Artikel top billede

Dansk fiberselskab splitter sin forretning op i tre dele: Alle divisioner skal ledes af tidligere TDC-folk

Fibervirksomheden Eniig opsplitter sin forretning i tre dele. Alle tre divisioner skal ledes af folk med en fortid i TDC-koncernen. Opsplitningen kommer efter, at fibernettet er blevet åbnet op.

Det danske fiberselskab Eniig splitter sin forretning op i tre dele:

Et infrastrukturselskab, der får Henrik Leu Christiansen som chef, og som skal stå for fortsat drift, vedligeholdelse og udrulning af fibernettet.

Lise Bering bliver leder for et service provider-selskab, hvor kundeforhold, administration og indholdsaftaler er placeret.

Den sidste division er OpenNet, som er det uafhængige wholesale-selskab med vandtætte skotter til Eniig.

Det skal styres af Henrik Møller Nielsen.

Alle tre chefer har en fortid i TDC-koncernen.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Læs også: Eniig smider 150 millioner kroner i fiberbredbåndspulje til landets tyndere befolkede områder

Har landet aftaler med andre fiberselskaber

Opsplitningen sker efter, at Eniig i 2017 sammen med en række andre danske fiberselskaber meldte ud, at man var klar til at gå i dialog om en åbning af det fibernet, som er blevet etableret og løbende udbygget siden midten af 00’erne.

Det kan du læse mere om her: Direktør i fiberselskabet Eniig: Derfor åbner vi nu vores fibernet for andre leverandører

Eniig har indgået aftaler med blandt andet TDC Group, SE, Nord Energi og Altibox.

Det resulterer nu i, at fiberselskabet splitter forretningen op i tre dele, så den bedre passer til den fremtidige struktur i branchen.

"Der er sket meget på fiberområdet det seneste års tid. Fra at være lukket land tales der nu åbent om brede samarbejder. Allerede tidligt i forløbet meldte vi ud, at vi gerne ville komme med en wholesale løsning og en platform, som branchen kunne være fælles om, og få måneder senere etablerede vi OpenNet. Der har været stor interesse for at samarbejde og derfor er det naturligt for os at justere vores organisation, så den er optimeret i forhold det, vi forventer at skulle håndtere i fremtiden, udtaler direktøren. Han fortæller også, at det er tre erfarne branchefolk, som skal stå i spidsen for de nye selskaber," lyder det fra Mads Brøgger, som er kommerciel direktør i Eniig, i pressemeddelelsen.

Læs også: Eniig og SE indgår alliance: Samarbejde skal åbne op for fibernettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere