Artikel top billede

Foto: Interxion.

Efter lang tids hemmelighedskræmmeri: Det er Facebook, der bygger kæmpe-datacenter i Esbjerg

Det er den amerikanske tech-gigant Facebook, der står bag opførelsen af et gigantisk datacenter ved Esbjerg.

Det er Facebook, der står bag det gigantiske datacenter, som i øjeblikket er ved at blive opført ved Esbjerg.

Det skriver JydskeVestkysten.

Der har længe været mystisk om, hvilken virksomhed der stod bag de mystiske planer, der også går under kodenavnet Project Ember.

Men materiale på en sag, som Esbjerg Byråd skal behandle mandag 8. oktober, viser ifølge JydskeVestkysten, at det er selskabet Notita Networks ApS, som står bag datacenter-planerne ved Esbjerg.

Notitia Networks ApS er registreret med adresse på Tuborg Boulevard i Hellerup, men bag selskabet gemmer sig Facebook International Operations Limited i Dublin.

Facebook er allerede ved at opføre et datacenter ved Odense, og datacenteret ved Esbjerg bliver således selskabets datacenter nummer to i Danmark.

250.000 kvadratmeter
En miljøvurdering har tidligere vist, at Esbjerg Kommune har afsat et 250 hektar stort område mellem Esbjerg og landsbyen Andrup til opførelsen af et datacenter på op til 250.000 kvadratmeter.

De 200.000 kvadratmeter er afsat til datahaller, mens de resterende 50.000 kvadratmeter ifølge miljøvurderingen skal rumme administrations-, logistik- og servicebygninger, nødstrømsanlæg samt en eller flere højspændingsstationer

Til sammenligning ventes det, at Apples datacenter i Viborg ligeledes vil få en størrelse på 250.000 kvadratmeter, når det er fuldt udbygget, mens Facebooks datacenter i Odense vil få en størrelse på 184.000 kvadratmeter, når det står fuldt udbygget.

Læs også:

Se kortet: Her bliver Danmarks næste mega-datacenter placeret

Hundredvis af utilfredse borgere mødte op til datacenter-møde i Esbjerg: ”Det er kolossalt vigtigt at sende et signal og holde et lokalt pres på kommunen"

Borgere raser over konsekvenser af nyt Esbjerg-datacenter: Vil kæmpe imod med næb og klør




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere