Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Gomspace vokser med 90 procent / Dansk telerigmand klar til flere investeringer / Xiaomi går ind på det danske marked i dag

Gomspace vokser med 90 procent. Dansk telerigmand klar til flere investeringer. Xiaomi går ind på det danske marked i dag. Goldman Sachs opgiver kryptovaluta. Facebook bygger første datacenter i Asien. Huawei klar med beta af nyt styresystem. Danske e-sportsforeninger siger nej til million-støtte.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Gomspace vokser med 90 procent

Omsætningen for nordjyske Gomspace - der producerer mini-satellitter - er vokset med 90 procent i løbet af det seneste år, viser selskabets halvårsregnskab ifølge Finans.

Dermed følger selskabet den ambitiøse plan, som det har plan. Den siger, at omsætningen skal vokse med 70 procent om året i gennemsnit indtil 2021.

“Det kører derudaf. Markedet vokser kraftigt, for der er en stor udvikling i de helt små satellitter. Og vi har haft en god ordreindgang her i første halvår. Så vi ser fremtiden som meget lys,” siger direktør Niels Buus til avisen.

GomSpace har dog tabt 30,3 millioner kroner i årets første seks måneder.

Dansk telerigmand klar til flere investeringer

Den danske telemand Peter Mægbæk er klar til at investere i flere startups i kølvandet på hans nylige investering i danske NPS. Today, skriver ITWatch.

“Jeg har øjne og ører åbne og er også i dialog med et par spændende virksomheder, men det er for tidligt at snakke mere konkret,” siger han.

Peter Mægbæk er blevet velhavende på at sælge de to selskaber Fullrate og Plenti til TDC.

Xiaomi går ind på det danske marked idag

Den kinesiske smartphone-kæmpe Xiaomi forsøger med en ny aftale med mobilselskabet 3 at få fodfæste på det danske marked.

Forsøget indledes i dag, hvor 3 som den indtil videre eneste forhandler sætter de første Xiaomi-telefoner til salg.

“Deres smartphones er så enestående, at selskabet i løbet af ganske få år er blevet en af verdens førende smartphone-producenter. Så vi glæder os til at vise danskerne, hvad deres produkter kan,” siger 3-direktør David Elsass til Ritzau.

Xiaomi er for tiden verdens fjerdestørste smartphone-producent.

Det kan du læse mere om her: Kinesisk producent overhaler Apple som verdens næststørste smartphone-leverandør.

Goldman Sachs opgiver kryptovaluta

Storbanken Goldman Sachs lægger alle planer om at åbne for handel med kryptovaluta på hylden på grund af usikkerhed og uklarhed over reguleringen af den vildtvoksende valuta-form, skriver BusinessInsider.

Ifølge BusinessInsider har Goldman Sachs overvejet at lancere en handelsplatform til kryptovaluta i det seneste år.

Men Goldman Sachs mener ifølge mediet - der ikke har navngivne kilder på historien - at det er for usikkert, da ingen ved, hvordan reguleringen af området vil blive.

Den mest kendte kryptovaluta, bitcoin, nåede i vinter store højder, og en enkelt bitcoin var på et tidspunkt mere end 20.000 dollar værd. I dag koster en bitcoin omkring 6.800 dollar.

Facebook bygger første datacenter i Asien

Facebook vil investere en milliard dollar i at bygge selskabets første asiatiske datacenter, der kommer til at ligge i Singapore.

Det ventes at stå klar i 2022.

Facebook-centeret bliver næsten nabo til Googles asiatiske datacenter, der også ligger i Singapore. Google har netop offentliggjort planer om at udvide dette datacenter ganske betydeligt.

Facebook-datacenteret bliver på 52.000 kvadratmeter - samme størrelse som Facebooks datacenter i Odense.

Huawei klar med beta af nyt styresystem

Kinesiske Huawei er klar med betaversionen af styreysstemet EMUI 9.0, meddeler selskabet.

Det nye styresystem kommer med ‘GPU Turbo 2.0 og byder på nye værktøjer, som skal hjælpe brugeren med at navigere i det digitale landskab,” meddeler Huawei.

Ifølge selskabet er det nye styresystem 12,9 procent hurtigere end dens forgænger.

“Med EMUI 9.0 får brugeren adgang til fire nye redskaber: HiVision, Password Vault, Digital Balance dashboard og Wind Down-funktionen,” hedder det.

Danske e-sportsforeninger siger nej til million-støtte

De to største e-sportsforeninger i Danmark, RFRSH og North, siger nej til 10 millioner kroner i offentlig støtte over de kommedne fire år.

Regeringen har ellers afsat pengene på finansloven, men de to hold mener, at pengene skal komme hele e-sportmiljøet til gode.

“RFRSH Entertainment har ingen interesse i eller ressourcer til, at administrere offentlige midler dedikeret til elite-esport i Danmark ud over RFRSH’s egne aktiviteter. Dette må foregå via en uafhængig instans,” lyder det fra RFRSH i denne meddelelse.

North er ejet af FCK og Nordisk Film, mens RFRSH Entertainment - der står bag blandt andet holdet Astralis - er ejet af blandt andet iværksætten Nikolaj Nyholm.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere