Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Vær med til at udvikle socialt frikort for Kombit / Preben Damgaard indtræder i bestyrelsen i Saxo Bank / Frank Rasmussen utilfreds med TDC-pris for fiberkabel

Vær med til at udvikle socialt frikort for Kombit. Preben Damgaard indtræder i bestyrelsen i Saxo Bank. Frank Rasmussen utilfreds med TDC-pris for fiberkabel. ’Robot’-revolutionen skabe millioner af job. Konference om intelligente transportløsninger åbner i dag. Danske it-bureau venter vækst på 30 procent. BMW klar med selvkørende motorcykel.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Vær med til at udvikle socialt frikort for Kombit

Børne- og Socialministeriet er på vej med et socialt frikort for danskere med særlige sociale problemer.

Kombit og KL udskriver nu derfor det, som de kalder for en ‘frivillig mini-projektkonkurrence’ om det sociale frikort.

“Kombit henstiller dog til, at alene professionelle virksomheder med solide kompetencer inden for og erfaring med lignende opgaver, indleverer projektidéer,” lyder det.

Den vindende projektide får 100.000 kroner i præmie. Der er tidsfrist allerede 25. september. Det er tirsdag i næste uge.

Du kan læse mere hos Kombit her.

Preben Damgaard indtræder i bestyrelsen i Saxo Bank

It-rigmand Preben Damgaard indtræder som bestyrelsesmedlem i Saxo Bank.

Det sker i forbindelse med en større rokade i Saxo Bank, der skyldes, at medstifter Lars Seier Christensen samt medejerne TPG Capital og SinarMars og en række småaktionærer sælger deres ejerandele - i alt knap 65 procent - til finske Sampo og kinesiske Geely.

Ny formand bliver Geelys CFO, Daniel Donghui Li, mens næstformand bliver Henrik Normann.

Du kan læse mere om Saxo Banks it-forretning i denne artikel fra i fjor: Saxo Bank i kæmpe machine learning-projekt: Robotter står i dag bag 99,97 procent af alle handlerne.

Læs meddelelsen fra Saxo Bank her.

Frank Rasmussen utilfreds med TDC-pris for fiberkabel

Tele-iværksætteren Frank Rasmussen er utilfreds med den pris, som TDC tager for at flytte et fiberkabel op på fjerde sal til hans nye firma, Hopper.

Telerigmanden - der har solgt flere mobilfirmaer til blandt andet TDC - siger til ITWatch, at han synes, at det er ‘helt utilstedeligt,’ at TDC vil have hans firma til at betale 3.500 kroner plus moms per etage for flytning af fiberkablet.

“Vi bor i en moderne bygning som er udstyret med kabelkanaler overalt, som gør det utroligt nemt at flytte og forlænge en fiberforbindelse. Derfor er det en utrolig høj pris for at få flyttet forbindelsen fysisk til fjerde sal," siger Frank Rasmussen.

’Robot’-revolutionen skabe millioner af job

Den store industrielle revolution, som vi er i gang med, kan skabe 58 millioner nye job over de næste fem år - men også få 75 millioner andre job til at forsvinde.

Det skriver Finans med henvisning til rapporten The Future og Jobs 2018 fra World Economic Forum.

Ifølge avisen udpeger rapporten fire teknologiområder, som motorer under forandringerne, nemlig 5G, AI, big data og cloud.

Det vidst vi måske godt i forvejen, men nu er det i hvert fald cementeret (igen).

Dog mener World Economic Forum, at man bør tænke sig om.

“Hvis investeringerne i robotteknologi skal give mening, og hvis virksomhederne vil forblive dynamiske og konkurrencedygtige, må de investere væsentligt mere i deres menneskelige kapital. Der eksisterer ikke blot overbevisende økonomiske argumenter herfor, men også moralske,« siger Saadia Zahidi fra organisationen til Finans.

Konference om intelligente transportløsninger åbner i dag

I dag åbner ITS World Congress i Bella Center i København.

ITS står for ‘intelligente transportssystemer’ og man vil i ugens løb kunne se et hav af forskellige teknologier til førerløse busser, selvkørende biler, intelligente cykler og meget andet, ligesom der vil være der oplæg og diskusssioner med politiske og samfundsmæssige vinkler.

Du kan se hele programmet her.

Danske it-bureau venter vækst på 30 procent

It-bureauet Quantads forventer Børsen at kunne forøge sin omsætning med op til 30 procent, efter Google har åbnet for muligheden for, at andre kan byde ind med tjenester til prissammenligning på Google Shopping.

Google har åbnet for denne mulighed efter, at selskabet i fjor fik en kæmpebøde af EU.

Det kan du læse mere om her: Google retter ind i sidste sekund: Opretter særlig shopping-service i EU og undgår dagsbøder.

Ifølge avisen har Quantads omkring 50 medarbejdere på sit kontor i København og landede i fjor et overskud før skat 1,4 millioner kroner.

Selskabets ejes af hollandske Dept Agency med 1.200 ansatte.

"I praksis vil vores pristjeneste kunne blive en central platform for flere end 1000 internationale brands, der er kunder hos Dept Agency i Europa,” siger direkøtr Lasse Loftin Rasmussen til avisen.

BMW klar med selvkørende motorcykel

BMW har præsenteret selskabets første helt selvkørende robotmotorcykel, der via forskellige former for gyro-teknologi selv holder balancen og selv kører.

Motorcyklen - en R 1200 GS - blev præsenteret i sidste uge på BMW Motorad Techday 2018.

Der er tale om en prototype, som ikke skal sættes i produktion. Ifølge BMW er der ingen planer om at udvikle en helt selvkørende motorcykel, men selskabet vil bruge nogle af teknologierne til at gøre motorcykel-kørsel sjovere og sikrere og mere komfortabelt, hedder det.

Du kan se en video af den selvkørende motorcykel her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere