Artikel top billede

(Foto: Photo by Markus Spiske on Unsplash)

Tidligere NSA-ansat skal fem år i fængsel for tage hemmelige dokumenter med hjem

Det bliver til fem år og seks måneders fængsel til den tidligere NSA-ansatte, der ulovligt tog en række hemmelige dokumenter med sig hjem.

En tidligere ansat hos den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA, skal fem et halvt år i fængsel for at tage dokumenter med hjem til sin private computer.

Dokumenter der senere blev stjålet af rusiske hackere.

Det skriver The Hacker News.

Den tidligere ansatte er 68-årige Nghia Hoang Pho, der mellem 2010 og 2015 altså tog flere dokumenter med hjem og åbnede dem på sin egen computer.

Læs også: Amerikansk panik: NSA kan være blevet hacket af russerne

Nghia Hoang Pho har været ansat hos NSA siden april 2006 og har ifølge mediet haft adgang til hemmeligstemplede informationer.

Kaspersky mistænkes for at være involveret

Flere medier har tidligere omtalt, at russiske hackere angiveligt fik adgang til dokumenterne, fordi der var Kaspersky-software installeret på den tidligere NSA-ansattes computer.

Læs også: Medie: Russiske hackere brugte Kaspersky-software til at stjæle NSA-hemmeligheder

Det russiske sikkerhedsvirksomhed har senere indrømmet, at have analyseret filer med fortrolige oplysninger fra en NSA-ansats computer.

Men Kaspersky forklarede også, at årsagen var, at den tidligere NSA-ansatte brugte en ulovlig, piratkopieret version af Microsoft Office, der fik Kaspersky-softwaren til at scanne computeren.

Efterfølgende har både den amerikanske regering, EU Parlamentet samt den britiske og hollandske regering meldt ud, at man ikke længere vil bruge Kasperskys software hos offentlige myndigheder.

Læs også: Dansk sikkerhedsekspert bakker fuldt op om Kaspersky: “Anklagerne ser grundløse ud”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere