Artikel top billede

Google-ansatte verden over strejker efter afsløring af Android-stifters sexchikane-sag

Torsdag nedlægger hundredevis af Google-medarbejdere verden over arbejdet for at protestere over virksomhedens behandling af de kvindelige ansatte. Det sker efter en række skriverier, som har afsløret tilfælde af sexchikane hos teknologigiganten over de seneste år.

Flere hundrede ansatte hos teknologiganten Google forventes torsdag at nedlægge arbejdet i protest mod selskabets behandling af kvinder.

De første arbejdsnedlæggelser er allerede sket i Singapore, og de sker som følge af, hvordan Google har håndteret beskyldningerne om sexchikane i virksomheden.

De ansatte kræver blandt andet reglerne ændret, så kvindelige ansatte fremover kan anlægge sag imod selskabet, hvis de mener, at de er blevet seksuelt krænket.

Det skriver Reuters.

Store afsløringer af sexchikane i Google

Googles topchef, Sundar Pichai, har for nyligt meldt ud, at Google over de seneste par år har fyret 48 medarbejdere, herunder 13 ledere, uden nogen form for økonomisk godtgørelse på grund af sexchikane.

Det kan du læse mere om her: Google-chef efter afsløring: Vi har fyret 48 medarbejdere for sexchikane i de seneste to år

Den melding kom efter den amerikanske avis New York Times beskrev, hvordan Google gav Android-stifteren Andy Rubin en fratrædelsespakke på 90 millioner dollar - svarende til næsten 600 millioner kroner, da han stoppede i 2014, selv om han reelt blev afskediget på grund af en sex-relateret sag.

Ifølge mediet Ars Technica har beskyldningerne fået Sundar Pichai til at sende en e-mail rundt til medarbejderne i Google.

Her beklager han, at den slags ting kan finde sted hos virksomheden.

Topchefen skriver således, at "hvis bare en person har oplevet Google på den måde, det bliver beskrevet af New York Times, er Google ikke den virksomhed, som man stræber efter at være."

Samtidigt understreger Google-bossen, at han vil sørge for, at der bliver slået langt hårdere ned på lignende sager i fremtiden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere