Artikel top billede

(Foto: Region Hovedstaden)

Region Hovedstaden har brugt en million kroner på at sende 47 chefer og overlæger til Epics hovedkvarter i USA

Det kostede knap en million kroner, da Region Hovedstaden sendte 47 overlæger og chefer på konference om Sundhedsplatformen i den amerikanske stat Wisconsin.

Region Hovedstaden har brugt knap en million kroner på at sende 47 chefer og overlæger til konference hos det amerikanske firma Epic, der har udviklet det stærkt kritiserede it-system Sundhedsplatformen.

Det skriver Politiken på baggrund af en aktindsigt, der viser, at pengene er gået til et konferencegebyr på 3.745 kroner per deltager samt udgifter til fly og hotel på knap 21.000 kroner per deltager.

Konferencen fandt sted hos Epics hovedkvarter i Verona i den amerikanske stat Wisconsin.

Udgifterne møder kritik af Jacob Rosenberg (LA), der er medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden og selv er overlæge.

”Det er helt i orden, at vi deltager på konferencen. Men ligefrem at sende næsten 50 ansatte fra Region Hovedstaden og formentlig lige så mange fra Region Sjælland er for voldsomt. Hvorfor ikke nøjes med en lille delegation, der kunne komme hjem og fortælle os andre om deres oplevelser, og hvad de har lært”, siger Jacob Rosenberg til Politiken.

Læs også: Rigsrevisionen fælder hård dom over Sundhedsplatformen: Det har været uprofessionelt og kritisabelt

Implementeringen af Sundhedsplatformen mødte tidligere på sommeren hård kritik af Rigsrevisionen, der kaldte den for både uprofessionel og kritisabel.

Epic har dog tidligere oplyst til Computerworld, at virksomheden mener at implementeringen er forløbet tilfredsstillende.

“Jeg synes, at det har været en god implementering. Vi er imponerede over de resultater, der er blevet opnået i den her skala. Man skal tænke på, at det er 44.000 brugere, hvoraf 12-14.000 er på samtidigt. Det er rigtigt mange brugere. Du vil kunne finde grupper, der mener, at ting skal forbedres. Du kan også finde grupper, der synes, at det er gået godt," sagde Lars-Oluf Nielsen, der er implementeringsdirektør i Epic, til Computerworld i foråret.

Læs også: Efter et års tavshed taler amerikanske Epic endelig ud om Sundhedsplatformen: “Vi har ikke den store kultur med at vende os udadtil. Men nu mener vi, at det er på tide"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere