Artikel top billede

Dansk fiberselskab splitter sin forretning op i tre dele: Alle divisioner skal ledes af tidligere TDC-folk

Fibervirksomheden Eniig opsplitter sin forretning i tre dele. Alle tre divisioner skal ledes af folk med en fortid i TDC-koncernen. Opsplitningen kommer efter, at fibernettet er blevet åbnet op.

Det danske fiberselskab Eniig splitter sin forretning op i tre dele:

Et infrastrukturselskab, der får Henrik Leu Christiansen som chef, og som skal stå for fortsat drift, vedligeholdelse og udrulning af fibernettet.

Lise Bering bliver leder for et service provider-selskab, hvor kundeforhold, administration og indholdsaftaler er placeret.

Den sidste division er OpenNet, som er det uafhængige wholesale-selskab med vandtætte skotter til Eniig.

Det skal styres af Henrik Møller Nielsen.

Alle tre chefer har en fortid i TDC-koncernen.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Læs også: Eniig smider 150 millioner kroner i fiberbredbåndspulje til landets tyndere befolkede områder

Har landet aftaler med andre fiberselskaber

Opsplitningen sker efter, at Eniig i 2017 sammen med en række andre danske fiberselskaber meldte ud, at man var klar til at gå i dialog om en åbning af det fibernet, som er blevet etableret og løbende udbygget siden midten af 00’erne.

Det kan du læse mere om her: Direktør i fiberselskabet Eniig: Derfor åbner vi nu vores fibernet for andre leverandører

Eniig har indgået aftaler med blandt andet TDC Group, SE, Nord Energi og Altibox.

Det resulterer nu i, at fiberselskabet splitter forretningen op i tre dele, så den bedre passer til den fremtidige struktur i branchen.

"Der er sket meget på fiberområdet det seneste års tid. Fra at være lukket land tales der nu åbent om brede samarbejder. Allerede tidligt i forløbet meldte vi ud, at vi gerne ville komme med en wholesale løsning og en platform, som branchen kunne være fælles om, og få måneder senere etablerede vi OpenNet. Der har været stor interesse for at samarbejde og derfor er det naturligt for os at justere vores organisation, så den er optimeret i forhold det, vi forventer at skulle håndtere i fremtiden, udtaler direktøren. Han fortæller også, at det er tre erfarne branchefolk, som skal stå i spidsen for de nye selskaber," lyder det fra Mads Brøgger, som er kommerciel direktør i Eniig, i pressemeddelelsen.

Læs også: Eniig og SE indgår alliance: Samarbejde skal åbne op for fibernettet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere