Artikel top billede

Google-ansatte verden over strejker efter afsløring af Android-stifters sexchikane-sag

Torsdag nedlægger hundredevis af Google-medarbejdere verden over arbejdet for at protestere over virksomhedens behandling af de kvindelige ansatte. Det sker efter en række skriverier, som har afsløret tilfælde af sexchikane hos teknologigiganten over de seneste år.

Flere hundrede ansatte hos teknologiganten Google forventes torsdag at nedlægge arbejdet i protest mod selskabets behandling af kvinder.

De første arbejdsnedlæggelser er allerede sket i Singapore, og de sker som følge af, hvordan Google har håndteret beskyldningerne om sexchikane i virksomheden.

De ansatte kræver blandt andet reglerne ændret, så kvindelige ansatte fremover kan anlægge sag imod selskabet, hvis de mener, at de er blevet seksuelt krænket.

Det skriver Reuters.

Store afsløringer af sexchikane i Google

Googles topchef, Sundar Pichai, har for nyligt meldt ud, at Google over de seneste par år har fyret 48 medarbejdere, herunder 13 ledere, uden nogen form for økonomisk godtgørelse på grund af sexchikane.

Det kan du læse mere om her: Google-chef efter afsløring: Vi har fyret 48 medarbejdere for sexchikane i de seneste to år

Den melding kom efter den amerikanske avis New York Times beskrev, hvordan Google gav Android-stifteren Andy Rubin en fratrædelsespakke på 90 millioner dollar - svarende til næsten 600 millioner kroner, da han stoppede i 2014, selv om han reelt blev afskediget på grund af en sex-relateret sag.

Ifølge mediet Ars Technica har beskyldningerne fået Sundar Pichai til at sende en e-mail rundt til medarbejderne i Google.

Her beklager han, at den slags ting kan finde sted hos virksomheden.

Topchefen skriver således, at "hvis bare en person har oplevet Google på den måde, det bliver beskrevet af New York Times, er Google ikke den virksomhed, som man stræber efter at være."

Samtidigt understreger Google-bossen, at han vil sørge for, at der bliver slået langt hårdere ned på lignende sager i fremtiden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere