Artikel top billede

Stifter sælger aktiemajoritet i den næsten ukendte danske it-succes Mouseflow for trecifret millionbeløb

Venturefond køber omkring 60 procent af den næsten ukendte lille danske it-succes Mouseflow - angiveligt for et trecifret millionbeløb.

Venturefonden Offspring Capital køber aktiemajoriteten i det danske softwareselskab Mouseflow af selskabets grundlægger, Lasse Schou Holbøll, der nu bliver en velhavende mand.

Han grundlagde selskabet for ni år siden med udgangspunkt i webanalyseværktøjet af samme navn.

Det anvendes i følge selskabet i dag aktivt på mere end 50.000 websites i 180 lande. Blot to procent af kunderne er danske.

Selskabet, der med sine 10 medarbejdere holder til på Flæsketorvet i det centrale København, har haft forrygende vækst i de senere år.

Forrygende vækst

I fjor steg bruttofortjenesten med mere end 78 procent til knap 17 millioner kroner. Det samme gjorde bundlinien, der landede på knap 10 millioner kroner.

Heraf udbetalte selskabet ni millioner kroner i udbytte Lasse Schou Holbøll.

Han sagde i foråret til Børsen, at han blev 'bombarderet med henvendelser fra investorer,' og at han derfor overvejede at sælge ud for at se, om nogen kunne hjælpe virksomheden med at vokse hurtigere.

Det cloud- og abonnements-baserede Mouseflow-værktøj viser på heatmaps brugernes musebevægelser, klik, scrolls og andre manøvrer på websites. Det kan være med til at klarlægge eventuelle uhensigtsmæssigheder i websitets design.

“Vi har opnået stor succes i blandet andet USA, hvor markedet for internetanalyse er mere udviklet. Danske virksomheder har dog ikke rigtig fået øje på værdien endnu, hvilket betyder at under to af vores kunder er at finde i Danmark,” lyder det fra Lasse Schou Holbøll.

Blandt kunderne er i dag store selskaber som Ford, Nintendo og Vodafone.

Køberen af aktiemajoriteten i Mouseflow er venturefonden Offspring Capital.

Bag den står fem kapitalfolk, hvoraf flere har været med til at stifte og opbygge it-virksomheder. De fem er Diego D’ambra, Allan Thorvaldsen, Jess Frandsen, Morten Strømsted og Jakob Knutssøn.

De har tidligere investeret i blandt andet Unisport, Softscan, Softcom, PLM Group og EveryonePrint.

Flere af disse virksomheder er siden blevet solgt videre, og det ligger derfor i kortene, at også Mouseflow på et tidspunkt skal sælges videre, når selskabet er blevet udviklet yderligere.

Parterne vil ikke oplyse, hvor meget Offspring Capital har betalt for aktiemajoriteten i Mouseflow, men Børsen skriver, at de fem investorer har lagt omkring 200 millioner kroner for andelen.

Skaber stor værdi

De betegner Mouseflow som et ‘produkt, der skaber rigtig stor værdi for kunderne.’

Og markedet for brugeradfærdsanalyse er i kraftig vækst, vurderer de.

”Vi har en stor tro på at virksomheder, som endnu ikke har set værdien af værktøjer som Mouseflow, i de kommende år vil investere i denne teknologi,” siger Offspring Capital-partner, Jess Frandsen.

“Fremadrettet er fokus rettet på yderligere vækst på det amerikanske og europæiske marked, og med Offspring Capital i ejerkredsen skal Mouseflow nu udvide og skalere med flere arbejdspladser,” lyder det fra Mouseflow.

Offspring Capital indtræder som ejer af Mouseflows ejerselskab, Mouseflow Holding, via selskabet Mouseflow Invest, der ifølge virksomhedsregisteret overtager mellem 50 procent og 66,66 procent af holdingselskabet.

Resten ejes af Lasse Schou Holbølls firma, LCO Holding.

Mouseflow Invest ejes igen af en række individuelle holdingselskaber, nemlig Jakob Knutssøn Holding, Danthor Holding, Suppedas LCC, Satago Holding, D-d’ambra Holding, Mayfair Holding og MST Finance.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere