Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Kapitalfonden Axcel gør klar til at sælge it-selskabet Conscia

Axcel er angiveligt ved at forberede et salg af det danske it-firma Conscia, som kapitalfonden har ejet siden 2015. Et eventuelt salg forventes at indbringe Axcel omkring to milliarder kroner.

Kapitalfonden Axcel er ved at gøre klar til at sælge Cisco-specialisten Conscia.

Det skriver Inside Business, der erfarer at kapitalfonden leder efter en bank til at varetage den videre proces.

Dermed ser det ud som om, at Axcel konsekvent er ved at afhænde kapitalfondens it-selskaber.

Efter bare halvandet års ejerskab solgte kapitalfonden i begyndelsen af marts det danske lønfirma Lessor til den amerikanske it-gigant Paychex.

Det kan du læse mere om her: Danske Lessor solgt til amerikansk it-kæmpe: Nu venter stor europæisk ekspansion med danskeren Peter Colsted i spidsen

I slutningen af august kunne Computerworld så afsløre, at Axcel uden held har forsøgt at sælge EG, som kapitalfonden har ejet siden 2013, gennnem hele 2017.

Det kan du læse mere om her: Afsløring: Kapitalfond forsøgte at sælge EG for milliarder - nu prøver de igen

Salgspris på omkring 2 milliarder kroner

I maj 2015 overtog Axcel 80 procent af aktierne i Conscia.

Sælger var dels ATP- og PFA-ejede Via Venture Partner, der sad på en tredjedel af aktierne og dels en række af Conscias ledende medarbejdere.

Christian Bamberger Bro, partner i Axcel, bekræftede dengang over for Computerworld, at prisen lå på et stykke over 500 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Kapitalfond bliver hovedaktionær i Conscia - lægger mere end halv milliard kroner for fuld kontrol

Inside Business vurderer, at et salg kan indbringe Axcel omkring 2 milliarder kroner, hvilket altså vil give kapitalfonden en fortjeneste på omkring 1,5 milliarder kroner.

Læs også: ATP og PFA køber ejendomsmæglernes software-leverandør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Bringer dine sikkerhedssiloer data og systemer i fare?
Individuelle sikkerhedsservices til hvert behov skaber store problemer og øger sårbarheden. Det er tid til at samle dem, få det fulde overblik og lukke hullerne i beskyttelsen.