Artikel top billede

Tidligere NSA-ansat skal fem år i fængsel for tage hemmelige dokumenter med hjem

Det bliver til fem år og seks måneders fængsel til den tidligere NSA-ansatte, der ulovligt tog en række hemmelige dokumenter med sig hjem.

En tidligere ansat hos den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA, skal fem et halvt år i fængsel for at tage dokumenter med hjem til sin private computer.

Dokumenter der senere blev stjålet af rusiske hackere.

Det skriver The Hacker News.

Den tidligere ansatte er 68-årige Nghia Hoang Pho, der mellem 2010 og 2015 altså tog flere dokumenter med hjem og åbnede dem på sin egen computer.

Læs også: Amerikansk panik: NSA kan være blevet hacket af russerne

Nghia Hoang Pho har været ansat hos NSA siden april 2006 og har ifølge mediet haft adgang til hemmeligstemplede informationer.

Kaspersky mistænkes for at være involveret

Flere medier har tidligere omtalt, at russiske hackere angiveligt fik adgang til dokumenterne, fordi der var Kaspersky-software installeret på den tidligere NSA-ansattes computer.

Læs også: Medie: Russiske hackere brugte Kaspersky-software til at stjæle NSA-hemmeligheder

Det russiske sikkerhedsvirksomhed har senere indrømmet, at have analyseret filer med fortrolige oplysninger fra en NSA-ansats computer.

Men Kaspersky forklarede også, at årsagen var, at den tidligere NSA-ansatte brugte en ulovlig, piratkopieret version af Microsoft Office, der fik Kaspersky-softwaren til at scanne computeren.

Efterfølgende har både den amerikanske regering, EU Parlamentet samt den britiske og hollandske regering meldt ud, at man ikke længere vil bruge Kasperskys software hos offentlige myndigheder.

Læs også: Dansk sikkerhedsekspert bakker fuldt op om Kaspersky: “Anklagerne ser grundløse ud”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere