Artikel top billede

Jeff Bezos med overraskende udmelding til Amazons ansatte: "Amazon vil gå konkurs"

Jeff Bezos forventer, at Amazon går konkurs. Store virksomheder lever ikke 100 år, lyder det opsigtsvækkende fra Amazon-stifteren.

"Amazon vil gå konkurs."

Den højest overraskende dommedagsprofeti kommer fra et uventet sted.

Det er nemlig stifteren af verdens tredjemest værdifulde selskab, Jeff Bezos, der på et såkaldt all hands meeting med Amazons medarbejdere og aktionærer, kom med den opsigtsvækkende udmelding.

"Amazon er ikke for stor til at fejle. Jeg forudser, at Amazon vil fejle. Amazon vil gå konkurs," lød det på mødet fra Jeff Bezos, ifølge det amerikanske medie Forbes.

Læs også: Danskere betaler næsten 80 procent mere for Amazons streamingtjeneste end briterne: Se hele prisundersøgelsen her

Gennemsnitlig levetid for største virksomheder falder

Jeff Bezos underbyggede sin dommedagsprofeti med at understrege, at flere af verdens største selskaber kun har en levetid på lidt over 30 år og ikke over 100 år.

Om Jeff Bezos får ret vil tiden vise, men det er bestemt ikke umuligt for verdens største virksomheder at leve i mere end 100 år.

Kigger man S&P 500, som er aktieindekset for de største amerikanske virksomheder, vil man dog både kunne finde virksomheder som banken Wells Fargo, flyproducenten Boeing og bilproducenten Ford.

Ifølge Forbes bliver en gennemsnitlig S&P 500-virksomheder dog kun under 20 år, hvilket er et markant for den gennemsnitlige levetid for indeksets virksomheder, som i 1950'erne lå på omkring 60 år.

Læs også: 74-årige Larry Ellison i sit es i nat: Løfter sløret for ny cloud-satsning som er 'umulig at penetrere' - og giver AWS en omgang tæv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere