Artikel top billede

(Foto: Photo by Markus Spiske on Unsplash)

Tidligere NSA-ansat skal fem år i fængsel for tage hemmelige dokumenter med hjem

Det bliver til fem år og seks måneders fængsel til den tidligere NSA-ansatte, der ulovligt tog en række hemmelige dokumenter med sig hjem.

En tidligere ansat hos den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA, skal fem et halvt år i fængsel for at tage dokumenter med hjem til sin private computer.

Dokumenter der senere blev stjålet af rusiske hackere.

Det skriver The Hacker News.

Den tidligere ansatte er 68-årige Nghia Hoang Pho, der mellem 2010 og 2015 altså tog flere dokumenter med hjem og åbnede dem på sin egen computer.

Læs også: Amerikansk panik: NSA kan være blevet hacket af russerne

Nghia Hoang Pho har været ansat hos NSA siden april 2006 og har ifølge mediet haft adgang til hemmeligstemplede informationer.

Kaspersky mistænkes for at være involveret

Flere medier har tidligere omtalt, at russiske hackere angiveligt fik adgang til dokumenterne, fordi der var Kaspersky-software installeret på den tidligere NSA-ansattes computer.

Læs også: Medie: Russiske hackere brugte Kaspersky-software til at stjæle NSA-hemmeligheder

Det russiske sikkerhedsvirksomhed har senere indrømmet, at have analyseret filer med fortrolige oplysninger fra en NSA-ansats computer.

Men Kaspersky forklarede også, at årsagen var, at den tidligere NSA-ansatte brugte en ulovlig, piratkopieret version af Microsoft Office, der fik Kaspersky-softwaren til at scanne computeren.

Efterfølgende har både den amerikanske regering, EU Parlamentet samt den britiske og hollandske regering meldt ud, at man ikke længere vil bruge Kasperskys software hos offentlige myndigheder.

Læs også: Dansk sikkerhedsekspert bakker fuldt op om Kaspersky: “Anklagerne ser grundløse ud”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere