Artikel top billede

Region Hovedstaden har brugt en million kroner på at sende 47 chefer og overlæger til Epics hovedkvarter i USA

Det kostede knap en million kroner, da Region Hovedstaden sendte 47 overlæger og chefer på konference om Sundhedsplatformen i den amerikanske stat Wisconsin.

Region Hovedstaden har brugt knap en million kroner på at sende 47 chefer og overlæger til konference hos det amerikanske firma Epic, der har udviklet det stærkt kritiserede it-system Sundhedsplatformen.

Det skriver Politiken på baggrund af en aktindsigt, der viser, at pengene er gået til et konferencegebyr på 3.745 kroner per deltager samt udgifter til fly og hotel på knap 21.000 kroner per deltager.

Konferencen fandt sted hos Epics hovedkvarter i Verona i den amerikanske stat Wisconsin.

Udgifterne møder kritik af Jacob Rosenberg (LA), der er medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden og selv er overlæge.

”Det er helt i orden, at vi deltager på konferencen. Men ligefrem at sende næsten 50 ansatte fra Region Hovedstaden og formentlig lige så mange fra Region Sjælland er for voldsomt. Hvorfor ikke nøjes med en lille delegation, der kunne komme hjem og fortælle os andre om deres oplevelser, og hvad de har lært”, siger Jacob Rosenberg til Politiken.

Læs også: Rigsrevisionen fælder hård dom over Sundhedsplatformen: Det har været uprofessionelt og kritisabelt

Implementeringen af Sundhedsplatformen mødte tidligere på sommeren hård kritik af Rigsrevisionen, der kaldte den for både uprofessionel og kritisabel.

Epic har dog tidligere oplyst til Computerworld, at virksomheden mener at implementeringen er forløbet tilfredsstillende.

“Jeg synes, at det har været en god implementering. Vi er imponerede over de resultater, der er blevet opnået i den her skala. Man skal tænke på, at det er 44.000 brugere, hvoraf 12-14.000 er på samtidigt. Det er rigtigt mange brugere. Du vil kunne finde grupper, der mener, at ting skal forbedres. Du kan også finde grupper, der synes, at det er gået godt," sagde Lars-Oluf Nielsen, der er implementeringsdirektør i Epic, til Computerworld i foråret.

Læs også: Efter et års tavshed taler amerikanske Epic endelig ud om Sundhedsplatformen: “Vi har ikke den store kultur med at vende os udadtil. Men nu mener vi, at det er på tide"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere