Artikel top billede

Rødt lys til fire store statslige it-projekter: Tidsplanen skrider med mange måneder

Statens It-råd giver rødt lys til fire statslige it-projekter. To af projekter har ‘høj risiko

Fire statslige it-projekter har store problemer med at holde planenerne.

Sådan lyder konklusionen fra Statens It-råd i rådet halvårlige gennemgang af de statslige it-projekter.

Det røde lys betyder, at de fire projekter ikke overholder planerne og enten bliver forsinket, fordyret eller andet.

De fire projekter er Domstolsstyrelsens Domsdatabasen, Sundhedsdatastyrelsens LPR3, Danmarks Miljøportals Vanda og Kulturstyrelsens Sara-projekt.

Hertil kommer, at LPR3 og Vanda ifølge Statens It-råd har ‘høj risikoprofil.’

Domsdatabasen er røget i problemer, da Domstolsstyrelsen har opsagt aftalen med leverandøren Schultz på grund af ‘manglende forståelse af indhold.’

Det betyder, at projektet nu skal i genudbud.

Domstolsstyrelsen annullerede kontrakten til 13 millioner kroner i sommer.

Det kan du læse mere om her: Domsstolsstyrelsen annullerer million-kontrakt med Schultz - nyt udbud på vej til it-system.

I Danmarks Miljøportal er der store problemer med at overholde tidsplanen for Vanda-projektet, der er et fælles fagsystem.

Vanda er indtil videre et år forsinket. Heller ikke LPR3-projektet - det står for landspatientregisteret - kan overholde tidsplanen, hvilket får projektet til at overskride budgetterne.

Og det fjerne projekt - Kulturstyrelsens Sara - er nu udskudt ni måneder på grund af problemer med at få migreret Nationalmuseets data.

Du kan læse mere om de problemramte statslige it-projekter i rådets halvårsrapport, som du finder her.

Her fremgår det også, at 30 ud af de 46 vurderede, statslige it-projekter kører på skinner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere