Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Offentlige danske websites sladrer til Google og Facebook / Amerikansk finanstilsyn beskylder Elon Musk for svindel / Norsk mobilnet yderst sårbart overfor strømnedbrud

Offentlige danske websites sladrer til Google og Facebook. Amerikansk finanstilsyn beskylder Elon Musk for svindel. Norsk mobilnet yderst sårbart overfor strømnedbrud. Julian Assange færdig som redaktør hos WikiLeaks.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Offentlige danske websites sladrer til Google og Facebook

Mange danske myndigheder deler oplysninger om borgernes besøg på offentlige websites med selskaber som Facebook og Google, skriver Version2.

Ifølge mediet deler 20 ud af 85 undersøgte websites data med de store techselskaber inden borgerne overhovedet har haft mulighed for at fravælge cookies. Det er ifølge mediet i klar strid med GDPR.

“Det er et stort problem, at myndighederne reelt ikke ved, hvor informationer om borgerne havner, og at vi som borgere ikke kan undgå at få krænket privatsfæren. Vi har ikke noget reelt valg,” siger professor Thomas Hildebrandt, Københavns Universitet, til mediet.

Amerikansk finanstilsyn beskylder Elon Musk for svindel

Det amerikanske finanstilsyn, SEC, beskylder Tesla-stifter Elon Musk for kurs-manipulation [‘securities fraud’] efter han i sommer i et tweet meddelte, at han ville afnotere selskabet.

Senere meddelte han, at var i drøftelser med rige kapitalfolk fra Saudi Arabien, som angiveligt skulle finansiere hans opkøb af Tesla. Han droppede senere - 24. august - hele planen.

SEC mener, at Elon Musks meddelelser var ‘løgn og misvisende’ uden bund i virkeligheden. Meddelelserne fik omgående Teslas aktiekurs til at stige.

SEC sigter nu efter helt at forbyde Elon Musk at lede børsnoterede selskaber. Selv afviser han alle beskyldninger.

Norsk mobilnet yderst sårbart overfor strømnedbrud

Mobilnettet i næsten alle norske kommuner er yderst sårbart over for strømnedbrud.

Ifølge norske Digino kan kun 39 ud af 422 kommuner tackle strømnedbrud på flere dage, før mobilmasterne går død.

Langt de fleste mobilmaster i Norge vil således gå død efter få timer, da de kun har batteribackup til at kunne køre videre i to til fire timer.

Julian Assange færdig som redaktør hos WikiLeaks

Stifteren af WikiLeaks, Julian Assange, er færdig som chefredaktør for fildelings-organisationen, som han grundlagde i 2006.

WikiLeaks meddeler i et tweet, at han bliver afløst af den islandske journalist Kristinn Hrafnsson, der altså nu bliver chefredaktør og ansvarlig for indholdet på WikiLeaks.

Grunden er, at WikiLeaks ikke har været i stand til at kommunikere med Julian Assange i et halvt år.

Julian Assange har i de seneste seks år boet i et lille værelse på den ecuadorianske ambassade i London, hvor han i første omgang søgte ly for voldtægtsanklager i Sverige. Han frygter desuden at blive anklaget for at være spion, hvis han forlader ambassaden.

Ecuador er dog ved at være træt af at have ham boende og fjernede for et halvt år siden hans adgang til internettet, hvilket betød, at han ikke længere kunne kommunikere med omverdenen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere

Mest læste klummer og blogs