Artikel top billede

Selskabet bag Fortnite er nu knap 100 milliarder kroner værd

Epic Games, der står bag spillet Fortnite, er efter en investeringsrunde nu værdisat til tæt på 100 milliarder kroner.

Fredag landede Epic Games, der står bag computerspillet Fortnite, en investering på over en milliard dollar.

Investorerne har ifølge Wall Street Journal værdisat selskabet til 15 milliarder dollars eller omkring 99 milliarder kroner.

Det skriver Børsen.

Kapitalfonden KKR er blandt andet en af de investorer, der har skudt penge i selskabet, der med Fortnite har skabt et af de mest populære computerspil for tiden.

Fortnite så først computerskærmenes blås lys i sin nuværende form i 2017, men har på kort tid præsteret millioner af trofaste spillere. Tal fra Epic Games viser således, at tæt på 80 millioner spillede Fortnite i august.

Læs også: Fortnite tjener mere end 16 millioner kroner om dagen selvom spillet er gratis

Det populære spil er gratis og gør brug af en indtjeningsmodel, hvor man satser på mikrotransaktioner i form af in-game køb af for eksempel våben, kostumer og andet.

Det går så godt med de små køb, at Fornite ifølge Bloomberg er på vej til at sælge for to milliarder dollar af de virtuelle produkter i 2018.

Epic Games er grundlagt af amerikaneren Tim Sweeney i 1991, som fik sin første succes med "Unreal" i 1999 og senere "Gears of War".

Læs også: Forsvaret vil have fat i gamere til pilotuddannelse: Computerspil og kampfly kræver mange af de samme kompetencer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere