Artikel top billede

Selskabet bag Fortnite er nu knap 100 milliarder kroner værd

Epic Games, der står bag spillet Fortnite, er efter en investeringsrunde nu værdisat til tæt på 100 milliarder kroner.

Fredag landede Epic Games, der står bag computerspillet Fortnite, en investering på over en milliard dollar.

Investorerne har ifølge Wall Street Journal værdisat selskabet til 15 milliarder dollars eller omkring 99 milliarder kroner.

Det skriver Børsen.

Kapitalfonden KKR er blandt andet en af de investorer, der har skudt penge i selskabet, der med Fortnite har skabt et af de mest populære computerspil for tiden.

Fortnite så først computerskærmenes blås lys i sin nuværende form i 2017, men har på kort tid præsteret millioner af trofaste spillere. Tal fra Epic Games viser således, at tæt på 80 millioner spillede Fortnite i august.

Læs også: Fortnite tjener mere end 16 millioner kroner om dagen selvom spillet er gratis

Det populære spil er gratis og gør brug af en indtjeningsmodel, hvor man satser på mikrotransaktioner i form af in-game køb af for eksempel våben, kostumer og andet.

Det går så godt med de små køb, at Fornite ifølge Bloomberg er på vej til at sælge for to milliarder dollar af de virtuelle produkter i 2018.

Epic Games er grundlagt af amerikaneren Tim Sweeney i 1991, som fik sin første succes med "Unreal" i 1999 og senere "Gears of War".

Læs også: Forsvaret vil have fat i gamere til pilotuddannelse: Computerspil og kampfly kræver mange af de samme kompetencer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere