Artikel top billede

Stor opstandelse i USA over fjernelsen af net-neutralitet: Stater i massevis sagsøger

Masser af amerikanske delstater sagsøger den amerikanske telemyndighed for ophævelsen af ‘det frie internet’ i december. Samtidig er der næsten politisk flertal for at omgøre beslutningen

Der er stor opstandelse i USA for tiden, efter den amerikanske telemyndighed FCC - Federal Communications Commission’ - i december besluttede at annullere de amerikanske regler om net-neutralitet.

Fjernelsen af net-neutralitet betyder groft sagt, at de amerikanske ISP’er - som er selskaber som Verizon, AT&T og Comcast - får mulighed for blokere, bremse eller hæve priserne for levering af internet-data på deres netværk.

Med net-neutralitets-reglerne har de været tvunget til at prioritere og behandle al data på deres netværk lige og ensartet.

Det kan du læse mere om her: Slut med netneutralitet i USA: 'Det frie internet’ afskaffes - men gør det noget?

Har fået mange på barrikaderne

Ophævelsen af net-neutralitet får nu statsadvokaterne fra 21 amerikanske delstater til at sagsøge FCC for uretmæssigt at have fjernet net-neutralitet i USA.

Blandt dem er statsadvokaterne fra store stater som Californien, New York og Virginia.

De kalder ophævelsen for ‘vilkårlig, lunefuld og et fejlskøn.’

De mener desuden, at beslutningen er i strid med gældende amerikansk lov.

Oprør i senatet

De 21 statsadvokaters vurdering får opbakning fra en lang række amerikanske senatorer.

I hvert fald meddeler det Demokratiske Parti i senatet, at det har opbakning fra 50 af senatets 100 medlemmer til et forslag om at omgøre FCC’s beslutning.

Det betyder, at demokraterne kun mangler en enkelt stemme i at have flertal.

Dog kræver en omgørelse af FCC’s beslutning foruden et flertal i senatet også et flertal i Repræsentanternes Hus, hvor republikanerne sidder på flertallet. Og de støtter en ophævelse af net-neutralitet i USA.

Ligeledes kan præsident Donald Trump nedlægge veto.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere