Artikel top billede

Efter kæmpehack: Facebook forsøger at købe 'stort' sikkerhedsfirma - har afgivet flere tilbud

Efter det store kæmpehack fornylig er Facebook angiveligt godt i gang med at forsøge købe sit eget it-sikkerhedsselskab. Det skal genoprette brugernes tillid til selskabet.

Efter det store Facebook-hack for nogle uger siden er selskabet klar til at investere betydelige summer i at købe dets eget it-sikkerhedsselskab.

Det store hack ramte 29 millioner brugere. I første omgang var meldingen faktisk, at enorme 150 millioner brugere var blevet ramt.

Hackerne fik i halvdelen af tilfældene adgang til Facebook-brugernes navn, fødselsdatoer, kontaktoplysninger som telefonnummer og adresse, erhvervs- og uddannelsesmæssige historik, religiøse tilhørsforhold, viden om benyttede enheder, lokationshistorik, overblik over ’likede’ sider samt brugernes seneste søgninger.

I den anden halvdel af tilfældene er lækket begrænset til navn og kontaktoplysninger

Det måske kommende opkøb af et sikkerhedsselskab skal være med til at understrege overfor Facebooks brugere, at it-sikkerhed har høj prioritet fremover.

Ifølge det amerikanske medie The Information - der citerer unavngivne kilder i denne artikel - har Facebook i den seneste tid således været i kontakt med adskillige it-sikkerhedsselskaber om de fremadrettede muligheder.

Ifølge The Information vil der blive tale om et opkøb af et ‘stort’ it-sikkerhedsselskab, og Facebook har angiveligt allerede afgivet tilbud på flere af selskaberne.

Der bliver ikke nævnt navne. Men det er ikke desto mindre sandsynligt, at Facebook vil forsøge at lukke en handel allerede inden nytår, hedder det.

Selskabet leder primært efter et it-sikkerhedsselskab med sikkerhedssoftware på hylderne, som umiddelbart kan integreres med Facebooks tjenester.

Det kan eksempelvis være løsninger, som kan afsløre hacker-angreb samt beskytte Facebook-brugernes konti.

Facebook har fornylig efter egen undersøgelse konkluderet, at det ikke var et land, der stod bag det store hack, men derimod det, som selskabet kalder for ‘spammere,’ som havde camoufleret sig som et marketing-firma.

De fik adgang til de følsomme oplysninger via Facebooks ‘view as’-feature, hvor de udnyttede et såkaldt ‘access token’ til at overtage brugernes konti.

Selskabet har desuden meddelt, at det på grund af dets efterforskningssamarbejde med FBI ikke vil uddybe dets viden om hacket yderligere.

Den udlægning er den danske it-sikkerhedsekspert Peter Kruse ikke enig i. Han mener, at rigtigt mange ting taler for, at det netop var et lands efterretningstjeneste, der stod bag hacket.

Det kan du læse mere om her:

Dansk sikkerheds-ekspert: Derfor er det en efterretningstjeneste, der står bag det store Facebook-hack

Omdømme truet

Facebooks sikkerheds-omdømme er da også under pres for tiden i en grad, der kan være truende for selskabet.

Foruden det gigantiske hack har selskabet også været involveret i overvågningsskandalen med britiske Cambridge Analytica i centrum.

Denne sag kan du læse mere om her: Facebook-rapport: 61 store firmaer fik særlig adgang til at høste brugerdata

Læs også:

Efter Facebook-hack: Sådan undersøger du om din konto er blevet hacket.

Facebook er virksomheden der kan eje verden, hvis den kommer helskindet igennem sin identitetskrise
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere