Artikel top billede

Morgen-briefing: Gomspace vokser med 90 procent / Dansk telerigmand klar til flere investeringer / Xiaomi går ind på det danske marked i dag

Gomspace vokser med 90 procent. Dansk telerigmand klar til flere investeringer. Xiaomi går ind på det danske marked i dag. Goldman Sachs opgiver kryptovaluta. Facebook bygger første datacenter i Asien. Huawei klar med beta af nyt styresystem. Danske e-sportsforeninger siger nej til million-støtte.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Gomspace vokser med 90 procent

Omsætningen for nordjyske Gomspace - der producerer mini-satellitter - er vokset med 90 procent i løbet af det seneste år, viser selskabets halvårsregnskab ifølge Finans.

Dermed følger selskabet den ambitiøse plan, som det har plan. Den siger, at omsætningen skal vokse med 70 procent om året i gennemsnit indtil 2021.

“Det kører derudaf. Markedet vokser kraftigt, for der er en stor udvikling i de helt små satellitter. Og vi har haft en god ordreindgang her i første halvår. Så vi ser fremtiden som meget lys,” siger direktør Niels Buus til avisen.

GomSpace har dog tabt 30,3 millioner kroner i årets første seks måneder.

Dansk telerigmand klar til flere investeringer

Den danske telemand Peter Mægbæk er klar til at investere i flere startups i kølvandet på hans nylige investering i danske NPS. Today, skriver ITWatch.

“Jeg har øjne og ører åbne og er også i dialog med et par spændende virksomheder, men det er for tidligt at snakke mere konkret,” siger han.

Peter Mægbæk er blevet velhavende på at sælge de to selskaber Fullrate og Plenti til TDC.

Xiaomi går ind på det danske marked idag

Den kinesiske smartphone-kæmpe Xiaomi forsøger med en ny aftale med mobilselskabet 3 at få fodfæste på det danske marked.

Forsøget indledes i dag, hvor 3 som den indtil videre eneste forhandler sætter de første Xiaomi-telefoner til salg.

“Deres smartphones er så enestående, at selskabet i løbet af ganske få år er blevet en af verdens førende smartphone-producenter. Så vi glæder os til at vise danskerne, hvad deres produkter kan,” siger 3-direktør David Elsass til Ritzau.

Xiaomi er for tiden verdens fjerdestørste smartphone-producent.

Det kan du læse mere om her: Kinesisk producent overhaler Apple som verdens næststørste smartphone-leverandør.

Goldman Sachs opgiver kryptovaluta

Storbanken Goldman Sachs lægger alle planer om at åbne for handel med kryptovaluta på hylden på grund af usikkerhed og uklarhed over reguleringen af den vildtvoksende valuta-form, skriver BusinessInsider.

Ifølge BusinessInsider har Goldman Sachs overvejet at lancere en handelsplatform til kryptovaluta i det seneste år.

Men Goldman Sachs mener ifølge mediet - der ikke har navngivne kilder på historien - at det er for usikkert, da ingen ved, hvordan reguleringen af området vil blive.

Den mest kendte kryptovaluta, bitcoin, nåede i vinter store højder, og en enkelt bitcoin var på et tidspunkt mere end 20.000 dollar værd. I dag koster en bitcoin omkring 6.800 dollar.

Facebook bygger første datacenter i Asien

Facebook vil investere en milliard dollar i at bygge selskabets første asiatiske datacenter, der kommer til at ligge i Singapore.

Det ventes at stå klar i 2022.

Facebook-centeret bliver næsten nabo til Googles asiatiske datacenter, der også ligger i Singapore. Google har netop offentliggjort planer om at udvide dette datacenter ganske betydeligt.

Facebook-datacenteret bliver på 52.000 kvadratmeter - samme størrelse som Facebooks datacenter i Odense.

Huawei klar med beta af nyt styresystem

Kinesiske Huawei er klar med betaversionen af styreysstemet EMUI 9.0, meddeler selskabet.

Det nye styresystem kommer med ‘GPU Turbo 2.0 og byder på nye værktøjer, som skal hjælpe brugeren med at navigere i det digitale landskab,” meddeler Huawei.

Ifølge selskabet er det nye styresystem 12,9 procent hurtigere end dens forgænger.

“Med EMUI 9.0 får brugeren adgang til fire nye redskaber: HiVision, Password Vault, Digital Balance dashboard og Wind Down-funktionen,” hedder det.

Danske e-sportsforeninger siger nej til million-støtte

De to største e-sportsforeninger i Danmark, RFRSH og North, siger nej til 10 millioner kroner i offentlig støtte over de kommedne fire år.

Regeringen har ellers afsat pengene på finansloven, men de to hold mener, at pengene skal komme hele e-sportmiljøet til gode.

“RFRSH Entertainment har ingen interesse i eller ressourcer til, at administrere offentlige midler dedikeret til elite-esport i Danmark ud over RFRSH’s egne aktiviteter. Dette må foregå via en uafhængig instans,” lyder det fra RFRSH i denne meddelelse.

North er ejet af FCK og Nordisk Film, mens RFRSH Entertainment - der står bag blandt andet holdet Astralis - er ejet af blandt andet iværksætten Nikolaj Nyholm.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere