Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Russisk hacker er blevet udleveret til USA: Risikerer næsten 100 års fængsel

En russer er netop blevet udleveret til USA fra Georgien, hvor han står anklaget for massive hacking-aktiviteter fra 2012 til 2015.

Den 35-årige russer Andrei Tyurin er blevet udleveret til USA fra Georgien, hvor han nu står anklaget for at være en del af en gruppe, der har udført omfattende hackingaktiviteter mod amerikanske finansielle selskaber fra 2012 til 2015.

Det skriver BBC.

Han står nu anklaget for en lang liste af forbrydelser, der samlet kan risikere ham en fængselsstraf på 97 år.

Læs også: 19-årig hacker levede overdådigt luksusliv: Her er den opsigtsvækkende spion-historie bag verdenshistoriens største hack

Stjålet information om mere end 100 millioner amerikanere

Det amerikanske justitsministerie (DoJ) hævder, at Andrei Tyurin har været en del af en hackergruppe, der har udført en række angreb og stjålet information fra virksomheder i finanssektoren.

I alt menes det, at gruppen har stjålet information om mere end 100 millioner amerikanere.

Blandt andet brugte gruppen angiveligt 'tekniske tricks' til at skaffe sig adgang brugerinforamtioner, herunder den såkaldte 'Heartbleed bug', der kunne give adgang til sensitiv data.

Læs også: Trods advarsler om den ekstremt alvorlige Heartbleed-sårbarhed: Titusindvis af servere står pivåbne lige nu

Det menes blandt andet, at gruppen har brugt stjålne data til at manipulere værdien af virksomheder, som de ejede aktier i.

Fire andre mænd, som menes at være en del af hackergruppen, er allerede blevet dømt og Andrei Tyuring vurderes at være en af de sidste.

Læs også: Masser af danske virksomheder kan være ramt af russisk hackerangreb: "Der venter et stort efterforskningsarbejde for alle, der er påvirket af det her"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.