Artikel top billede

Stor opstandelse i USA over fjernelsen af net-neutralitet: Stater i massevis sagsøger

Masser af amerikanske delstater sagsøger den amerikanske telemyndighed for ophævelsen af ‘det frie internet’ i december. Samtidig er der næsten politisk flertal for at omgøre beslutningen

Der er stor opstandelse i USA for tiden, efter den amerikanske telemyndighed FCC - Federal Communications Commission’ - i december besluttede at annullere de amerikanske regler om net-neutralitet.

Fjernelsen af net-neutralitet betyder groft sagt, at de amerikanske ISP’er - som er selskaber som Verizon, AT&T og Comcast - får mulighed for blokere, bremse eller hæve priserne for levering af internet-data på deres netværk.

Med net-neutralitets-reglerne har de været tvunget til at prioritere og behandle al data på deres netværk lige og ensartet.

Det kan du læse mere om her: Slut med netneutralitet i USA: 'Det frie internet’ afskaffes - men gør det noget?

Har fået mange på barrikaderne

Ophævelsen af net-neutralitet får nu statsadvokaterne fra 21 amerikanske delstater til at sagsøge FCC for uretmæssigt at have fjernet net-neutralitet i USA.

Blandt dem er statsadvokaterne fra store stater som Californien, New York og Virginia.

De kalder ophævelsen for ‘vilkårlig, lunefuld og et fejlskøn.’

De mener desuden, at beslutningen er i strid med gældende amerikansk lov.

Oprør i senatet

De 21 statsadvokaters vurdering får opbakning fra en lang række amerikanske senatorer.

I hvert fald meddeler det Demokratiske Parti i senatet, at det har opbakning fra 50 af senatets 100 medlemmer til et forslag om at omgøre FCC’s beslutning.

Det betyder, at demokraterne kun mangler en enkelt stemme i at have flertal.

Dog kræver en omgørelse af FCC’s beslutning foruden et flertal i senatet også et flertal i Repræsentanternes Hus, hvor republikanerne sidder på flertallet. Og de støtter en ophævelse af net-neutralitet i USA.

Ligeledes kan præsident Donald Trump nedlægge veto.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere