Artikel top billede

Forsvaret vil have fat i gamere til pilotuddannelse: Computerspil og kampfly kræver mange af de samme kompetencer

Når det danske Forsvar skal finde kandidater til pilotuddannelsen, så kigger de i særlig grad efter gamere. De har nemlig mange af de talenter, som Forsvaret også leder efter i en god pilot.

Danskere gamere har gode muligheder for ikke kun at flyve rundt i viatuelle kampfly.

Forsvaret er nemlig på udkig efter gamere, når de skal finde fremtidige piloter.

Der er nemlig en hel del kompetencer man får ved at spille computerspil som også er nødvendige for at flyve et jægerfly i virkelighedens verden, mener man hos Forsvaret.

Læs også: Både til kills og skills: Razer Blade 15 bygger bro mellem kontoret og gamer-verdenen - men er dyr

”Når vi afprøver ansøgere til uddannelsen, fokuserer vi blandt andet på rumlig intelligens, strategisk sans, hurtig reaktionsevne og ikke mindst evnen til at holde et roligt overblik selv under stærkt pres og det er, evner der er afgørende, når man spiller krævende computerspil, hvorfor vi ser et stort potentiale i netop dette segment”, fortæller psykolog ved Selektionssektionen i Forsvarsministeriets Personalestyrelse (FPS), Jimmi Andreasen i en pressemeddelelse.

Nødvendigt at være i god fysisk form

Jimmi Andreasen påpeger dog også, at Forsvaret også stiller høje grav til de kommende piloters fysiske form.

Læs også: Fortnite tjener mere end 16 millioner kroner om dagen selvom spillet er gratis

Men ifølge pressemeddelelsen, så er der også kommet langt større fokus på, at gamere også skal være i god fysisk form.

“Går du blot to år tilbage, var der nul fokus på netop det område. Vi arbejder i dag sammen med RFRSH Entertainment, hvor blandt andre Kasper Hvidt er sportschef, og med deres indtog har eSporten virkelig ændret sig,” siger en af spillerne på det danske Counter Strike hold Astralis, Peter ”Dupreeh” Rasmussen, ifølge pressemeddelelsen.

Læs også: Fortnite dumper Google Play Store: Vil ikke aflevere 30 procent af omsætningen til Google

Forsvarets pilotuddannelse tager 4-5 år og giver mulighed for at flyve jægerfly, transportfly eller helikopter for det danske forsvar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere