Artikel top billede

Nu ligger datoerne fast: Atea-sagen begynder igen til foråret

På et retsmøde tirsdag eftermidag blev det besluttet, hvornår Atea-sagen bliver taget op af Østre Landsret. Her skal det besluttes om dommene fra Retten i Glostrup skal stadfæstes.

Til april begynder anden runde i det, der kaldes danmarkshistoriens største sag om bestikkelse. Det er blevet afgjort her til eftermiddag på et retsmøde.

En række af sagens hovedpersoner har valgt at anke dommene fra byretten, der blev afsagt i sommer. De personer skal altså til april have deres sag afprøvet ved Østre Landsret.

I alt er der afsat 28 retsdage til den kommende retsag i Østre Landsret. Det oplyser advokat Kåre Pihlmann til Computerworld. Han er forsvarer for den tidligere Atea-direktør, Peter Trans, der er en af dem, der har valgt at anke dommen fra Retten i Glostrup.

Kåre Pihlmann fortæller til Computerworld, at han er godt tilfreds med udfaldet af mødet.

Han oplyser desuden til Computerworld, at parterne forventer en endelig afgørelse i sagen inden sommer.

Læs også: Godt to måneder efter bestikkelsesdom: Atea får igen grønt lys til at kunne deltage i offentlige udbud - men kommer under kontrol i fire år

Fem af de dømte ankede dommen

Landsretten skal tage stilling til dommene til de fem af de i alt syv tiltalte personer, der blev dømt ved Retten i Glostrup i slutningen af juni måned.

Atea som virksomhed blev også kendt skyldig men valgte kort tid efter domsafsigelsen at acceptere dommen og betale en bøde på 10 millioner kroner.

De dømte personer blev kendt skyldige i blandt andet at have modtaget og ydet bestikkelse samt have bedrevet underslæb.

Af de dømte, der har valgt at anke drejer det sig om Peter Trans, der blev idømt otte måneders fængsel, Rene Clausen der fik halvandet års ubetinget fængsel, Claus Hougesen der blev idømt 10 måneders fængsel, Michael Mølkær Jensen, der blev idømt 40 dages fængsel og Per Juul Anders, der blev ikendt et års ubetinget fængsel.

Læs også: Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

Efter domsafsigelsen i Retten i Glostrup gjorde Andro Vrlic, der er forsvarer for Rene Clausen det klart, at man ankede og ønskede sagen behandlet ved Landsretten.

“Det her spørgsmål om man kan blive bestukket for sine egne midler er altså et spørgsmål vi mener, at Landsretten skal tage stilling til,” sagde Andro Vrlic dengang.

Læs mere her:Fire af de dømte i Atea-sagen anker dommen: Resten kræver betænkningstid




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere