Artikel top billede

(Foto: Netcompany/PR)

Her er tallene i Netcompanys debutregnskab som børsnoteret virksomhed: Væksten buldrer afsted - men aktionærerne dumper resultaterne

Stor fremgang i væksten, men stagnation på bundlinjen og utilfredse aktionærer. Det er overskrifterne, efter Netcompany tirsdag offentliggjorde selskabets første regnskab som børsnoteret virksomhed.

Væksten hamrer i vejret hos Netcompany, der netop har aflagt sit første regnskab, siden it-selskabet blev børsnoteret i begyndelsen af juni.

Det viser, at Netcompany i årets første seks måneder har omsat for lidt mere end en milliard kroner, hvilket er en markant stigning i forhold til første halvår i 2017, hvor selskabet kun omsatte for 635 milllioner kroner.

Læs også: Netcompanys André Rogaczewski blev 263 millioner kroner rigere torsdag: Børsnotering gik over stok og sten

Det er særligt i andet kvartal, at væksten er gået på himmelflugt i forhold til 2017.

Her har Netcompany øget sin omsætning til hele 502,6 millioner kroner, hvilket blandt andet skyldes et opkøb i England.

I 2017 var tallet 302,3 millioner kroner.

"Vores høje aktivitetsniveau fra 2017 og 1. kvartal 2018 er opretholdt i 2. kvartal 2018, og vi ser en stærk efterspørgsel på vores løsninger i alle segmenter og lande," lyder det André Rogaczewski, Netcompanys administrerende direktør og medstifter i rengskabsmeddelelsen.

Læs også: Stort it-system fra Netcompany ramt af problemer: Tusindsvis af danskere har været ramt

Bundlinjen fulgte ikke med i andet kvartal

Til gengæld er bundlinjen ikke fulgt med toplinjen op i andet kvartal.

Her må Netcompany indkassere et underskud på 16,6 millioner kroner, hvilket er noget en omvæltning fra overskuddet på 22 millioner kroner i samme periode i 2017.

En stærk indtjening i årets første tre måneder gør dog, at Netcompany alligevel kommer ud af første halvdel af 2018 med et overskud på 34,6 millioner kroner.

Det er stort set identisk med overskuddet på 35,1 millioner kroner for samme periode i 2017.

Læs også: Danmark har tradition for kuldsejlede it-projekter i det offentlige: I hvilke andre brancher accepterer man en vare med 1.000 fejl?

Massiv stigning i antallet af ansatte

Netcompany leverede et samlet overskud på 141,6 millioner kroner for hele 2017, og her var omsætningen på omkring 1,4 milliarder kroner.

Den massive fremgang i omsætningen giver sig også til udtryk i selskabets medarbejderstab, som er blevet øget markant over det seneste år.

Netcompany oplyser, at selskabet i gennemsnit beskæftigede 1.792 fuldtidsansatte i første halvår 2018.

Det er en stigning på 752 fuldtidsansatte i forhold til samme periode året før.

Tallet for andet kvartal er endnu højere.

Her har Netcompany i gennemsnit 1.817 ansatte.

Aktionærerne har ikke taget godt imod it-selskabets første regnskab som børsnoteret virksomhed.

På de første 55 minutter efter fondsbørsens åbning faldt Netcompany-aktien med hele 8,5 procent til kurs 215.

Læs også: Fujitsu besejrer Netcompany og Formpipe i kampen om nyt it-system til Københavns Kommune: "Det er den største aftale, som vi har indgået i 2018"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere