Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Fire danske Uber-chauffører i Højesteret / Alibaba dropper Danmark som marked / Apple ombytter defekte iPhone 8-telefoner / YouSee samarbejder med Forsvarets Efterretningstjeneste

Fire danske Uber-chauffører i Højesteret. Alibaba dropper Danmark som marked. Apple ombytter defekte iPhone 8-telefoner. YouSee samarbejder med Forsvarets Efterretningstjeneste. Alexa kan nu samarbejde med mere end 20.000 forskellige device-modeller. Amazon er verdens mest værdifulde brand. Californien indfører net neutralitets-regler.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Uber-sag i gang i Højesteret

Højesteret i København tog fredag fat på sagen mod fire tidligere Uber-chauffører, der er tiltalt for ulovlig taxa-kørsel.

De fire Uber-chauffører er allerede blevet dømt i både byretten og landsretten og har selv anket sagen til Højesteret. De er tidligere blevet idømt bøde på næsten 700.000 kroner.

Anklageren forlangte i retten, at bøderne forhøjes med mindst 20 procent til en million kroner, mens chaufførerne argumenterede med, at de ikke vidste, at det var ulovligt.

Der falder dom i sagen 13. september.

Alibaba dropper Danmark som marked

Den kinesiske internet-gigant Alibaba dropper Danmark og andre europæiske lande som marked, skriver Business.

Selskabets nordiske chef, David Lloyd, siger til avisen, at selskabet ikke kommer til at fokusere på de danske forbrugere på nuværende tidspunkt.

“Vi er nødt til at koncentrere os om vores hjemmemarked, hvor middelklassen vokser,” siger han.

Han opfordrer til gengæld de danske virksomheder til at koble sig op på Alibaba-platformen med henblik på at få fat på det store kinesiske marked.

Apple ombytter defekte iPhone 8-telefoner

Apple har igangsat et stort ombytningsprogram, der gør det muligt for ejere af defekte iPhone 8-telefoner at få byttet deres telefoner.

Det sker, efter selskabet har opdaget en fejl i logic boardet på en ‘meget lille procentdel’ af telefoner, skriver Apple i denne meddelelse.

Selskabet meddeler ikke, hvor mange telefoner, det konkret drejer sig om.

Selv der altså ifølge selskabet er tale om en ‘meget lille procentdel’ fremgår det, at der er blevet solgt defekte telefoner i en hel række større lande mellem september 2017 og marts 2018, nemlig i Australien, Kina, Hong Kong, Indien, Japan, Macau, New Zealand og USA.

Danmark nævnes ikke på listen.

Fejlen betyder, at skærmen på telefonen kan fryse og telefonen genstarte.

YouSee samarbejder med Forsvarets Efterretningstjeneste

Internetudbyderne har et stort ansvar for at bekæmpe cyberkriminalitet, mener YouSee ifølge Business, der har været med på den tyske techmesse IFA.

Her talte YouSee-direktør Jacob Mortensen.

“Vi er nødt til at kikke på hele værdikæden. Det er et brancheansvar. Virksomheder og privatforbrugere skal ikke alene løse problemet. Derfor har vi bemandet overvågning af nettrafikken 24 timer i døgnet, vi udvikler løbende et centralt spamfilter, og vi blokerer ondsindede internetdomæner sammen med Forsvarets Efterretningstjeneste,” sagde han blandt andet ifølge avisen.

Alexa kan nu samarbejde med mere end 20.000 forskellige device-modeller

Også Amazon har været med på IFA-messe, hvor selskabet var repræsenteret af blandt andet chefn for smart home, Daniel Rausch.

Han fortalte, at smart home-enheden Alexa nu er integreret i mere end 20.000 forskellige device-modeller. For blot otte måneder var det blot 4.000.

Amazon arbejder nu på at få Alexa integreret i biler, kontorer og hoteller. Den overordnede vision er ifølge Daniel Rausch at gøre Alexa tilgængelige alle steder, hvor mennesker færdes.

Læs også: Test: Amazon Alexa er en nem genvej til det smarte hjem, du drømmer om.

Amazon er verdens mest værdifulde brand

Amerikanske Amazon er for tiden verdens mest værdifulde brand med flere længder, lyder det fra konsulentfirmaet Brand Finance.

I rapporten Retail 50 2018 - som du finder her - konkluderer konsulenthuset, at Amazon-brandet er lige så meget værd som nummer to (Walmart), tre (Alibaba) og fire (Home Depot) tilsammen.

Ifølge rapporten er Amazon-brandet 965 milliarder dollar værd.

Størst vækst har kinesiske Alibaba dog haft med en værkst på 58 procent.

Californien indfører net neutralitets-regler

Californien er på vej med en lokal lov, der skal indføre net neutralitet i hele den store stat i samme stil, som det var tilfældet, før myndigheden FCC i januar under stor ståhej ophævede netneutralitets-reglerne.

Det kan du læse mere om her: Stor opstandelse i USA over fjernelsen af net-neutralitet: Stater i massevis sagsøger.

Delstaten Washington har tidligere indført lignende regler, og andre stater overvejer det samme. Californien er den klart største delstat, der går denne vej, og alene statens størrelse kan få indflydelse i hele landet.

22 delstater har fornylig samlet opfordret USA’s appelret til at omstøde FCC’s afgørelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere