Artikel top billede

Dansk fiberselskab splitter sin forretning op i tre dele: Alle divisioner skal ledes af tidligere TDC-folk

Fibervirksomheden Eniig opsplitter sin forretning i tre dele. Alle tre divisioner skal ledes af folk med en fortid i TDC-koncernen. Opsplitningen kommer efter, at fibernettet er blevet åbnet op.

Det danske fiberselskab Eniig splitter sin forretning op i tre dele:

Et infrastrukturselskab, der får Henrik Leu Christiansen som chef, og som skal stå for fortsat drift, vedligeholdelse og udrulning af fibernettet.

Lise Bering bliver leder for et service provider-selskab, hvor kundeforhold, administration og indholdsaftaler er placeret.

Den sidste division er OpenNet, som er det uafhængige wholesale-selskab med vandtætte skotter til Eniig.

Det skal styres af Henrik Møller Nielsen.

Alle tre chefer har en fortid i TDC-koncernen.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Læs også: Eniig smider 150 millioner kroner i fiberbredbåndspulje til landets tyndere befolkede områder

Har landet aftaler med andre fiberselskaber

Opsplitningen sker efter, at Eniig i 2017 sammen med en række andre danske fiberselskaber meldte ud, at man var klar til at gå i dialog om en åbning af det fibernet, som er blevet etableret og løbende udbygget siden midten af 00’erne.

Det kan du læse mere om her: Direktør i fiberselskabet Eniig: Derfor åbner vi nu vores fibernet for andre leverandører

Eniig har indgået aftaler med blandt andet TDC Group, SE, Nord Energi og Altibox.

Det resulterer nu i, at fiberselskabet splitter forretningen op i tre dele, så den bedre passer til den fremtidige struktur i branchen.

"Der er sket meget på fiberområdet det seneste års tid. Fra at være lukket land tales der nu åbent om brede samarbejder. Allerede tidligt i forløbet meldte vi ud, at vi gerne ville komme med en wholesale løsning og en platform, som branchen kunne være fælles om, og få måneder senere etablerede vi OpenNet. Der har været stor interesse for at samarbejde og derfor er det naturligt for os at justere vores organisation, så den er optimeret i forhold det, vi forventer at skulle håndtere i fremtiden, udtaler direktøren. Han fortæller også, at det er tre erfarne branchefolk, som skal stå i spidsen for de nye selskaber," lyder det fra Mads Brøgger, som er kommerciel direktør i Eniig, i pressemeddelelsen.

Læs også: Eniig og SE indgår alliance: Samarbejde skal åbne op for fibernettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere