Artikel top billede

Her er tallene i Netcompanys debutregnskab som børsnoteret virksomhed: Væksten buldrer afsted - men aktionærerne dumper resultaterne

Stor fremgang i væksten, men stagnation på bundlinjen og utilfredse aktionærer. Det er overskrifterne, efter Netcompany tirsdag offentliggjorde selskabets første regnskab som børsnoteret virksomhed.

Væksten hamrer i vejret hos Netcompany, der netop har aflagt sit første regnskab, siden it-selskabet blev børsnoteret i begyndelsen af juni.

Det viser, at Netcompany i årets første seks måneder har omsat for lidt mere end en milliard kroner, hvilket er en markant stigning i forhold til første halvår i 2017, hvor selskabet kun omsatte for 635 milllioner kroner.

Læs også: Netcompanys André Rogaczewski blev 263 millioner kroner rigere torsdag: Børsnotering gik over stok og sten

Det er særligt i andet kvartal, at væksten er gået på himmelflugt i forhold til 2017.

Her har Netcompany øget sin omsætning til hele 502,6 millioner kroner, hvilket blandt andet skyldes et opkøb i England.

I 2017 var tallet 302,3 millioner kroner.

"Vores høje aktivitetsniveau fra 2017 og 1. kvartal 2018 er opretholdt i 2. kvartal 2018, og vi ser en stærk efterspørgsel på vores løsninger i alle segmenter og lande," lyder det André Rogaczewski, Netcompanys administrerende direktør og medstifter i rengskabsmeddelelsen.

Læs også: Stort it-system fra Netcompany ramt af problemer: Tusindsvis af danskere har været ramt

Bundlinjen fulgte ikke med i andet kvartal

Til gengæld er bundlinjen ikke fulgt med toplinjen op i andet kvartal.

Her må Netcompany indkassere et underskud på 16,6 millioner kroner, hvilket er noget en omvæltning fra overskuddet på 22 millioner kroner i samme periode i 2017.

En stærk indtjening i årets første tre måneder gør dog, at Netcompany alligevel kommer ud af første halvdel af 2018 med et overskud på 34,6 millioner kroner.

Det er stort set identisk med overskuddet på 35,1 millioner kroner for samme periode i 2017.

Læs også: Danmark har tradition for kuldsejlede it-projekter i det offentlige: I hvilke andre brancher accepterer man en vare med 1.000 fejl?

Massiv stigning i antallet af ansatte

Netcompany leverede et samlet overskud på 141,6 millioner kroner for hele 2017, og her var omsætningen på omkring 1,4 milliarder kroner.

Den massive fremgang i omsætningen giver sig også til udtryk i selskabets medarbejderstab, som er blevet øget markant over det seneste år.

Netcompany oplyser, at selskabet i gennemsnit beskæftigede 1.792 fuldtidsansatte i første halvår 2018.

Det er en stigning på 752 fuldtidsansatte i forhold til samme periode året før.

Tallet for andet kvartal er endnu højere.

Her har Netcompany i gennemsnit 1.817 ansatte.

Aktionærerne har ikke taget godt imod it-selskabets første regnskab som børsnoteret virksomhed.

På de første 55 minutter efter fondsbørsens åbning faldt Netcompany-aktien med hele 8,5 procent til kurs 215.

Læs også: Fujitsu besejrer Netcompany og Formpipe i kampen om nyt it-system til Københavns Kommune: "Det er den største aftale, som vi har indgået i 2018"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere