Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Russisk hacker er blevet udleveret til USA: Risikerer næsten 100 års fængsel

En russer er netop blevet udleveret til USA fra Georgien, hvor han står anklaget for massive hacking-aktiviteter fra 2012 til 2015.

Den 35-årige russer Andrei Tyurin er blevet udleveret til USA fra Georgien, hvor han nu står anklaget for at være en del af en gruppe, der har udført omfattende hackingaktiviteter mod amerikanske finansielle selskaber fra 2012 til 2015.

Det skriver BBC.

Han står nu anklaget for en lang liste af forbrydelser, der samlet kan risikere ham en fængselsstraf på 97 år.

Læs også: 19-årig hacker levede overdådigt luksusliv: Her er den opsigtsvækkende spion-historie bag verdenshistoriens største hack

Stjålet information om mere end 100 millioner amerikanere

Det amerikanske justitsministerie (DoJ) hævder, at Andrei Tyurin har været en del af en hackergruppe, der har udført en række angreb og stjålet information fra virksomheder i finanssektoren.

I alt menes det, at gruppen har stjålet information om mere end 100 millioner amerikanere.

Blandt andet brugte gruppen angiveligt 'tekniske tricks' til at skaffe sig adgang brugerinforamtioner, herunder den såkaldte 'Heartbleed bug', der kunne give adgang til sensitiv data.

Læs også: Trods advarsler om den ekstremt alvorlige Heartbleed-sårbarhed: Titusindvis af servere står pivåbne lige nu

Det menes blandt andet, at gruppen har brugt stjålne data til at manipulere værdien af virksomheder, som de ejede aktier i.

Fire andre mænd, som menes at være en del af hackergruppen, er allerede blevet dømt og Andrei Tyuring vurderes at være en af de sidste.

Læs også: Masser af danske virksomheder kan være ramt af russisk hackerangreb: "Der venter et stort efterforskningsarbejde for alle, der er påvirket af det her"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere