Artikel top billede

(Foto: Michael Altschul)

Kapitalfonden Axcel gør klar til at sælge it-selskabet Conscia

Axcel er angiveligt ved at forberede et salg af det danske it-firma Conscia, som kapitalfonden har ejet siden 2015. Et eventuelt salg forventes at indbringe Axcel omkring to milliarder kroner.

Kapitalfonden Axcel er ved at gøre klar til at sælge Cisco-specialisten Conscia.

Det skriver Inside Business, der erfarer at kapitalfonden leder efter en bank til at varetage den videre proces.

Dermed ser det ud som om, at Axcel konsekvent er ved at afhænde kapitalfondens it-selskaber.

Efter bare halvandet års ejerskab solgte kapitalfonden i begyndelsen af marts det danske lønfirma Lessor til den amerikanske it-gigant Paychex.

Det kan du læse mere om her: Danske Lessor solgt til amerikansk it-kæmpe: Nu venter stor europæisk ekspansion med danskeren Peter Colsted i spidsen

I slutningen af august kunne Computerworld så afsløre, at Axcel uden held har forsøgt at sælge EG, som kapitalfonden har ejet siden 2013, gennnem hele 2017.

Det kan du læse mere om her: Afsløring: Kapitalfond forsøgte at sælge EG for milliarder - nu prøver de igen

Salgspris på omkring 2 milliarder kroner

I maj 2015 overtog Axcel 80 procent af aktierne i Conscia.

Sælger var dels ATP- og PFA-ejede Via Venture Partner, der sad på en tredjedel af aktierne og dels en række af Conscias ledende medarbejdere.

Christian Bamberger Bro, partner i Axcel, bekræftede dengang over for Computerworld, at prisen lå på et stykke over 500 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Kapitalfond bliver hovedaktionær i Conscia - lægger mere end halv milliard kroner for fuld kontrol

Inside Business vurderer, at et salg kan indbringe Axcel omkring 2 milliarder kroner, hvilket altså vil give kapitalfonden en fortjeneste på omkring 1,5 milliarder kroner.

Læs også: ATP og PFA køber ejendomsmæglernes software-leverandør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere