Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Medie: KMD-ejeren Advent i gang med at sælge KMD: Har holdt møder i London

Kapitalfonden Advent er i gang med at forsøge at sælge KMD og har holdt møde med andre kapitalfonde. Men de mulige købere er skeptiske.

KMD-ejeren, kapitalfonden Advent, forsøger i al hemmelighed at finde en køber til KMD, skriver InsideBusiness.

Ifølge erhvervsmediet er Advent imidlertid havnet i ‘en alvorlig klemme’ med sin investering i KMD, som kapitalfonden købte i 2012 af EQT og ATP. Prisen lå dengang angiveligt i omegnen af syv milliarder kroner.

Advent har i den seneste tid holdt møder med andre kapitalfonde i London i et forsøg på at få dem til at afgive bud på KMD.

Det er imidlertid ikke så nemt. De mulige købere er urolige over, at KMD dels presses af Netcompany, dels har været involveret i en del ballade med de offentlige kunder i den seneste tid.

Advent står på den anden side med et lån på fem milliarder kroner, som blev optaget i forbindelse med købet. Det skal kapitalfonden nu til at afdrage på.

KMD’s bestyrelsesformand, Jens Due Olsen, fortalte for et års tid siden til Computerworld, at et kommende salg af KMD på dette tidspunkt ‘absolut intet’ fyldte i hans dialog med ejerne.

Det kan du læse mere om her: Ny formand for KMD afblæser alle salgsrygter: "Et muligt salg af KMD fylder ingenting for hverken mig eller selskabet - men det gør møgsagerne'.

Læs også:

KMD står i et slemt dilemma: Nu er der fri bane for de vrede kunder

Her er tallene i Netcompanys debutregnskab som børsnoteret virksomhed: Væksten buldrer afsted - men aktionærerne dumper resultaterne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere