Artikel top billede

Danmarks spilindustri halter bagefter: Men brancheforening øjner en mulighed

Danmarks spilindustri halter langt efter nabolandene, mener brancheforening, som dog øjner en mulighed.

Den danske spilindustri halter langt bagefter spilindustrierne i de øvrige nordiske lande, hvor selskaberne buldrer afsted, mens de danske spil-firmaer er under pres, skriver Finans.

Det sker i en tid, hvor det globale spilmarked vokser med 10 procent om året.

“Vi må indse, at vi er 10 år bagefter flere af vores nabolande på det her område. Det er kedeligt, når væksten netop er så høj på markedet,” siger Jan Neiiendam, bestyrelsesformand i organisationen for spilfirmaerne, Interactive Denmark, til avisen.

Han ser dog nu ifølge avisen ‘en gylden mulighed’ i den nye bølge af virtual reality-teknologier, der er ved at lægge fra land.

Ifølge ham har Danmark et ‘stærkt kreativt miljø,’ som kan skabe grundlag for fremtidens successer på dette område.

Danmarks bedste it-firma er et spilfirma

Visse steder er der dog igen ved at komme gang i den danske spilbranche.

Således kårede Computerworld fornylig spilfirmaet Playdead som vinder af Comuterworlds Top 100 2018.

“Playdead ApS er en dansk spiludvikler med stor kommerciel og økonomisk succes og en usædvanlig historie. Produktionsformen minder mere om en kunstners værksted end en traditionel it-virksomhed,” skrev vi i den forbindelse.

Det kan du læse mere om her: Her er Danmarks bedste it-virksomhed: Playdead vinder Computerworlds Top 100 2018.

Også den engang helt store spil-succes herhjemme, Hitman-selskabet IO Interactive, er efter nogle hårde år på konkursens rand så småt ved at finde formen igen.

Det kan du læse mere om her: Efter at have balanceret på randen af en konkurs er Hitman-bagmændene igen på succes-kurs: IO Interactive har 10-doblet overskuddet på et år.

Læs også:

Der kommer til at mangle penge til unge danske spilvirksomheder: "Chancen for at komme komme igennem med en ny investering er uhyre lille"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere