Artikel top billede

(Foto: Michael Altschul)

Kapitalfonden Axcel gør klar til at sælge it-selskabet Conscia

Axcel er angiveligt ved at forberede et salg af det danske it-firma Conscia, som kapitalfonden har ejet siden 2015. Et eventuelt salg forventes at indbringe Axcel omkring to milliarder kroner.

Kapitalfonden Axcel er ved at gøre klar til at sælge Cisco-specialisten Conscia.

Det skriver Inside Business, der erfarer at kapitalfonden leder efter en bank til at varetage den videre proces.

Dermed ser det ud som om, at Axcel konsekvent er ved at afhænde kapitalfondens it-selskaber.

Efter bare halvandet års ejerskab solgte kapitalfonden i begyndelsen af marts det danske lønfirma Lessor til den amerikanske it-gigant Paychex.

Det kan du læse mere om her: Danske Lessor solgt til amerikansk it-kæmpe: Nu venter stor europæisk ekspansion med danskeren Peter Colsted i spidsen

I slutningen af august kunne Computerworld så afsløre, at Axcel uden held har forsøgt at sælge EG, som kapitalfonden har ejet siden 2013, gennnem hele 2017.

Det kan du læse mere om her: Afsløring: Kapitalfond forsøgte at sælge EG for milliarder - nu prøver de igen

Salgspris på omkring 2 milliarder kroner

I maj 2015 overtog Axcel 80 procent af aktierne i Conscia.

Sælger var dels ATP- og PFA-ejede Via Venture Partner, der sad på en tredjedel af aktierne og dels en række af Conscias ledende medarbejdere.

Christian Bamberger Bro, partner i Axcel, bekræftede dengang over for Computerworld, at prisen lå på et stykke over 500 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Kapitalfond bliver hovedaktionær i Conscia - lægger mere end halv milliard kroner for fuld kontrol

Inside Business vurderer, at et salg kan indbringe Axcel omkring 2 milliarder kroner, hvilket altså vil give kapitalfonden en fortjeneste på omkring 1,5 milliarder kroner.

Læs også: ATP og PFA køber ejendomsmæglernes software-leverandør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere