Selskabet bag Fortnite er nu knap 100 milliarder kroner værd

Epic Games, der står bag spillet Fortnite, er efter en investeringsrunde nu værdisat til tæt på 100 milliarder kroner.

Fredag landede Epic Games, der står bag computerspillet Fortnite, en investering på over en milliard dollar.

Investorerne har ifølge Wall Street Journal værdisat selskabet til 15 milliarder dollars eller omkring 99 milliarder kroner.

Det skriver Børsen.

Kapitalfonden KKR er blandt andet en af de investorer, der har skudt penge i selskabet, der med Fortnite har skabt et af de mest populære computerspil for tiden.

Fortnite så først computerskærmenes blås lys i sin nuværende form i 2017, men har på kort tid præsteret millioner af trofaste spillere. Tal fra Epic Games viser således, at tæt på 80 millioner spillede Fortnite i august.

Læs også: Fortnite tjener mere end 16 millioner kroner om dagen selvom spillet er gratis

Det populære spil er gratis og gør brug af en indtjeningsmodel, hvor man satser på mikrotransaktioner i form af in-game køb af for eksempel våben, kostumer og andet.

Det går så godt med de små køb, at Fornite ifølge Bloomberg er på vej til at sælge for to milliarder dollar af de virtuelle produkter i 2018.

Epic Games er grundlagt af amerikaneren Tim Sweeney i 1991, som fik sin første succes med "Unreal" i 1999 og senere "Gears of War".

Læs også: Forsvaret vil have fat i gamere til pilotuddannelse: Computerspil og kampfly kræver mange af de samme kompetencer


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Intelligent proces automatisering – et vigtigt værktøj til digitalisering

Med smart sammenkobling af de ‘dumme’ softwarerobotter, procestyrings-teknologi og avanceret machine learning, har du mulighed for at skabe selvlærende robotter, der er i stand til automatisk at forbedre sig. Teknologien hedder IPA - intelligent process automization. Kom og hør om anvendelsesmulighederne - og de fem teknologier, der ligger bag IPA.

28. maj 2019 | Læs mere


Microsoft Azure: Få det maksimale ud af din cloud-platform

Azure er en af de mest populære cloud-platforme, og Microsofts løsning rummer da også mange spændende muligheder og konkrete værktøjer, der kan hjælpe din virksomhed. Kom godt i gang med at udnytte Azure ved at deltage på dette formiddagsseminar.

06. juni 2019 | Læs mere


Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.