Artikel top billede

Google klar med helt ny søgemaskine: Her er Dataset Search

Google går nu i luften med en ny søgemaskine, der henvender sig specielt til forskere eller andre, der søger særlige datasæt. Indtil videre er tjenesten kun lanceret i en beta-version.

Google har lanceret en ny søgemaskine, der er særligt henvendt til forskere, journalister, 'data-nørder' (som Google kalder det) og andre.

Navnet på den nye søgemaskine er Dataset Search.

Formålet med søgemaskinen er at hjælpe forskere, virksomheder eller andre parter, der søger bestemte datasæt.

Det skriver Google på selskabet egen blog.

Google fortæller, at den nye tjeneste skal fungere på samme måde som Google Scholar-tjenesten, der kan indeksere hele tekster fra litteratur på tværs af formater.

Læs også: EU vil pålægge tech-virksomheder at fjerne ekstremistisk indhold for at bekæmpe terrorisme

De forskere, der kommer til at bruge Dataset Search, bliver via søgemaskinen sendt direkte til de pågældende udgiveres egne hjemmesider, hvor informationer hostes.

Tjenesten vil være tilgængelig på flere sprog, men indtil videre skal man ikke gøre sig de store forhåbninger om at finde alverdens datasæt via søgemaskinen.

Indtil videre er Dataset Search nemlig kun lanceret i en beta-udgave.

Læs også: Margrethe Vestager på vej med rekordbøde til Google for misbrug af Android
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere