Artikel top billede

Efter 1.475 dages ventetid: Nu er Apple langt om længe klar med en helt ny mini-computer

Netop præsenteret: Apple har netop præsenteret en helt ny Mac Mini, der bliver op til fem gange hurtigere end forgængeren.

1.475 dage.

Så langt tid siden er det, at Apple sidste gang opdaterede den stationære mini-computer, Mac Mini.

Derfor var det mildt sagt en tiltrængt opdatering, som Apple præsenterede tirsdag eftermiddag, da den californiske gigant under præsentation i New York løftede sløret for den nye Mac Mini.

Se også: Netop præsenteret: Apples første nye MacBook Air i otte år er bygget af genbrugsmaterialer

Ligner forgængeren på overfladen

På overfladen ligner den umiddelbart den forrige version til forveksling, men den kan dog genkendes på den nye space-grey farve.

Under motorhjelmen gemmer den på en række potente nyheder, der også betyder, at computeren vil være en attraktiv mulighed for professionelle brugere.

Som noget nyt vil alle Mac Mini’er som minimum være udstyret med processorer på fire kerner, og det vil desuden være muligt at opgradere til processor med seks kerner.

Det betyder, at de vil blive op til fem gange hurtigere end de eksisterende Mac Mini-computere.

Derudover bliver de tilgængelige i udgaver med helt op 64 gb ram og solid state diske på op til 2 terabytes.

Den billigste udgave af Mac Mini kommer til at koste 6.999 kroner herhjemme og vil blive udstyret med 8 gb hukommelse, en quad-core core i3 processor på 3,6 ghz og en 128 gb solid state disk.

Kraftigste variant med hexa-core Core i5 processor og mindst 256GB SSD-lager vil debutere ved 9.699 kroner.

Den nye Mac Mini kan forudbestilles fra i dag med afsendelse allerede på tirsdag.

Læs også: Apple laver helt om på iPad Pro: Her er deres spritnye tablets med væg-til-væg skærm
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere