Medie: Den kinesiske regering har plantet spion-chip i servere brugt af Apple, Amazon og den amerikanske regering

Ifølge det amerikanske nyhedsmagasin Bloomberg har det kinesiske militær plantet en lille hemmelig chip på størrelse med et riskorn på servere, der anvendes af Apple, Amazon og den amerikanske stat.

Det kinesiske militær har infiltreret servere, der bliver brugt af i omegnen af 30 amerikanske virksomheder.

Herunder it-giganter som Apple og Amazon samt leverandører til den amerikanske stat.

Det skriver det amerikanske nyhedsmagasin Bloomberg Businessweek.

Både Amazon og Apple afviser dog historien.

Læs også: Avis: Huawei skyld i at verdens største tech-opkøb går i vasken

Chip på størrelse med et riskorn
Infiltrationen skete helt konkret ved, at der blev indsat en lille chip på størrelse med et riskorn på servernes motherboards.

Chippene gjorde det ifølge Bloomberg muligt at åbne en bagdør ind til ethvert netværk, som maskinerne var tilkoblet.

Dermed var det muligt at tappe data fra serverne og indsætte ny kode.

Ifølge Bloomberg blev chips indsat i serverne under produktionsprocessen hos kinesiske underleverandører til den amerikansk-baserede virksomhed Super Micro Computer Inc, der er en af verdens største leverandører af motherboards til servere.

Virksomhedens motherboards bliver blandt andet brugt af virksomheden Elemental Technologies, der blev opkøbt af Amazon for tre år siden. Og ifølge Bloomberg var Elemental det primære mål for angrebet.

Elementals servere er blevet anvendt af Amazon og Apple, men også af det amerikanske forsvarsministerium, CIA’s droneprogram og på den amerikanske flådes krigsskibe.

Læs også: Sikkerhedssoftware er den ultimative bagdør for hackere og spioner – kan du stole på din leverandør?


Opdaget af Amazon og Apple
Bloombergs artikel om angrebet bærer titlen ”det store hack,” og hacket blev ifølge artiklen opdaget af Apple og Amazon, under interne undersøgelser af serverne.

Angiveligt havde Apple planlagt at gennemføre en ordre på 30.000 servere, der skulle leveres over en to-årig periode, da Apples sikkerheds-team opdagede de ondsindede chip. På det tidspunkt havde Apple allerede taget 7.000 servere i brug, skriver Bloomberg.

Amazon fandt ligeledes den hemmelige chip, da virksomheden gennemgik serverne i forbindelse med en due diligence-proces, som blev gennemført af en tredje part, da Amazon skulle opkøbe Elemental.

Amazon rapporterede ifølge Bloomberg straks opdagelsen til de amerikanske myndigheder.

Bloomberg oplyser, at Amazon efter opdagelsen begyndte at forberede et opkøb af en af Elemental Technologies konkurrenter, men valgte alligevel at opkøbe Elemental Technologies, da det stod klart at andre virksomheder også var interesseret i opkøbe virksomheden.

Læs også: AWS bygger mere infrastruktur i Danmark: Datacentre kommer også på et tidspunkt

Amazon og Apple afviser
Både Amazon og Apple afviser dog pure historien over for Bloomberg.

”I denne sag kan vi meget klart sige, at Apple aldrig har fundet nogen ondsindede chip, hardware manipulationer eller andre svagheder, der med fortsæt har været plantet på servere.”

Amazon kalder ligeledes historien for usand, og siger til Bloomberg, at virksomheden ikke som det hævdes i artiklen har haft kendskab til at servere udstyrede med ondsindede chips eller modifikationer skulle være placeret i virksomhedens kinesiske datacentre.

Bloomberg fastholder dog, at historien bliver bekræfter af i alt 17 forskellige kilder. Her i blandt seks nuværende og tidligere ansatte hos de amerikanske myndigheder, tre kilder hos Apple samt to ansatte hos Amazon Web Services. Sidstnævnte kilder var ifølge Bloomberg i stand til at levere detaljerede oplysninger om angrebet.

Læs også: FBI, NSA og CIA om spionage-frygt: Lad være med at bruge Huawei-telefoner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Lars Engbork klar til at komme i gang som ny topchef for Visma E-conomic: "Vi har allerede lagt en plan for fremtiden"
Interview: Den nye direktør for Visma e-conomic havde for få måneder siden ikke regnet med, at han skulle overtage posten som CEO efter Mads Rebsdorf, der efter 10 år hos Visma er skiftet til en toppost hos norske Kahoot.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.