Artikel top billede

Danske venturefonde ændrer kurs: Investerer mindre i startups

Flere års skiftende resultater betyder, at danske pengefonde har skiftet strategi. Fra at investere i mange start ups og mindre virksomheder, ser de danske venturefonds i stigende grad mod modne it-kometer.

Andelen af ventureinvesteringer, der går til mindre virksomheder og start ups, er faldende.

I 2017 blev 40 procent af venturefondenes samlede investeringer skudt ind i later stage-fasen hos modne virksomheder, en fordobling på to år.

Det skriver Finans på baggrund af tal fra Vækstfonden.

Tallene dækker over et strategiskifte hos venturefondene. Fra at investerer i mange og mindre æg i kurven, går de kapitalstærke venturefonde senere ind med deres investeringer, især målrettet fremadstormende it-selskaber.

"Venturefondene har nået en størrelse, hvor de kan geninvestere større beløb i vækstvirksomheder, som i forvejen er i deres portefølje. De satser generelt på færre, men mere modne selskaber, som er i færd med at skabe en global forretning," siger analysechef hos Vækstfonden, Ditte Rude Moncur.

Det har flere af de mere etablerede danske it-kometer fået at mærke over de seneste år. Blandt andet er der blevet skudt penge i Truspilot, Gomore og Peakon.

Senest fik Peakon for eksempel for tredje gang på blot to år pumpet et stort investormillionbeløb ind.


Flytter ud af Danmark

Flere af de danske it-succeser, som Vivino, Unity og Tradeshift, er rykket over Atlanten for at skaffe kapital til holde vækstdampen kørende.

Ditte Rude Moncur mener, at det er et godt tegn, at der er skuret op for investeringer i de senere vækstfaser hos de mere modne danske selskaber. Det vil, efter hendes mening, bidrage til at forløse selskabernes potentiale og være positivt for fremtiden i dansk erhvervsliv.

De seneste tal fra Vækstfonden peger på, at danske venturefonde samlet har investeret mindre i 2017, men at der samtidig er kommet mere udenlandsk investeringskapital til landet, så den del nu udgør 50 procent af de samlede investeringer i danske selskaber.

Læs også: Danske Pleo lander kapitalindskud på mere end 100 millioner kroner: "Vi har aldrig haft en ambition om at bygge en lille bolsjebutik, der skulle tjene en lille smule penge"

Et presset Mærsk jagter nye digitale vækstmuligheder: ”Vores vision er, at international handel skal være lige så simpel og effektiv som at bestille en Uber"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere