Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC køber den fremadstormende bredbånds-rival Hiper med 47.000 kunder

TDC køber bredbåndskonkurrrenten Hiper. 47.000 bredbåndskunder følger med i købet.

TDC køber bredbåndskonkurrenten Hiper, som over de senere år har suget relativt mange bredbåndskunder til sig med selskabets offensive pris-strategi.

Ifølge TDC er salget faldet på plads, efter Hiper selv har taget kontakt til TDC.

“Hiper passer rigtig godt ind i vores portefølje af brands, som leverer agile og innovative produkter på digitale platforme. Samtidig er Hiper stærkt positioneret til at rykke hurtigt på de muligheder, der vil opstå i det danske bredbåndsmarked, som går en spændende fremtid i møde,” lyder det Jaap Postma, der er koncerndirektør for TDC's kundevente divison, OpCo.

Parterne vil ikke oplyse, hvor meget TDC betaler for Hiper, der har omkring 50 medarbejdere. Overtagelsen finder sted med udgangen af november, oplyser parterne.

Bag Hiper står blandt andre Fullrate-stifter Stig Myken, der i 2009 solgte Fullrate til netop TDC.

Han meddeler i en udsendt pressemeddelelse, som du finder her at TDC ‘var det naturlige valg’ for Hiper, der har været på jagt efter en ny, vækstorienteret ejer - ikke mindst for at sikre penge til fremtidige vækstplaner.

“TDC's strategiske fokus på fibernet og ambitionen om at udvikle Danmarks bedste infrastruktur og en kundeoplevelse i verdensklasse er en storslået vision, og vi glæder os til at bidrage til udviklingen fremadrettet,” lyder det fra Stig Myken

Han siger desuden til Finans, at TDC blev interessant som ny ejer, da TDC fornylig blev splittet op i to.

“Vi diskuterede i bestyrelsen, hvordan vi kunne accelerere væksten herfra, og vi kom frem til, at det ikke var muligt med vores likviditet. Så vi igangsatte en salgsproces for at skaffe kapital. Da TDC kom med en ny strategi, hvor man vil splitte selskabet i to og satse på fibernet, passede Hyper pludselig rigtig godt ind i det nye TDC,” siger han til avisen.

Du kan læse mere om opsplitningen af TDC her: TDC splittes op i to store forretnings-enheder: Koncern-direktør fratræder

Hiper har opbygget sin forretning på en model, hvor selskabet lejer sig ind på TDC’s fibernet.

Det kan du læse mere om her: Derfor kan Hiper holde fiber-priserne i bund: Rivalen TDC tvinges til at betale

Langt størstedelen af kundegrundlaget kommer fra TDC, der for alvor har kunnet mærke Hipers fremgang i de senere år.

Hiper fortsætter i følge parterne som selvstændigt firma under det nye ejerskab, og Stig Myken forsætter som administrerende direktør.

Hiper landede i fjor et underskud på 15,6 millioner kroner. Året før tabte selskabet 19 millioner kroner.

I regnskabet luftede ledelsen med Stig Myken i spidsen store forventninger til den fremtidige udvikling.

"Det er ledelsens forventning, at omsætningen blivet et pænt stykke over 100 millioner kroner i 2018, og at selskabet vil opnå positiv likviditet," lød det her.

Hipers hovedejer er holding-selskabet Hiper Holding, der ejes af Simon Skals, Stig Myken og Nicolai Lamborg.

Nicolai Lamborg og Stig Myken har tidligere prøvet at sælge en virksomhed til TDC, i det de sammen med Peter Mægbæk stod bag Fullrate, som i 2009 blev solgt til TDC. Peter Mægbæk har siden også solgt mobilselskabet Plenti til TDC.

Simon Skals har tidligere været i Cybercity og Telenor.

Desuden ejer selskaberne Camiki (ejet af Kim Vallø Jensen), Energisk (ejet af Mogens Storgaard Jakobsen og Søren Justesen) samt Fountainhead (ejet af Søren Justesen) dele af Hiper.

Læs også:

Nu indledes ny dansk bredbåndskrig: Sådan vil Hiper kapre kunder

Bredbåndselskabet Hiper klar til at udnytte fiberselskabers åbne netværk til at kapre flere kunder

Hiper klar med gigabit-bredbånd på TDC's net: Kan disse priser kapre kunder?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere