Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danske Coolshop indfører samme-dag-levering / Stor tilfredshed med AI i handelsbranchen / Styrelse: Pas på brug af emojis i efterårsferien

Danske Coolshop indfører samme-dag-levering. Stor tilfredshed med AI i handelsbranchen. Styrelse: Pas på brug af emojis i efterårsferien. De fem store tech-kæmper har tabt 600 milliarder dollar i værdi siden i sommer. Facebook fjerner 800 sider

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Danske Coolshop indfører samme-dag-levering

Den danske onlinebutik Coolshop indfører levering af varer samme dag, som de er bestilt, i et forsøg på at udfordre Amazon, skriver Børsen.

Muligheden dækker over varer bestilt inden klokken 11:00 og gælder 70 procent af sortimentet. Kun kunder i Odense, Aarhus, Aalborg og København får glæde af tilbuddet. De udgør omkring halvdelen af Coolshops omkring to millioner danske kunder.

“Vi gør det som et statement, så de store udenlandske netbutikker ikke kan komme og sige, de var først. Så bliver det ikke et unikt salgstilbud, de kan trække på, fordi vi allerede har det," siger direktør Jakob Riisgaard til avisen.

Stor tilfredshed med AI i handelsbranchen

Der er udpræget tilfredshed med brugen af kunstig intelligens i e-handelsbranchen, viser en ny undersøgelse fra Gartner, som har hentet vurderinger hjem på godt 300 pilotprojekter.

70 procent af de adspurgte virksomheder peger på, at deres AI-projekter er enten ‘meget’ eller ‘ekstremt’ succesfulde, hedder det.

Gartner har spurgt til ting som implementerinng, værdiskabelse, succes og udfordringer.

“To tredjedele af de adspurgte svarer, at de har tocifrede forbedringer på alle de områder, som de måler på,” hedder det. Det drejer sig primært om kunde-tilfredshed, omsætning og omkostningsbesparelser, hedder det.

Styrelse: Pas på brug af emojis i efterårsferien

Efterårsferien er over os, og det får Energistyrelsen til at komme med en opfordring: Pas på brugen af emojis, hvis du rejser til udlandet med din mobiltelefon.

I en advarsel skriver styrelsen, at “de populære emojis hurtigt kan medføre et tillæg på mobilregningen."

"En sms kan kun være 160 karakterer lang, og et par emoji’s ”koster” flere hundrede tegn, hvorfor et hjertesmiley til din elskede hjemme i Danmark hurtigt bliver takseret som fire-fem sms’er," lyder det fra styrelsen.

Desuden bør du være påpasselig, hvis du rejser tæt på EU’s ydergrænser, hedder det.

"Det kan være, hvis du rejser tæt på Monaco, San Marino eller Vatikanstaten. Hopper din telefon automatisk over på et monegaskisk net, fordi du rejser tæt på grænsen, eller ind i Monaco, kan det blive rigtig dyrt, hvis dit abonnement ikke omfatter roaming i Monaco," lyder det fra Energistyrelsen.

De fem store tech-kæmper har tabt 3.900 milliarder kroner i værdi

De fem store teknologi-selskaber på børsen - Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google - har tilsammen tabt mere end 600 milliarder dollar i værdi som følge af den uro, der for tiden har ramt de finansielle markeder, skriver Business Insider.

De fem selskaber er så store og toneangivende, at de tilsammen er kendt under navnet FAANG i aktiemarkederne.

Alene onsdag i sidste uge tabte FAANG 175,5 milliarder dollar i værdi. Facebook-aktien er faldet 30 procent siden sommer, mens Netflix er faldet 23 procent.

Facebook fjerner 800 sider

Facebook har fjernet mere end 559 sider og 251 konti fra Facebook, som ifølge selskabet har postet forskelligt indhold, der har overtrådt Facebooks regler for ‘ koordineret ikke-autentisk opførsel.’

Det er det, som også er blevet kendt som fake news.

Nogle af de pågældende konti har været anvendt til at gelejde trafik over på annonce-sites, andre har været anvendt til at skubbe forskelligt indhold højere op på Facebooks news feed.

USA befinder sig midt i midtvejs-valgkampen.

Du kan læse hele meddelelsen fra Facebook her: Removing inauthentic activity.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere