Artikel top billede

Comcasts køb af Sky presser selskabets regnskaber: Kan ende med gæld på mere end 100 milliarder dollar

Den enorme tv-handel mellem Comcast og Sky er ved at blive gennemført. Med overtagelsen af Sky kan Comcast ende i en eksklusiv klub af selskaber med gæld på mere end 100 milliarder dollar.

I weekenden kom det frem, at tv-selskabet Sky er blevet solgt til det amerikanske tv- og teleselskab Comcast.

Comcast vandt auktionen på Sky, der ejes af den engelske mediemogul Robert Murdoch, med et tilbud på 17,28 pund per aktie svarende til i alt 30 milliarder pund eller omkring 250 milliarder kroner. Det er dog endnu ikke klart, hvor stor en del af Sky, der vil overgå til Comcast.

Men, hvis hele Sky overtages af Comcast, kan det meget vel betyde, at Comcast risikerer at ryge ind i en klub af meget få selskaber, der skylder mere end 100 milliarder dollar eller omkring 630 milliarder kroner.

"Hvis Comcast overtager 100 procent, vil det uden tvivl presse selskabets balance," siger Naveen Serma, analytiker hos S&P Global Ratings til Bloomberg.

Comcast er, efter at auktionen faldt på plads, gået i gang med at købe aktier op i forsøget på at få de mere end 50 procent.

Ender Comcast med en gæld på over 600 milliarder kroner er det ikke kun faretruende for balancen, men også en adgangsbillet til en lille klub af virksomheder med så enorm gæld. Den tæller blandt andre televirksomheder som AT&T og Verizon, skriver Bloomberg.

Hverken Comcast eller Sky har kommenteret omfanget af den potentielle gæld.

Med Comcasts nuværende cash flow, kan selskabet, ifølge en analytiker hos Bloomberg, potentielt skære gælden ned til et 'target level' i løbet af tre til fire år.

Læs også: Kæmpe tv-handel på plads: Internationalt medieselskab sælges for 250 milliarder kroner

Tv-kabale er i gang

Handlen af Sky har været undervejs i længere tid, fordi selskabet har midlerne til at udfordre Netflix, Amazon, Apple og Google på det amerikanske marked.

Disney har kaldt Sky kronjuvelen af 21st Century Fox' aktiver, og Disney forudså for nylig, at Skys profit vil stige med helt op til en tredjedel i løbet af de kommende år.

Det skyldes først og fremmest, at man har sparet penge på den nye tv-aftale for den engelske fodboldliga, Premier League.

Sky er derfor en guldkalv for alle de interesserede selskaber, som erComcast, Disney og 21st Century Fox.

Det skyldes ikke mindst de muligheder der er fremadrettet, da Sky planlægger at ekspandere sin målgruppe til blandt andet det amerikanske marked.

Læs mere om den store kabale af virksomhedsoverdragelser, der lige nu er i gang mellem de store internationale tv-selskaber: Britisk mediemogul skal finde 217 milliarder inden fredag i vanvittig handelskabale mellem internationale mediegiganter: Få overblikket over hvem, der køber hvem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere