Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Fire ud af 10 store danske virksomheder mangler it-folk

Fire ud af 10 af de største danske virksomheder mangler it-folk for tiden.

Næsten 40 procent af de større danske virksomheder har svært ved at finde de it-folk, som de skal bruge.

Og ifølge DI er problemet stigende, da dobbelt så mange virksomheder med mere end 250 medarbejdere i dag oplever problemer i forhold til for fire år siden.

“Lige nu står rigtig mange virksomheder midt i en digital omstilling, og hvis ikke virksomhederne kan få de rette medarbejdere til at hjælpe med dét, så går omstillingen i stå. Det gør, at virksomhederne går glip af de store fordele, der er ved at blive mere digital,” lyder det fra Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i DI.

Den danske it-branche har gennem flere år haft problemer med at skaffe alle de it-folk, som der egentlig er arbejde til, og det er en velkendt sag, at det har betydet, at mange it-virksomheder er gået glip af vækst-muligheder.

I dag er det imidlertid tydeligt, at problemerne nu har spredt sig til virksomheder uden for selve it-branchen.

Rigtigt mange virksomheder er nemlig for tiden i fuld gang med den digitale omstilling. Og det kræver ekspertise og mandskab.

“Flere danske virksomheder vender sig derfor mod udlandet. I 2017 havde 15 procent af de store virksomheder således forsøgt at rekruttere it-specialister fra udlandet. I år har hele 18 proecent af virksomhederne valgt at gå den vej,” lyder det fra DI.

Christian Hannibal mener således, at der skal gøres nemmere for de danske virksomheder at ansatte udenlandske it-folk, ligesom DI mener, at der skal igangsættes efteruddannelse for it-kompetencer.

Læs også:

Apple, Google og Facebook er på jagt efter datacenter-folk i Danmark: Her er dine muligheder

Omada i hård kamp: På jagt efter 150 nye medarbejdere

Succesrige Commentor skal øge medarbejderstaben med 33 procent inden nytår: Her er selskabets opskrift på at rekruttere millennial-generationen

Ambitiøst dansk fintech-firma skal ansætte 70 nye it-folk - men er tvunget til at rykke arbejdspladser til udlandet: "Danske kompetencer er ikke engang et tema, når vi skal ansætte nye folk"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere