Artikel top billede

(Foto: Amazon)

Jeff Bezos med overraskende udmelding til Amazons ansatte: "Amazon vil gå konkurs"

Jeff Bezos forventer, at Amazon går konkurs. Store virksomheder lever ikke 100 år, lyder det opsigtsvækkende fra Amazon-stifteren.

"Amazon vil gå konkurs."

Den højest overraskende dommedagsprofeti kommer fra et uventet sted.

Det er nemlig stifteren af verdens tredjemest værdifulde selskab, Jeff Bezos, der på et såkaldt all hands meeting med Amazons medarbejdere og aktionærer, kom med den opsigtsvækkende udmelding.

"Amazon er ikke for stor til at fejle. Jeg forudser, at Amazon vil fejle. Amazon vil gå konkurs," lød det på mødet fra Jeff Bezos, ifølge det amerikanske medie Forbes.

Læs også: Danskere betaler næsten 80 procent mere for Amazons streamingtjeneste end briterne: Se hele prisundersøgelsen her

Gennemsnitlig levetid for største virksomheder falder

Jeff Bezos underbyggede sin dommedagsprofeti med at understrege, at flere af verdens største selskaber kun har en levetid på lidt over 30 år og ikke over 100 år.

Om Jeff Bezos får ret vil tiden vise, men det er bestemt ikke umuligt for verdens største virksomheder at leve i mere end 100 år.

Kigger man S&P 500, som er aktieindekset for de største amerikanske virksomheder, vil man dog både kunne finde virksomheder som banken Wells Fargo, flyproducenten Boeing og bilproducenten Ford.

Ifølge Forbes bliver en gennemsnitlig S&P 500-virksomheder dog kun under 20 år, hvilket er et markant for den gennemsnitlige levetid for indeksets virksomheder, som i 1950'erne lå på omkring 60 år.

Læs også: 74-årige Larry Ellison i sit es i nat: Løfter sløret for ny cloud-satsning som er 'umulig at penetrere' - og giver AWS en omgang tæv
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere