Google-ansatte verden over strejker efter afsløring af Android-stifters sexchikane-sag

Torsdag nedlægger hundredevis af Google-medarbejdere verden over arbejdet for at protestere over virksomhedens behandling af de kvindelige ansatte. Det sker efter en række skriverier, som har afsløret tilfælde af sexchikane hos teknologigiganten over de seneste år.

Flere hundrede ansatte hos teknologiganten Google forventes torsdag at nedlægge arbejdet i protest mod selskabets behandling af kvinder.

De første arbejdsnedlæggelser er allerede sket i Singapore, og de sker som følge af, hvordan Google har håndteret beskyldningerne om sexchikane i virksomheden.

De ansatte kræver blandt andet reglerne ændret, så kvindelige ansatte fremover kan anlægge sag imod selskabet, hvis de mener, at de er blevet seksuelt krænket.

Det skriver Reuters.

Store afsløringer af sexchikane i Google
Googles topchef, Sundar Pichai, har for nyligt meldt ud, at Google over de seneste par år har fyret 48 medarbejdere, herunder 13 ledere, uden nogen form for økonomisk godtgørelse på grund af sexchikane.

Det kan du læse mere om her: Google-chef efter afsløring: Vi har fyret 48 medarbejdere for sexchikane i de seneste to år

Den melding kom efter den amerikanske avis New York Times beskrev, hvordan Google gav Android-stifteren Andy Rubin en fratrædelsespakke på 90 millioner dollar - svarende til næsten 600 millioner kroner, da han stoppede i 2014, selv om han reelt blev afskediget på grund af en sex-relateret sag.

Ifølge mediet Ars Technica har beskyldningerne fået Sundar Pichai til at sende en e-mail rundt til medarbejderne i Google.

Her beklager han, at den slags ting kan finde sted hos virksomheden.

Topchefen skriver således, at "hvis bare en person har oplevet Google på den måde, det bliver beskrevet af New York Times, er Google ikke den virksomhed, som man stræber efter at være."

Samtidigt understreger Google-bossen, at han vil sørge for, at der bliver slået langt hårdere ned på lignende sager i fremtiden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid Cloud - placer dit workload hvor det giver mest værdi

De fleste virksomheder er forlængst begyndt at anvende cloud-services til produktivitet, onlinemøder og meget andet. Men de næste trin på cloudrejsen er svære. På dette seminar vil du høre om den metodik, der gør det muligt at tage de næste skridt på cloudrejsen - og få indblik i praktiske eksempler.

25. februar 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


Premium
Test: Huawei Sound X er hvad du får, når du giver en smart-højttaler det hvide snit
Smarthøjttaleren fra den kinesiske teknologi-kæmpe er desværre handikappet af storpolitik. Det er der ikke desto mindre kommet et godt slagtilbud ud af.
Computerworld
Microsoft på vej med ny funktion til Edge-browseren
En helt ny funktion, der skal gøre livet lettere for bekymrede forældre, er nu på vej til Microsoft Edge-browser.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.