Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Russisk hacker er blevet udleveret til USA: Risikerer næsten 100 års fængsel

En russer er netop blevet udleveret til USA fra Georgien, hvor han står anklaget for massive hacking-aktiviteter fra 2012 til 2015.

Den 35-årige russer Andrei Tyurin er blevet udleveret til USA fra Georgien, hvor han nu står anklaget for at være en del af en gruppe, der har udført omfattende hackingaktiviteter mod amerikanske finansielle selskaber fra 2012 til 2015.

Det skriver BBC.

Han står nu anklaget for en lang liste af forbrydelser, der samlet kan risikere ham en fængselsstraf på 97 år.

Læs også: 19-årig hacker levede overdådigt luksusliv: Her er den opsigtsvækkende spion-historie bag verdenshistoriens største hack

Stjålet information om mere end 100 millioner amerikanere

Det amerikanske justitsministerie (DoJ) hævder, at Andrei Tyurin har været en del af en hackergruppe, der har udført en række angreb og stjålet information fra virksomheder i finanssektoren.

I alt menes det, at gruppen har stjålet information om mere end 100 millioner amerikanere.

Blandt andet brugte gruppen angiveligt 'tekniske tricks' til at skaffe sig adgang brugerinforamtioner, herunder den såkaldte 'Heartbleed bug', der kunne give adgang til sensitiv data.

Læs også: Trods advarsler om den ekstremt alvorlige Heartbleed-sårbarhed: Titusindvis af servere står pivåbne lige nu

Det menes blandt andet, at gruppen har brugt stjålne data til at manipulere værdien af virksomheder, som de ejede aktier i.

Fire andre mænd, som menes at være en del af hackergruppen, er allerede blevet dømt og Andrei Tyuring vurderes at være en af de sidste.

Læs også: Masser af danske virksomheder kan være ramt af russisk hackerangreb: "Der venter et stort efterforskningsarbejde for alle, der er påvirket af det her"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere