Artikel top billede

Udviklingen i kunstig intelligens-løsninger står i stampe: Kun hver 20. danske virksomhed anvender AI

Udviklingen i udbredelsen af kunstig intelligens står helt i stampe herhjemme. Næsten halvdelen af de danske virksomheder er endnu ikke kommet i gang med at udnytte avanceret it. Kun 14 procent anvender big data. Se her, hvor mange danske virksomheder, der har taget de nye teknologier til sig.

Der har været tale om kunstig intelligens og machine learning som en gylden mulighed for virksomheder i flere år.

Men reelt anvender blot en ud af 20 danske virksomheder - fem procent - i dag kunstig intelligens i en eller anden udstrækning.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik over udbredelsen af det, der kaldes for ‘avanceret teknologi’ i danske erhvervsliv.

Ifølge optællingen fra Danmarks Statistik anvender mere end en halvdelen af de danske virksomheder - 54 procent - i dag moderne teknologi i en eller anden udstrækning.

Mest udbredt er brugen af sensorer til IoT, som godt hver tredje danske virksomheder i dag anvender.

Omkring 16 procent af de danske virksomheder anvender satellit-baserede services i et eller andet omfang, mens blot 14 procent anvender big data og under 10 procent robotter, 3D-print og kunstig intelligens

Det betyder altså, at 46 procent af de danske virksomheder slet ikke er kommet i gang med at udnytte de muligheder, der ligger i disse teknologier.

Når det gælder brugen af kunstig intelligens, har der faktisk slet ikke været nogen udvikling i det seneste år.

Det bekymer DI, som betegner kunstig intelligens som en af ‘morgendagens vinder-teknologier.’

“Den mere basale digitalisering er de fleste steder ved at komme på plads. Den udvikling skal vi have spejlet over på morgendagens vinder-teknologier som kunstig intelligens, big data og maskinlæring, hvis Danmark fortsat skal gøre sig gældende i det digitale udbryderfelt,” lyder det fra DI’s digitaliseringspolitiske chef, Christian Hannibal.

Ifølge Danmarks Statistik er handel- og transport-brancherne de brancher, hvor flest virksomheder anvender de pågældende teknologier.

“Der er stor forskel på anvendelsen af avancerede teknologier mellem store og små virksomheder,” lyder det fra Danmarks Statistik.

Her peger man på, at 87 procent af de største virksomheder anvender mindst én af de avancerede teknologier, mens det gælder for blot halvdelen. af de små virksomheder.

“Tendensen gælder også for anvendelsen af flere teknologier, da 37 procent. af de største virksomheder anvender mindst tre avancerede teknologier, mens dette kun er tilfældet for fem procent af de små virksomheder,” hedder det.

Du finder oversigten fra Danmarks Statistik her.

Læs også:

Sådan vil Carlsberg brygge fremtidens øl med kunstig intelligens fra Microsoft

Efter et år har Watson ikke vurderet et eneste billede fra Herlev Hospital: Alligevel spår læger kunstig intelligens en glorværdig fremtid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere