Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Offentlige danske websites sladrer til Google og Facebook / Amerikansk finanstilsyn beskylder Elon Musk for svindel / Norsk mobilnet yderst sårbart overfor strømnedbrud

Offentlige danske websites sladrer til Google og Facebook. Amerikansk finanstilsyn beskylder Elon Musk for svindel. Norsk mobilnet yderst sårbart overfor strømnedbrud. Julian Assange færdig som redaktør hos WikiLeaks.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Offentlige danske websites sladrer til Google og Facebook

Mange danske myndigheder deler oplysninger om borgernes besøg på offentlige websites med selskaber som Facebook og Google, skriver Version2.

Ifølge mediet deler 20 ud af 85 undersøgte websites data med de store techselskaber inden borgerne overhovedet har haft mulighed for at fravælge cookies. Det er ifølge mediet i klar strid med GDPR.

“Det er et stort problem, at myndighederne reelt ikke ved, hvor informationer om borgerne havner, og at vi som borgere ikke kan undgå at få krænket privatsfæren. Vi har ikke noget reelt valg,” siger professor Thomas Hildebrandt, Københavns Universitet, til mediet.

Amerikansk finanstilsyn beskylder Elon Musk for svindel

Det amerikanske finanstilsyn, SEC, beskylder Tesla-stifter Elon Musk for kurs-manipulation [‘securities fraud’] efter han i sommer i et tweet meddelte, at han ville afnotere selskabet.

Senere meddelte han, at var i drøftelser med rige kapitalfolk fra Saudi Arabien, som angiveligt skulle finansiere hans opkøb af Tesla. Han droppede senere - 24. august - hele planen.

SEC mener, at Elon Musks meddelelser var ‘løgn og misvisende’ uden bund i virkeligheden. Meddelelserne fik omgående Teslas aktiekurs til at stige.

SEC sigter nu efter helt at forbyde Elon Musk at lede børsnoterede selskaber. Selv afviser han alle beskyldninger.

Norsk mobilnet yderst sårbart overfor strømnedbrud

Mobilnettet i næsten alle norske kommuner er yderst sårbart over for strømnedbrud.

Ifølge norske Digino kan kun 39 ud af 422 kommuner tackle strømnedbrud på flere dage, før mobilmasterne går død.

Langt de fleste mobilmaster i Norge vil således gå død efter få timer, da de kun har batteribackup til at kunne køre videre i to til fire timer.

Julian Assange færdig som redaktør hos WikiLeaks

Stifteren af WikiLeaks, Julian Assange, er færdig som chefredaktør for fildelings-organisationen, som han grundlagde i 2006.

WikiLeaks meddeler i et tweet, at han bliver afløst af den islandske journalist Kristinn Hrafnsson, der altså nu bliver chefredaktør og ansvarlig for indholdet på WikiLeaks.

Grunden er, at WikiLeaks ikke har været i stand til at kommunikere med Julian Assange i et halvt år.

Julian Assange har i de seneste seks år boet i et lille værelse på den ecuadorianske ambassade i London, hvor han i første omgang søgte ly for voldtægtsanklager i Sverige. Han frygter desuden at blive anklaget for at være spion, hvis han forlader ambassaden.

Ecuador er dog ved at være træt af at have ham boende og fjernede for et halvt år siden hans adgang til internettet, hvilket betød, at han ikke længere kunne kommunikere med omverdenen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere