Artikel top billede

Fire ud af 10 store danske virksomheder mangler it-folk

Fire ud af 10 af de største danske virksomheder mangler it-folk for tiden.

Næsten 40 procent af de større danske virksomheder har svært ved at finde de it-folk, som de skal bruge.

Og ifølge DI er problemet stigende, da dobbelt så mange virksomheder med mere end 250 medarbejdere i dag oplever problemer i forhold til for fire år siden.

“Lige nu står rigtig mange virksomheder midt i en digital omstilling, og hvis ikke virksomhederne kan få de rette medarbejdere til at hjælpe med dét, så går omstillingen i stå. Det gør, at virksomhederne går glip af de store fordele, der er ved at blive mere digital,” lyder det fra Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i DI.

Den danske it-branche har gennem flere år haft problemer med at skaffe alle de it-folk, som der egentlig er arbejde til, og det er en velkendt sag, at det har betydet, at mange it-virksomheder er gået glip af vækst-muligheder.

I dag er det imidlertid tydeligt, at problemerne nu har spredt sig til virksomheder uden for selve it-branchen.

Rigtigt mange virksomheder er nemlig for tiden i fuld gang med den digitale omstilling. Og det kræver ekspertise og mandskab.

“Flere danske virksomheder vender sig derfor mod udlandet. I 2017 havde 15 procent af de store virksomheder således forsøgt at rekruttere it-specialister fra udlandet. I år har hele 18 proecent af virksomhederne valgt at gå den vej,” lyder det fra DI.

Christian Hannibal mener således, at der skal gøres nemmere for de danske virksomheder at ansatte udenlandske it-folk, ligesom DI mener, at der skal igangsættes efteruddannelse for it-kompetencer.

Læs også:

Apple, Google og Facebook er på jagt efter datacenter-folk i Danmark: Her er dine muligheder

Omada i hård kamp: På jagt efter 150 nye medarbejdere

Succesrige Commentor skal øge medarbejderstaben med 33 procent inden nytår: Her er selskabets opskrift på at rekruttere millennial-generationen

Ambitiøst dansk fintech-firma skal ansætte 70 nye it-folk - men er tvunget til at rykke arbejdspladser til udlandet: "Danske kompetencer er ikke engang et tema, når vi skal ansætte nye folk"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere