Artikel top billede

Microsoft i stor dansk satsning på revolutionerende kvantecomputer: Åbner nyt stort forskningscenter i Lyngby

I dag åbner Microsoft dørene til et nyt forskningscenter, der skal bygge verdens første kvantecomputer. Den skal bygges i samarbejde med forskere og ingeniører fra Københavns universitet.

Forskere fra Københavns Universitet og den amerikanske it-gigant Microsoft er gået sammen for at bygge verdens første kvantecomputer.

Den skal bygges på et nyt forskningscenter, der skal hedde Microsoft Quantum Materials Lab og ligge i Lyngby, hvor Microsofts danske hovedkvarter også er placeret.

Det skriver Microsoft i en pressemeddelelse.

Læs også: Amerikansk professor er ved at skabe en computer-revolution fra sit laboratorium på Københavns Universitet

Peter Krogstrup, der er professor ved Københavns Universitet, forklarer, at en kvantecomputer potentielt kan foretage beregninger på minutter, som en traditionel computer vil være milliarder af år om at løse.

Men det er ikke helt uden problemer.

“Udfordringen er, at de kvantetilstande, der skal bruges til beregningerne, er ekstremt skrøbelige, og derfor meget svære at fastholde og aflæse. Det får vi nu mulighed for at forske i her i Danmark, og det kan forhåbentlig føre til et gennembrud på verdensplan,” siger professoren, der skal være daglig leder af det nye center, i pressemeddelelsen.

KU er førende inden for kvanteforskning

Ifølge Microsoft skyldes placeringen af den kommende kvantecomputer, at Danmark har en lang tradition og kompetencer inden for kvanteforskningen.

Læs også: Foton-gennembrud baner vejen for bedre kvante-kryptering

“Københavns Universitet er blandt verdens førende inden for kvanteforskningen. Samtidig har vi i Microsoft en meget lang tradition for at udvikle og bruge intelligent teknologi. Så det er vores håb og ambition, at vi ved at slå kræfterne sammen, kan bringe kvantecomputeren til det næste niveau, hvor den kan få stor samfundsmæssig gavn,” siger Charlotte Mark, administrerende direktør for Microsoft Development Center i pressemeddelelsen.

Microsoft oplyser ikke noget om, hvor mange penge selskabet har investeret i at bygge den nye kvantecomputer, men skriver, at der er tale om “et større millionbeløb.”

Senere i dag skal Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) officielt åbne det nye forskningscenter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere