Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Morgen-briefing: Danske Coolshop indfører samme-dag-levering / Stor tilfredshed med AI i handelsbranchen / Styrelse: Pas på brug af emojis i efterårsferien

Danske Coolshop indfører samme-dag-levering. Stor tilfredshed med AI i handelsbranchen. Styrelse: Pas på brug af emojis i efterårsferien. De fem store tech-kæmper har tabt 600 milliarder dollar i værdi siden i sommer. Facebook fjerner 800 sider

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Danske Coolshop indfører samme-dag-levering

Den danske onlinebutik Coolshop indfører levering af varer samme dag, som de er bestilt, i et forsøg på at udfordre Amazon, skriver Børsen.

Muligheden dækker over varer bestilt inden klokken 11:00 og gælder 70 procent af sortimentet. Kun kunder i Odense, Aarhus, Aalborg og København får glæde af tilbuddet. De udgør omkring halvdelen af Coolshops omkring to millioner danske kunder.

“Vi gør det som et statement, så de store udenlandske netbutikker ikke kan komme og sige, de var først. Så bliver det ikke et unikt salgstilbud, de kan trække på, fordi vi allerede har det," siger direktør Jakob Riisgaard til avisen.

Stor tilfredshed med AI i handelsbranchen

Der er udpræget tilfredshed med brugen af kunstig intelligens i e-handelsbranchen, viser en ny undersøgelse fra Gartner, som har hentet vurderinger hjem på godt 300 pilotprojekter.

70 procent af de adspurgte virksomheder peger på, at deres AI-projekter er enten ‘meget’ eller ‘ekstremt’ succesfulde, hedder det.

Gartner har spurgt til ting som implementerinng, værdiskabelse, succes og udfordringer.

“To tredjedele af de adspurgte svarer, at de har tocifrede forbedringer på alle de områder, som de måler på,” hedder det. Det drejer sig primært om kunde-tilfredshed, omsætning og omkostningsbesparelser, hedder det.

Styrelse: Pas på brug af emojis i efterårsferien

Efterårsferien er over os, og det får Energistyrelsen til at komme med en opfordring: Pas på brugen af emojis, hvis du rejser til udlandet med din mobiltelefon.

I en advarsel skriver styrelsen, at “de populære emojis hurtigt kan medføre et tillæg på mobilregningen."

"En sms kan kun være 160 karakterer lang, og et par emoji’s ”koster” flere hundrede tegn, hvorfor et hjertesmiley til din elskede hjemme i Danmark hurtigt bliver takseret som fire-fem sms’er," lyder det fra styrelsen.

Desuden bør du være påpasselig, hvis du rejser tæt på EU’s ydergrænser, hedder det.

"Det kan være, hvis du rejser tæt på Monaco, San Marino eller Vatikanstaten. Hopper din telefon automatisk over på et monegaskisk net, fordi du rejser tæt på grænsen, eller ind i Monaco, kan det blive rigtig dyrt, hvis dit abonnement ikke omfatter roaming i Monaco," lyder det fra Energistyrelsen.

De fem store tech-kæmper har tabt 3.900 milliarder kroner i værdi

De fem store teknologi-selskaber på børsen - Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google - har tilsammen tabt mere end 600 milliarder dollar i værdi som følge af den uro, der for tiden har ramt de finansielle markeder, skriver Business Insider.

De fem selskaber er så store og toneangivende, at de tilsammen er kendt under navnet FAANG i aktiemarkederne.

Alene onsdag i sidste uge tabte FAANG 175,5 milliarder dollar i værdi. Facebook-aktien er faldet 30 procent siden sommer, mens Netflix er faldet 23 procent.

Facebook fjerner 800 sider

Facebook har fjernet mere end 559 sider og 251 konti fra Facebook, som ifølge selskabet har postet forskelligt indhold, der har overtrådt Facebooks regler for ‘ koordineret ikke-autentisk opførsel.’

Det er det, som også er blevet kendt som fake news.

Nogle af de pågældende konti har været anvendt til at gelejde trafik over på annonce-sites, andre har været anvendt til at skubbe forskelligt indhold højere op på Facebooks news feed.

USA befinder sig midt i midtvejs-valgkampen.

Du kan læse hele meddelelsen fra Facebook her: Removing inauthentic activity.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.