Artikel top billede

Stor opstandelse i USA over fjernelsen af net-neutralitet: Stater i massevis sagsøger

Masser af amerikanske delstater sagsøger den amerikanske telemyndighed for ophævelsen af ‘det frie internet’ i december. Samtidig er der næsten politisk flertal for at omgøre beslutningen

Der er stor opstandelse i USA for tiden, efter den amerikanske telemyndighed FCC - Federal Communications Commission’ - i december besluttede at annullere de amerikanske regler om net-neutralitet.

Fjernelsen af net-neutralitet betyder groft sagt, at de amerikanske ISP’er - som er selskaber som Verizon, AT&T og Comcast - får mulighed for blokere, bremse eller hæve priserne for levering af internet-data på deres netværk.

Med net-neutralitets-reglerne har de været tvunget til at prioritere og behandle al data på deres netværk lige og ensartet.

Det kan du læse mere om her: Slut med netneutralitet i USA: 'Det frie internet’ afskaffes - men gør det noget?

Har fået mange på barrikaderne

Ophævelsen af net-neutralitet får nu statsadvokaterne fra 21 amerikanske delstater til at sagsøge FCC for uretmæssigt at have fjernet net-neutralitet i USA.

Blandt dem er statsadvokaterne fra store stater som Californien, New York og Virginia.

De kalder ophævelsen for ‘vilkårlig, lunefuld og et fejlskøn.’

De mener desuden, at beslutningen er i strid med gældende amerikansk lov.

Oprør i senatet

De 21 statsadvokaters vurdering får opbakning fra en lang række amerikanske senatorer.

I hvert fald meddeler det Demokratiske Parti i senatet, at det har opbakning fra 50 af senatets 100 medlemmer til et forslag om at omgøre FCC’s beslutning.

Det betyder, at demokraterne kun mangler en enkelt stemme i at have flertal.

Dog kræver en omgørelse af FCC’s beslutning foruden et flertal i senatet også et flertal i Repræsentanternes Hus, hvor republikanerne sidder på flertallet. Og de støtter en ophævelse af net-neutralitet i USA.

Ligeledes kan præsident Donald Trump nedlægge veto.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere