Artikel top billede

Google-ansatte verden over strejker efter afsløring af Android-stifters sexchikane-sag

Torsdag nedlægger hundredevis af Google-medarbejdere verden over arbejdet for at protestere over virksomhedens behandling af de kvindelige ansatte. Det sker efter en række skriverier, som har afsløret tilfælde af sexchikane hos teknologigiganten over de seneste år.

Flere hundrede ansatte hos teknologiganten Google forventes torsdag at nedlægge arbejdet i protest mod selskabets behandling af kvinder.

De første arbejdsnedlæggelser er allerede sket i Singapore, og de sker som følge af, hvordan Google har håndteret beskyldningerne om sexchikane i virksomheden.

De ansatte kræver blandt andet reglerne ændret, så kvindelige ansatte fremover kan anlægge sag imod selskabet, hvis de mener, at de er blevet seksuelt krænket.

Det skriver Reuters.

Store afsløringer af sexchikane i Google

Googles topchef, Sundar Pichai, har for nyligt meldt ud, at Google over de seneste par år har fyret 48 medarbejdere, herunder 13 ledere, uden nogen form for økonomisk godtgørelse på grund af sexchikane.

Det kan du læse mere om her: Google-chef efter afsløring: Vi har fyret 48 medarbejdere for sexchikane i de seneste to år

Den melding kom efter den amerikanske avis New York Times beskrev, hvordan Google gav Android-stifteren Andy Rubin en fratrædelsespakke på 90 millioner dollar - svarende til næsten 600 millioner kroner, da han stoppede i 2014, selv om han reelt blev afskediget på grund af en sex-relateret sag.

Ifølge mediet Ars Technica har beskyldningerne fået Sundar Pichai til at sende en e-mail rundt til medarbejderne i Google.

Her beklager han, at den slags ting kan finde sted hos virksomheden.

Topchefen skriver således, at "hvis bare en person har oplevet Google på den måde, det bliver beskrevet af New York Times, er Google ikke den virksomhed, som man stræber efter at være."

Samtidigt understreger Google-bossen, at han vil sørge for, at der bliver slået langt hårdere ned på lignende sager i fremtiden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere