Artikel top billede

Danmarks spilindustri halter bagefter: Men brancheforening øjner en mulighed

Danmarks spilindustri halter langt efter nabolandene, mener brancheforening, som dog øjner en mulighed.

Den danske spilindustri halter langt bagefter spilindustrierne i de øvrige nordiske lande, hvor selskaberne buldrer afsted, mens de danske spil-firmaer er under pres, skriver Finans.

Det sker i en tid, hvor det globale spilmarked vokser med 10 procent om året.

“Vi må indse, at vi er 10 år bagefter flere af vores nabolande på det her område. Det er kedeligt, når væksten netop er så høj på markedet,” siger Jan Neiiendam, bestyrelsesformand i organisationen for spilfirmaerne, Interactive Denmark, til avisen.

Han ser dog nu ifølge avisen ‘en gylden mulighed’ i den nye bølge af virtual reality-teknologier, der er ved at lægge fra land.

Ifølge ham har Danmark et ‘stærkt kreativt miljø,’ som kan skabe grundlag for fremtidens successer på dette område.

Danmarks bedste it-firma er et spilfirma

Visse steder er der dog igen ved at komme gang i den danske spilbranche.

Således kårede Computerworld fornylig spilfirmaet Playdead som vinder af Comuterworlds Top 100 2018.

“Playdead ApS er en dansk spiludvikler med stor kommerciel og økonomisk succes og en usædvanlig historie. Produktionsformen minder mere om en kunstners værksted end en traditionel it-virksomhed,” skrev vi i den forbindelse.

Det kan du læse mere om her: Her er Danmarks bedste it-virksomhed: Playdead vinder Computerworlds Top 100 2018.

Også den engang helt store spil-succes herhjemme, Hitman-selskabet IO Interactive, er efter nogle hårde år på konkursens rand så småt ved at finde formen igen.

Det kan du læse mere om her: Efter at have balanceret på randen af en konkurs er Hitman-bagmændene igen på succes-kurs: IO Interactive har 10-doblet overskuddet på et år.

Læs også:

Der kommer til at mangle penge til unge danske spilvirksomheder: "Chancen for at komme komme igennem med en ny investering er uhyre lille"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere