Artikel top billede

Microsoft i stor dansk satsning på revolutionerende kvantecomputer: Åbner nyt stort forskningscenter i Lyngby

I dag åbner Microsoft dørene til et nyt forskningscenter, der skal bygge verdens første kvantecomputer. Den skal bygges i samarbejde med forskere og ingeniører fra Københavns universitet.

Forskere fra Københavns Universitet og den amerikanske it-gigant Microsoft er gået sammen for at bygge verdens første kvantecomputer.

Den skal bygges på et nyt forskningscenter, der skal hedde Microsoft Quantum Materials Lab og ligge i Lyngby, hvor Microsofts danske hovedkvarter også er placeret.

Det skriver Microsoft i en pressemeddelelse.

Læs også: Amerikansk professor er ved at skabe en computer-revolution fra sit laboratorium på Københavns Universitet

Peter Krogstrup, der er professor ved Københavns Universitet, forklarer, at en kvantecomputer potentielt kan foretage beregninger på minutter, som en traditionel computer vil være milliarder af år om at løse.

Men det er ikke helt uden problemer.

“Udfordringen er, at de kvantetilstande, der skal bruges til beregningerne, er ekstremt skrøbelige, og derfor meget svære at fastholde og aflæse. Det får vi nu mulighed for at forske i her i Danmark, og det kan forhåbentlig føre til et gennembrud på verdensplan,” siger professoren, der skal være daglig leder af det nye center, i pressemeddelelsen.

KU er førende inden for kvanteforskning

Ifølge Microsoft skyldes placeringen af den kommende kvantecomputer, at Danmark har en lang tradition og kompetencer inden for kvanteforskningen.

Læs også: Foton-gennembrud baner vejen for bedre kvante-kryptering

“Københavns Universitet er blandt verdens førende inden for kvanteforskningen. Samtidig har vi i Microsoft en meget lang tradition for at udvikle og bruge intelligent teknologi. Så det er vores håb og ambition, at vi ved at slå kræfterne sammen, kan bringe kvantecomputeren til det næste niveau, hvor den kan få stor samfundsmæssig gavn,” siger Charlotte Mark, administrerende direktør for Microsoft Development Center i pressemeddelelsen.

Microsoft oplyser ikke noget om, hvor mange penge selskabet har investeret i at bygge den nye kvantecomputer, men skriver, at der er tale om “et større millionbeløb.”

Senere i dag skal Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) officielt åbne det nye forskningscenter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere