Artikel top billede

Her er tallene i Netcompanys debutregnskab som børsnoteret virksomhed: Væksten buldrer afsted - men aktionærerne dumper resultaterne

Stor fremgang i væksten, men stagnation på bundlinjen og utilfredse aktionærer. Det er overskrifterne, efter Netcompany tirsdag offentliggjorde selskabets første regnskab som børsnoteret virksomhed.

Væksten hamrer i vejret hos Netcompany, der netop har aflagt sit første regnskab, siden it-selskabet blev børsnoteret i begyndelsen af juni.

Det viser, at Netcompany i årets første seks måneder har omsat for lidt mere end en milliard kroner, hvilket er en markant stigning i forhold til første halvår i 2017, hvor selskabet kun omsatte for 635 milllioner kroner.

Læs også: Netcompanys André Rogaczewski blev 263 millioner kroner rigere torsdag: Børsnotering gik over stok og sten

Det er særligt i andet kvartal, at væksten er gået på himmelflugt i forhold til 2017.

Her har Netcompany øget sin omsætning til hele 502,6 millioner kroner, hvilket blandt andet skyldes et opkøb i England.

I 2017 var tallet 302,3 millioner kroner.

"Vores høje aktivitetsniveau fra 2017 og 1. kvartal 2018 er opretholdt i 2. kvartal 2018, og vi ser en stærk efterspørgsel på vores løsninger i alle segmenter og lande," lyder det André Rogaczewski, Netcompanys administrerende direktør og medstifter i rengskabsmeddelelsen.

Læs også: Stort it-system fra Netcompany ramt af problemer: Tusindsvis af danskere har været ramt

Bundlinjen fulgte ikke med i andet kvartal

Til gengæld er bundlinjen ikke fulgt med toplinjen op i andet kvartal.

Her må Netcompany indkassere et underskud på 16,6 millioner kroner, hvilket er noget en omvæltning fra overskuddet på 22 millioner kroner i samme periode i 2017.

En stærk indtjening i årets første tre måneder gør dog, at Netcompany alligevel kommer ud af første halvdel af 2018 med et overskud på 34,6 millioner kroner.

Det er stort set identisk med overskuddet på 35,1 millioner kroner for samme periode i 2017.

Læs også: Danmark har tradition for kuldsejlede it-projekter i det offentlige: I hvilke andre brancher accepterer man en vare med 1.000 fejl?

Massiv stigning i antallet af ansatte

Netcompany leverede et samlet overskud på 141,6 millioner kroner for hele 2017, og her var omsætningen på omkring 1,4 milliarder kroner.

Den massive fremgang i omsætningen giver sig også til udtryk i selskabets medarbejderstab, som er blevet øget markant over det seneste år.

Netcompany oplyser, at selskabet i gennemsnit beskæftigede 1.792 fuldtidsansatte i første halvår 2018.

Det er en stigning på 752 fuldtidsansatte i forhold til samme periode året før.

Tallet for andet kvartal er endnu højere.

Her har Netcompany i gennemsnit 1.817 ansatte.

Aktionærerne har ikke taget godt imod it-selskabets første regnskab som børsnoteret virksomhed.

På de første 55 minutter efter fondsbørsens åbning faldt Netcompany-aktien med hele 8,5 procent til kurs 215.

Læs også: Fujitsu besejrer Netcompany og Formpipe i kampen om nyt it-system til Københavns Kommune: "Det er den største aftale, som vi har indgået i 2018"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere