Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Sikkerhedsfirma klar med nøgle til at få dine stjålne ransomware-filer tilbage / Kina foreslår Trump at bruge Huawei-telefon, hvis han frygter aflytning / Forældre mener ikke, at deres børn kan færdes sikkert på nettet

Sikkerhedsfirma klar med nøgle til at få dine stjålne ransomware-filer tilbage. Kina foreslår Trump at bruge Huawei-telefon, hvis han frygter aflytning. Forældre mener ikke, at deres børn kan færdes sikkert på nettet. Amazons seneste regnskab skuffer forventningerne: Men tjener stadig milliarder. Facebook får maksimum bøde på 4,2 millioner kroner for brud på datalov.

Godmorgen fra Computerworld. Her får du ugens sidste morgen-briefing med overblikket over dagens it-nyheder ved Jakob Schjoldager.

Sikkerhedsfirma klar med nøgle til at få dine stjålne ransomware-filer tilbage

Det rumænske sikkerhedsfirma Bitdefender har sammen med FBI og Europol frigivet en ny dekrypteringsnøgle til ofre for ransomware-angreb.

Nøglen virker til ransomware-angrebet GandCrab, og giver altså ofrene for denne type ransomware-angreb mulighed for, at dekryptere sine filer, uden at skulle betale de kriminelle bagmænd.

GandGrab er ifølge Bitdefender det mest udbredte type ransomware lige nu.

Dekrypteringsnøgle kan blandt andet findes på siden Nomoreransome.com der er et samarbejde mellem Hollandsk politi og Europol, der som navnet antyder forsøger at stoppe udbredelsen af ransomware-angreb i EU.

Kina foreslår Trump at bruge Huawei-telefon, hvis han frygter aflytning

New York Times kunne tirsdag fortælle, at flere af præsident Trumps rådgivere har advaret ham imod forsat at bruge sin iPhone af frygt for at blive aflyttet af andre nationer.

Læs hele historien her: Medie: Donald Trumps iPhone bliver aflyttet af både russerne og kineserne - og han blæser på basale sikkerhedsregler

Derfor foreslår en repræsentant for det kinesiske udenrigsministerium, at den amerikanske præsident skifter til kinesiske Huawei i stedet.

Det skriver The Verge.

“Hvis De er meget bekymret for at iPhones bliver overvåget, så kan De bruge Huawei,” siger Hua Chunying, talsperson for det kinesiske udenrigsministerium ifølge en journalist fra The Washington Post.

Udtagelsen er selvfølgelig kontroversiel fordi Huawei flere gang har været udsat for rygter om, at den kinesiske mobilproducent bliver brugt til spionage af Kinas regering.

Flere amerikanske efterretningstjenester har advaret imod risikoen for, at Huawei spionerer på brugerne, men der har ikke været noget tydeligt bevis fremme i offentligheden.

Forældre mener ikke, at deres børn kan færdes sikkert på nettet

Hver femte forældre til et barn i alderen 5-17 år mener ikke, at deres børn har viden nok til at færdes sikkert på nettet.

Det viser en undersøgelse, som selskabet Stofa har fået udarbejdet.

Her svarer en tredjedel af forædrerne desuden, at deres børn kun i nogen grad har viden nok til at færdes sikkert på nettet.

Ifølge Stofa er der grund til bekymringerne hos forældrene. Hver femte forældre svarer nemlg i undersøgelsen, at deres børn er blevet udsat for en eller flere digitale trusler. For eksempel kontakt fra fremmede voksne, digital mobning eller offentliggørelse af private billeder.

Amazons seneste regnskab skuffer forventningerne: Men tjener stadig milliarder

Den amerikanske internet-gigant Amazon kunne torsdag præsentere virksomhedens regnskab for tredje kvartal.

Det skuffede dog investorerne, der havde regnet med et større overskud, skriver CNBC.

Resultatet endte dog på svimlende 370 milliarder kroner, men investorerene havde ifølge det amerikanske medie forventet et resultat, der lå omkring tre milliarder kroner højere.

Det går dog stadig markant frem for it-giganten. Resultatet er nemlig ifølge CNBC 29 procent højere end samme periode sidste år.

Facebook får maksimum bøde på 4,2 millioner kroner for brud på datalov

De britiske myndigheder har udskrevet en bøde på 4,2 millioner kroner til Facebook for ikke at overholde persondataloven.

Det skriver BBC.

Selskabet får bøden efter den stort omtalte Cambridge Analytica skandale, hvor det amerikanske selskab fik adgang til Facebook-brugernes data.

Dermed falder bøden ind under den tidligere persondatalov, og den maksimale bødestørrelse til Facebook er derfor på 500.000 pund eller hvad der svarer til omkring 4,2 millioner danske kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere