i den amerikanske stat Wisconsin.

Udgifterne møder kritik af Jacob Rosenberg (LA), der er medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden og selv er overlæge.

”Det er helt i orden, at vi deltager på konferencen. Men ligefrem at sende næsten 50 ansatte fra Region Hovedstaden og formentlig lige så mange fra Region Sjælland er for voldsomt. Hvorfor ikke nøjes med en lille delegation, der kunne komme hjem og fortælle os andre om deres oplevelser, og hvad de har lært”, siger Jacob Rosenberg til Politiken.

Læs også: Rigsrevisionen fælder hård dom over Sundhedsplatformen: Det har været uprofessionelt og kritisabelt

Implementeringen af Sundhedsplatformen mødte tidligere på sommeren hård kritik af Rigsrevisionen, der kaldte den for både uprofessionel og kritisabel.

Epic har dog tidligere oplyst til Computerworld, at virksomheden mener at implementeringen er forløbet tilfredsstillende.

“Jeg synes, at det har været en god implementering. Vi er imponerede over de resultater, der er blevet opnået i den her skala. Man skal tænke på, at det er 44.000 brugere, hvoraf 12-14.000 er på samtidigt. Det er rigtigt mange brugere. Du vil kunne finde grupper, der mener, at ting skal forbedres. Du kan også finde grupper, der synes, at det er gået godt," sagde Lars-Oluf Nielsen, der er implementeringsdirektør i Epic, til Computerworld i foråret.

Læs også: Efter et års tavshed taler amerikanske Epic endelig ud om Sundhedsplatformen: “Vi har ikke den store kultur med at vende os udadtil. Men nu mener vi, at det er på tide"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere