Artikel top billede

Eniig smider 150 millioner kroner i fiberbredbåndspulje til landets tyndere befolkede områder

Energiselskabet Ennig opretter en fiberbredbåndspulje på 150 millioner kroner, øremærket tilskud til etablering af fibernet i området, hvor der ikke kan udrulles på rent kommercielle vilkår

Eniig, der er landets næststørste andelsejede energiselskab, opretter en pulje målrettet etablering af fibernet i landets tyndere befolkede områder, hvor der ikke kan udrulles på rent kommercielle vilkår.

Der er afsat 150 millioner kroner til fiberbredbåndspuljen, som kan "komme i spil som tilskud i områder, hvor interessen for fibernet er så stor, at lokale ildsjæle og fiberambassadører kan få garanti for det nødvendige antal tilslutninger," lyder det i en pressemeddelelse fra Eniig.

"Man kan sige, at fibernettet breder sig som ringe i vandet. Desværre er det ikke altid nok, at interessen er til stede, for i nogle tilfælde kan geografien forhindre, at udrulningen kan foretages på en forretningsmæssigt forsvarlig måde, og så sidder kunderne tilbage med en masse ærgrelser og en langsom internetforbindelse. Det vil vi gerne være med til at ændre, og det gør vi ved at koble et ekstra supplement på vores traditionelle fiberudrulning," udtaler Mads Brøgger, som er kommerciel direktør i Eniig A.M.B.A.

Læs også: Direktør i fiberselskabet Eniig: Derfor åbner vi nu vores fibernet for andre leverandører

Kombination af tilskud og egenbetaling

Udover tilskud vil der også indgå en øget egenbetaling.

"Hvis en fiberinstallation i et yderområde for eksempel koster 10.000 kroner mere end en normal standardinstallation, så kan vi dække de 5.000 kroner med midler fra den nye fiberbredbåndspulje. Det betyder altså, at kunden skal selv bidrage med halvdelen af ekstraudgiften," udtaler Mads Brøgger.

Eniig kommer ikke til at ændre på sin nuværende fiberforretning som følge af den nye pulje.

Energiselskabet åbner for ansøgninger fra puljen senere på efteråret 2018.

De første pilotprojekter er dog i støbeskeen. Eniig er nu gået i dialog med repræsentanter for nogle af de kundegrupper, som har vist interesse i at få fiberbredbånd til deres lokalområde.

Eniig er landets næststørste andelsejede energiselskab med flere end 385.000 andelshavere i det midt- og nordjyske forsyningsområde, som dækker cirka 25 procent af Danmarks areal. Eniig leverer p.t. fiberbredbånd til cirka 110.000 fiberkunder.

Læs også: Endnu et dansk fibernet bliver åbnet: Nordjysk fibernet åbnes for alle indholds-leverandører
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere